More gold

Iblant må det bli verre før det kan bli bedre. Denne helga hadde vi egentlig planer om å reise til Elverum for å være sammen-på-avstand med foreldrene mine og feire min fars bursdag, men i midten av forrige uke ble det klart at det ikke var så lurt, ettersom smitten i Oslo fortsatt var høy. Vi avlyste besøket allerede før nyheten om mutantviruset kom, men så, på fredag, ble det plutselig helt åpenbart at vi må fortsette å holde oss i ro en stund til. Lørdag morgen lå vi i senga og så på pressekonferansen klokka ni, og fikk vite at alt skulle stenge. I går kom det en ny SMS til alle oss som bor i Tigerstaden.

Gold nuggetsGreit, da får vi grave gull igjen, som forrige gang det ble strammet inn. (Øøøøørlite grann demotiverende at unntakstilstanden vi gikk inn i da, har vart helt til nå, og at det nå faktisk går feil vei, men sånn er livet – i hvert fall pandemilivet!) Her kommer ti ting jeg har gledet meg over den siste tida!

-Det henger et fem etasjer høyt lyshjerte på et bygg som renoveres i nabolaget vårt. Jeg ser det fra vinduet på hjemmekontoret, og måtte ta en nærmere titt da jeg var ute og gikk forleden. Jeg blir altså så glad av tanken på at noen byggearbeidere har brukt tid på å henge opp dette, fordelt seg i stillaset og ropt opp til hverandre og fått det rett, bare for at vi rundt skal få noe hyggelig å se på. Sånt varmer!

Gold nuggets-Nå ser jeg Disney-klassikere på Disney+ i lunsjen på hjemmekontoret. Jeg pleier å fordele dem utover tre dager, en halvtime av gangen. Nå holder jeg på med The Black Cauldron fra 1985! Så mørk og dramatisk, hoho.

-Jeg var tilfeldigvis innom biblioteket i slutten av forrige uke, uten å vite at det ville måtte stenge igjen to dager senere. Sånn flaks! Her er fangsten:

Gold nuggetsLitt Hemingway og litt norsk og amerikansk science fiction. Godsaker.

Den fine, gamle messinglysestaken i bakgrunnen ble kjøpt på Tidstypisk i desember, forresten. Nå kan de jo ikke holde åpent framover, men jeg anbefaler den butikken, og de selger via Instagram også!

-Jeg har kjøpt en vintagekjole på nett for første gang! Når vi først er inne på bruktfunn og det å støtte små butikker, altså… Jeg fant den i nettbutikken til UFF Second Hand, som nå også har måttet stenge. Jeg er vanligvis veldig opptatt av å prøve plagg før jeg kjøper dem, men målene på kjolen så lovende ut. Hvis den ikke passer meg, kan jeg legge den ut på Tise, slik at noen andre får glede av den. Uansett føltes det bra å legge igjen noen kroner i kassa.

-Det er kanskje ikke så lett å se hva dette er, men det er hjemmelaget, rørt tyttebærsyltetøy. Også kjent som det beste som finnes. Da det ble klart at vi hadde ei ekstra tung uke foran oss, tok jeg ut en slik boks fra fryseren. Nå gleeeder jeg meg til frokost når jeg står opp.

Gold nuggetsStardew Valley. Jeg har tibragt litt tid der igjen i det siste, og jeg vil på det varmeste anbefale det spillet til alle, også folk som ikke spiller dataspill til vanlig. Det er så stemningsfullt og så underfundig og så fint å se på, det har så god musikk og så mye humor, det krever lite og gir veldig mye tilbake. Jeg vet at jeg har nevnt det før, men dette spillet er rene terapien.

-På torsdag fikk jeg min siste dose med HPV-vaksine, noe som er topp i seg selv, og se hva de hadde på apoteket! Etter over et halvt år er Mentholatum på tube tilbake, hurra!

Gold nuggets-Vi smaker på mulige bryllupsviner her hjemme for tida. Blindsmaking er alltid morsomt!

