Springing to life

Jeg glemmer det mellom hver gang. Hvor herlig det er med vår, hvor godt det gjør å kjenne sola varme, hvor mye energi man får av dagslyset, hvor deilig det er å gå med småsko og vårjakke, hvor fint det er å sitte ute.

Denne helga fikk vi en forsmak på våren, med opptil 18 grader (!) og strålende solskinn. Jonasflotte og jeg kunne ikke annet enn å nyte – vi drakk øl på balkongen på lørdag, og jeg kunne innvie de nye solbrillene mine, og det hadde helt plutselig dukket opp tre typer vårblomster i nabolaget. På søndag gikk vi til kiosken og kjøpte is, og jeg så en sommerfugl på veien, og vi måtte ta av oss jakkene da vinden stilnet, og jeg kunne holde ham i hånda uten vanter for første gang siden september. Utover ettermiddagen ble vi sittende på plattingen med hver vår bok og hver vår iskaffe, og det var så varmt i solveggen at det ble ubehagelig med strømper, så jeg endte opp med bare legger. Det var nesten ikke til å tro.

Spring
Spring

Jeg vet godt at dette bare var et blaff, for det er spådd fire grader her på torsdag, og det kan komme mer snø når som helst den neste måneden, men da føles det desto bedre å ha utnyttet finværet. Jeg har fått farge i kinnene og et stikk av krokus-glede i sjelen, så nå tillater jeg meg å høre på vår-lista mi (den finnes her!) – og neste gang det sludder, kan jeg tenke på disse dagene og se fram til at lyset og varmen kommer tilbake for alvor.

– – – – –
In other words: We had the most amazing weather this weekend! All of a sudden there were three kinds of flowers in the neighbourhood, and the temperature was 18 degrees (!), so we could wear shoes and coats we’ve not worn since last year 8and then remove the coats when it got too hot in the sun). We had ice cream and iced coffees and beer, basking in the sunshine, strolling about and sitting on the patio, and we could hold hands outside without gloves on, and I could take my tights off and have bare legs, and the last time any of this happened was probably in September. I forget every year how amazing this feels, how much energy you get when the light returns. Now I have some colour in my cheeks and some crocus happiness in my heart, and even though I know this was just a temporary thing (we’re supposed to get four degrees later this week, and more snow can fall at any time during the next month), I now allow myself to listen to my spring playlist and look forward to even brighter, warmer days.

Reklame

11 tanker på “Springing to life

 1. Har vært så fin ei helg! Og i dag på jobb satt jeg utenfor forlagshuset på en benk, drakk kaffe og tok bilder i sola. Fin dag <3

  Liker

 2. Åh, misunnelig! Det så godt med slike dager ^^ I Trøndelag har det stort sett regnet i det siste, hvis det da ikke har sluddet eller snødd. Gleder meg til våren kommer for fullt hit også.

  Liker

  • Hvis det er noen trøst, så har det nå regnet i et par dager her også, og temperaturen er nede under fem grader igjen. Sånn er det jo bare på denne tida av året, men det er godt å vite at våren er i anmarsj!

   Liker

 3. Ja, vi nyte, og en ekte livsglede tidoblet å føle den solfylte våren igjen blir levende. blomstring er alltid annerledes og mer konsentrert og overraskende hvert år. det endte med fioler, men min nære område kan ha i dag, slik magi kontrakt! . som samtidig fortsatt hyasinter, tusenfryd, fortisia, magnolia, aprikos treet (2 uker for), siste: hviteblomst kirsebærtre, Syringa første majestetiske blomster … men ikke tulipaner . men også ( 2 forrige uke) hele helgen var imponert av ballet første beite bier; og disse sjarmerende små fugler som elsker høyt på grenene å jage insekter.

  Liker

 4. Tilbaketråkk: Patchwork: March | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..