Dreamy garments

Det går mot jul, og jeg ønsker meg aldri klær, fordi jeg er så sær og kresen. For det første har jeg ikke kjøpt et helt nytt plagg på flere år, jeg kjøper utelukkende brukt og vintage, og for det andre stiller jeg krav til passform, stoff, kvalitet og vaskemuligheter, og dessuten vil jeg at nyanskaffelser skal passe inn i garderoben min og fungere sammen med det jeg har fra før. Jeg vil ganske enkelt ikke ha plagg jeg ikke bruker. Som regel er det heller ikke noe jeg ønsker meg i butikker med nye klær, for alt var finere før, hoho. Som dere skjønner, er jeg godt på vei til å bli en gretten gamling!

Når det er sagt, kan jeg iblant forelske meg fullstendig i et nyprodusert klesplagg, noe jeg ser på et bilde eller på skjermen, og huske det i mange år. I dag føler jeg for å dele noe litt enkelt og overfladisk, så her kommer fire eksempler!

– Denne kattegenseren fra Opening Ceremony, oppdaget gjennom Sandra i februar 2012. (Bildet er lånt fra denne innlegget.)

Søt og stilig på samme tid, og med perfekt midjelengde! Genseren ble selvfølgelig revet vekk på kort tid, og var uansett såpass dyr at jeg ikke kunne kjøpt den ny, men det lever et lite håp om at jeg kanskje vil snuble over en pent brukt utgave en vakker dag.

– Et slags vattert skjørt fra H&M, oppdaget gjennom dette innlegget hos Haleigh i november 2014, som nå dessverre har forsvunnet. (Jeg måtte søke meg fram til et større bilde, og det er linket til kilden.)

Perfekt lengde og fasong, pluss lommer! Skjørtet kom i pudderrosa og svart, tror jeg, og ble raskt utsolgt. Jeg har ikke handlet på H&M siden jeg var en fattig student og ikke hadde noe annet valg, så det var egentlig aldri aktuelt for meg å kjøpe det nytt, men kanskje jeg plutselig snubler over et pent brukt eksemplar.

– Blyantskjørtet som Liz Lemon har på seg i i en episode av 30 Rock (den som heter Do-Over) og denne scenen! Ekstra høyt liv, store legg i stoffet, pinstripes og spenne foran! De fleste svarte midiskjørt gjør lite ut av seg, men dette tør å skille seg ut. Jeg har sjeldent sett noe sånt i bruktbutikkene, men jeg tipper at det er fra et kostbart merke eller et fancy motehus, og dermed utenfor rekkevidde uansett.

– Strikkegenseren med harlekin-ruter som Nancy Wheeler har på seg i en epsiode av Stranger Things, som det har vært nesten umulig å finne bilder av, men som synes best i denne gif-en:

Bruktbutikkene er stappfulle av ullgensere, men jeg kan ikke utstå ull, så det er dessverre helt uaktuelt for meg å skaffe meg noe sånt. Jeg synes riktignok at fargekombinanasjonen, det klassiske mønsteret og den slake halsen gjør denne genseren superfin likevel!

Ja, det var de fire uoppnåelige klesplaggene jeg ville vise fram i dag. Her vet man aldri hva som dukker opp, haha! Egentlig er jeg veldig bevisst på at jeg ikke vil bidra til å gjøre moteindustrien enda mektigere og rikere, jeg vil ikke bidra til mer overforbruk og flere miljøproblemer, men samtidig kan man jo forelske seg sånn uten videre, og da føles det fint å dele den tvilsomme gleden.

Enn du, har du noen drømmeplagg?

– – – – –
In other words: You never know what might pop up on this blog, haha. Today I just want to share four garments I’ve fallen in love with over the years, and not forgotten, even though they are all out of my reach. Sold out, too expensive, not for me. A cat jumper from 2012, a quilted skirt from 2014, a pencil skirt I saw Liz Lemon wearing on 30 Rock (click the link to see the video!) and a knitted jumper Nancy Wheeler wore on Stranger Things. Oh well, one can always dream. Do you have any clothes that you’ve not been able to forget?

Reklame

6 tanker på “Dreamy garments

 1. Å, massevis! Men et jeg ikke klarer å slutte å tenke på er en dynejakke som Maison Margiela lagde til et H&M-samarbeid for noen år siden. Så bokstavelig talt ut som en stor hvit dyne. Drømmeplagg.

  Liker

 2. Inspirerende innlegg! Skal bli flinkere til å kjøpe brukt.
  Hva med strømper og undertøy? Går du for dyr kvalitet som varer i årevis? Har du noen merker å anbefale?

  Liker

  • Så hyggelig! Ja, intime forbruksplagg som strømper og undertøy må man jo nødvendigvis kjøpe nytt med jevne mellomrom, men ja, jeg pleier å bruke litt mer på skikkelige saker, og så bruker jeg dem til de knapt henger sammen mer før jeg bytter dem ut, og så prøver jeg å være flink til å ta vare på dem ved alltid å bruke vaskepose, og ved å stoppe hull i strømper, for eksempel. Jeg har faktisk skrevet et eget innlegg om strømper tidligere, og det finner du her: https://etdrysskanel.com/2016/01/29/my-10-top-tips-about-tights/

   Liker

 3. Og hvordan gjør du det på vinteren når du ikke liker ull? Hvilke materialer foretrekker du for å holde varmen i Norge?
  Jeg er lei krymping og loing av ull..

  Liker

  • Jeg er en bomullsentusiast! Tykk, tett bomull både varmer og puster, og for meg fungerer det fint med bomull i flere lag når det er kaldt. Jeg kan eventuelt ha noe med noen prosent ull helt ytterst, så lenge det ikke er i kontakt med huden og jeg ikke kjenner kløen gjennom, men jeg tror ikke jeg har noe med mer enn kanskje 15 – 20 % ull i garderoben, og de plaggene bruker jeg sjeldent. Tykk bomull og lag på lag funker for meg, hihi!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..