-Det kom et nytt melisdryss i helga, og det blir liggende, ettersom det er spådd fine vintertemperaturer her i tida framover.

Gold nuggetsDette betyr lysere og penere omgivelser, frisk og klar luft, knirking under skoene, lukta av snø og vedfyring, roser i kinnene etter en rusletur i nabolaget… Noe så herlig.

-Temperaturer ned mot ti minus (det er Oslo-kaldt) betyr antrekk som er mykest og varmest mulig. Kos og komfort i fokus. Unntatt på lørdagskvelder, for da pynter vi oss. Bare fordi.

-Vi hadde noen litt triste klementiner liggende, så vi lagde GT med klementinsaft! Jeg synes det er veldig godt – og det passer ekstra bra til ei Agatha Christie-bok fra 1925.

January / etdrysskanel.com-I helga kjørte vi skikkelig filmkveld med en DVD, dempet belysning, salt snacks og pledd i sofaen. I våre dager strømmes det jo over en lav sko, men jeg synes faktisk det føles annerledes å sette på noe man har fysisk i bokhylla! Vi plukket fram kultklassikeren Fight Club, og selv om den er over tjue år gammel nå, står den seg godt!

-Jeg pusset vinduene på lørdag. Rene vinduer er en helt egen glede når man har utsikt, skulle det vise seg, men når man bor så værhardt som vi gjør, må man uansett fram med kluten langt oftere. Har pusset vinduer flere ganger siden vi flyttet inn her enn resten av livet til sammen, tror jeg!

January / etdrysskanel.comSE PÅ DET KVELDSLYSET, DA. Noen ganger blir det så rødt at det nesten ikke er til å tro!

-Det ligger manchego-ost på lur i kjøleskapet. Sjansen er stor for at jeg kommer til å maule den.

-Jeg er foreløpig ikke blitt permittert igjen! Spesialforretninger for mat og drikke regnes som matbutikker, og vi kan holde åpent. Om det kommer kunder, gjenstår å se… Vi har i hvert fall en varelevering og en del bestillinger fra nettbutikken å ta oss av, så jeg har litt å fylle vaktene mine med uansett. Vi får krysse fingre og tær for at denne totale nedstengingen ikke blir så langvarig.

Det var femten gleder på rappen! Del gjerne deres egne! Håper dere har det bra etter forholdene, folkens!

– – – – – –
In other words: Right, sometimes things have to get worse before they can get better. Because of the mutant virus, we are now at the strictest level of lockdown ever here in Oslo and the surrounding area – all shops must stay closed for the rest of the month, except gas stations, pharmacies and grocery stores. However, since specialty food and drink shops count as grocery stores, the tea shop where I work can stay open, at least for now. This means that I have not been temporarily laid off again, for the time being. We’ll see how long this lasts and if there will be any costumers at all, but we have deliveries to receive and web ordres to pack and send, so hopefully we’ll be okay. So, apart from this, there are other good things to focus on, more gold nuggets to dig up, just like the last time things became stricter. Here we go: – There is a huge heart on a building under renovation in our neighbourhood. Thinking of the builders spreading out over five floors and working together to put it up, just so we would have something nice to look at, makes me so happy. – I got some home made lingonberry jam out of the freezer, and now I look forward to breakfast every day. – I’m watching Disney classics on Disney+ when I have my home office lunch. I’m half way in The Black Cauldron right now. So dark and dramatic! – I happened to go to the library on Thursday, when they were the only cultural institution still open, not knowing that they would have to close again two days later. Good timing! I got some Hemingway and some science fiction! – Stardew Valley. I recommend it highly to anyone, even people who have never played a computer game in their life. I know I’ve said this before, but that game is like therapy. – I’ve bought a vintage dress online from a shop that now has had to close. I usually always try things on, but in this case I want to support them, and the measurements look promising. Exciting! – Menthulatum is back in stock here, after having been gone for half a year. – We’re tasting possible wedding wines these days. Blind tasting is so much fun! – Lower temperatures means the little snow we have will stay on the ground and on the roofs for at least a week to come, and I love that. – Wintery wetaher also means the softest and warmest outfits. Except on Saturday nights, when we always get dressed up, just because. – GT with clementine juice. Try it! – This weekend we had a proper movie night with a DVD, the lights turned down and salty snacks. We stream stuff all the time these days, and I think there is something special about watching something we have an actual physical copy if! This time we chose a cult classic. Fight Club is now more than twenty years old, can you believe it? – I cleaned the windows the other day, and was rewarded with an amazing sunset. I mean, LOOK AT THAT LIGHT, it’s so red that it almost looks fake! – There is manchego in our fridge, just waiting to be devoured.
There we go, there is always little things to be happy about! What are yours? I hope you’re doing well under the circumstances!

