Spring firsts

Spring / etdrysskanel.com
Spring / etdrysskanel.com
Spring / etdrysskanel.com
Spring / etdrysskanel.com

Våren kom, på årntli, med mange debuter og gleder!

I løpet av de siste dagene har jeg

– gått med småsko og vårjakke for første gang i år (på fredag, på vei til jobb, pluss alle dager siden)
– tatt årets første utepils (på lørdag, da vi fikk supert vær for pub-til-pub med vennene våre)
– spist is i sola for første gang siden i fjor høst (etter visninger på søndag)
– sett vårens første krokus og hestehov (utenfor et bygg vi var på visning i)
– VUNNET MIN FØRSTE BUDRUNDE! Ja, her må det store bokstaver til. Pluss champagne. Vi har funnet og fått en ny bolig! Endelig er det over – et halvt års leting og lengting tok slutt i går. Jeg er så overveldet og glad at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg! Vi skal flytte til Carl Berner-området, til en lys leilighet med balkong, nyoppusset kjøkken og bad og fin utsikt. Med et ekstra rom der vi kan ha hjemmekontor og gjesteseng, en gang med pene gulvfliser og ei stue med plass til både sofakrok og spisebord. Vi får nøklene allerede i mai. Nøklene til vårt nye hjem. Herlighet, jeg er overlykkelig! Hurra og skål, mine venner!

Det ordner seg til slutt, dere. Plutselig en dag kommer sola og seieren.

Spring / etdrysskanel.com– – – – – –
In other words: Spring has arrived, for real, with lots of firsts! These past few days I have – worn my spring jacket and loafers for the first time this year (on Friday) – had my first beer outdoors of the season (on Saturday) – eaten my first ice cream in the sun since last autumn (after two open houses on Sunday) – seen this year’s first crocus and coltsfoot (outside one of the apartment buildings we visited) – WON MY FIRST BIDDING WAR! Yes, this calls for capital letters. Plus champagne. We found and got a new flat! Finally, it is over, six months of searching and longing have come to a close. Yesterday we made it. We are moving into a bright, spacious apartment in central Oslo with pretty details and beautful view from the balcony. It has room for all our stuff, and it is going to be our new home, and we’re getting the keys in May already! Oh my goodness, I’m just so happy. Hooray and cheers, my friends!

Reklame

18 tanker på “Spring firsts

 1. Hurra! Har var det mye glede! Jeg har en langhelg i Oslo og valgte å bare ta med meg vårsko og vårjakke, endelig er våren her!
  Og gratulerer med leilighet! Så utrolig gøy! Det blir spennende, gleder meg til å følge med på innflytting og innredning i nytt hjem :)

  Liker

  • Åh, pakking blir så mye enklere når våren kommer, hoho! Mange takk, vi er så glade! Jeg gleder meg også, og det blir skikkelig fint å kunne dele mer hjemmefra igjen, etter flere år med midlertdige bosituasjoner og spartansk innredning, uten tanke for hygge og estetikk… Er så klar til å bo meg til og sette mitt og vårt preg på vårt nye hjem!

   Liker

 2. l ja lilla krokus er veldig veldig vakker alltid. her går vi i kort ermet skjorte og i dag gikk jeg nesten ikke ut huset på grunn av en varme på 28 grader (noe som irriterer meg for umulig å gå på trening fra 1:30 til 2 timer per dag.) Så vi hadde i 3 uker full blomst av kirsebærtrær, og na hvite og lilla syringer blomstre . luktene til de andre blomstene, overalt er berusende med en bakgrunn av sterk honning lukt. det er så viktig å glede oss på våren! så champagne ! (men på bildet har flasken en morsom silhuett ! oi ) .og herlig ! hurra ! for din nye leilighet (det er alltid rik å ha lys og mer plass i sitt hjemmiljø i hverdagen (jeg burde være stille, fordi Jeg har på hjemme mange møbler som en coco samler, vanskelig å fungere sammen kunst dekorasjon periode .) . og virkelig Jeg er glad for begge dere :)

  Liker

 3. Gratulerer med boligkjøp! Så fint å endelig være i havn. Du er sikkert veldig lei av å snakke om visninger og budrunder, men om du skulle føle for skrive et innlegg med tips til boligjakten hadde det blitt satt veldig pris på fra megi alle fall! Boligmarkedet i Oslo er jo så vanskelig, jeg føler veldig mye går langt over takst og at man rett og slett må ha himla flaks.