Reklame

5 tanker på “More gold

 1. Åh så fint <3 Min største glede er at teams-møter åpner for strikketid. Uten det hadde ikke den rastløse kroppen her overlevd. Så spent på bryllupsvin! Om du orker hadde det vært amazing med tips til noen budsjettvennlige varianter (gjerne fra Systembolaget hehe). Vi må kjøpe inn selv, hvis ikke blir det så aaaalt for dyrt.

  Liker

  • Ja, det skjønner jeg at er en fin bonus ved hjemmekontor og skjemmøter! Jeg ser jo på Instagram at du er veldig produktiv på strikkefronten, og blir mektig imponert!
   Det er dessverre ikke så lett å tipse om viner uten videre, for hva man vil servere i bryllupet sitt, er jo en veldig personlig greie. Det avhenger av mange faktorer (hva liker brudeparet? hva liker gjestene? når på året står bryllupet? er det et tema å ta utgangspunkt i, eller en stemning man er ute etter? hva er budsjettet? hva er praktisk med tanke på innkjøp og oppbevaring? ikke minst: hva skal serveres av mat?) og krever tid å finne fram til. Jeg har hjulpet folk med bryllupsviner flere ganger, og det er kjekt, men det er liksom en prosess, hoho! Jeg tipser i hvert fall om rimelige viner på Vin og vegetar ganske jevnlig, så jeg tipper at om man søker litt rundt der på «mye (vin) for pengene» eller «god pris» eller «rimelig» eller den slags, vil det kanskje dukke opp viner i en grei priskategori som kan friste. Det er viktig – og gøy! – å smake seg fram!
   Ønsker deg ei fortsatt fin uke i vintersola, Stine!

   Liker

 2. Herlig og oppløftende innlegg i en hverdag som begynner å føles ganske grå! Har nylig funnet bloggen din, og den seilte straks opp som en favoritt! :-) Her i Trøndelag er det ikke like strenge restriksjoner da smitten er lavere, men vi sjekker nettaviser typ 100 ganger om dagen, er nervøse og venter nesten litt på dårlige nyheter.. Likevel, vi må holde ut! Jeg gleder meg over denne årstidas vakre tulipaner, drikker mye god kaffe og te, hører på gamle plater som har blitt litt glemt i hylla, spiser sjokolade og legger puslespill. Tenker at vi må sette gullkant på hverdagen uansett, og spesielt nå! Ønsker deg ei fin uke! :-)

  Liker

  • Jeg er helt enig, Ida! Nå må vi virkelig bare kose oss, nå står hverdagsgledene ekstra sterkt.
   Jeg krysser fingrene for at dere slipper unna den muterte varianten og de strengere restriksjonene i Trøndelag, og at vi får bukt med problemet ganske raskt her i Oslo-området. I mellomtida må vi bare vente og gjøre det beste ut av situasjonen, både her og der.
   Så kjekt at du liker bloggen, det er veldig hyggelig å høre! Velkommen skal du være, og takk for fin kommentar!

   Liker

 3. Tilbaketråkk: A look at 2021 | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..