  Liker

  • Hjertelig takk, Miriam! Ja, det er utrolig godt å ha nådd mål!
   Jeg føler dessverre ikke at jeg har nok å komme med til å fylle et helt innlegg, og tror uansett ikke at det ville blitt særlig oppløftende lesning, haha. Ettersom jeg er en såpass emosjonell person, var boligjakten en stor belastning for meg, og så var det enkelte andre faktorer som gjorde hele prosessen litt vanskeligere for oss enn for andre. Med andre ord tror og håper jeg at det kan være enklere for en gjennomsnittlig boligjeger enn det var for oss! Samtidig kan jeg selvfølgelig dele det lille jeg har av tips, basert på mine erfaringer:
   -Få finansieringsbevis før du begynner å gå på visninger. (Man vet aldri når «lynet slår ned», selv om man bare er ute og titter for nysgjerrighetens skyld, og plutselig får man lyst til å bo et sted før man egentlig har alt klart med banken! Det skjedde oss med den første leiligheten vi bød på.)
   -Utforsk nabolag du kan tenke deg å bo i, samt bydeler du ikke kjenner så godt. Oslo har mange fine, mindre kjente områder!
   -Gå på visninger på dager med fint vær, da er det ofte færre folk. Sjekk også om det er mange andre visninger samme dag – det er positivt, for da bruker folk færre tid på hvert sted, og godbitene kan forsvinne litt i mylderet.
   -Tenk på mulig prisvekst i ulike bydeler, i tillegg til prisen slik den er i dag.
   -Se etter bygg som er oppført etter 1950 (da ble det nemlig gjort store, viktige regelendringer i byggenæringen).
   -Hold øye med Rubrikk.no sin kategori for leiligheter med nedsatt pris. Kanskje noe er blitt forsøkt solgt tidligere, og lagt ut igjen? Kanskje det betyr at selgerne vil bli fort ferdige, og vil godta et tidlig bud eller en litt lavere sum?
   -Se på leiligheter som koster litt mindre enn du faktisk har å rutte med, slik at du kan henge med litt utover i budrunden. Dette sier egentlig seg selv, men det er så fort gjort å tenke «lurer på hva som dukker opp om jeg bare skrur opp prisen med noen hundre tusen, sånn for moro skyld?», og noen dager senere sitter man der med sorgen sin.
   -Last ned meglerhusenes egne apper, for der deler de gjerne annonser som ikke har dukket opp på Finn ennå, slik at man kan melde interesse i forkant.
   -Meld deg inn i Obos og Usbl. (Herlighet, som jeg hater forkjøpsrett, but if you can’t beat them, join them.)
   -Finn ut hvilke krav du kan fire på, dersom det blir nødvendig. Ingenting er perfekt, heller ikke leiligheter. (Et godt eksempel er balkongen, som vi nordmenn er så opphengt i. Er den sørvestvendt? Hvor mye sol er det snakk om? Vårt nye hjem har nordvendt balkong, noe som betyr veldig få soltimer, men det er helt greit for oss. Balkongen kan jo bare brukes halve året uansett!)
   Oi, nå ser jeg at det faktisk ble litt mer enn jeg hadde trodd, og at det kanskje er stoff nok til et eget innlegg likevel, haha! Jeg kan ikke annet enn takke for innspillet.
   Håper noen av disse tipsene kan være kjekke å ha. Jeg vet hvordan du har det, og ønsker deg lykke til med boligjakten!

   Liker

 4. Hei, velkommen til gulblokka skal dere være! Hilsen naboen over gangen i 6. :-)
  (Ja, jeg googla navnet ditt etter å ha snakket med Ola som dere har kjøpt leiligheten av – shame on me…)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..