My June, July and August – a life update

June / etdrysskanel.com

Hei, juni! Hei, dere! Her kommer en liten oppdatering på livet!

De som er innom jevnlig, vet at jeg pleier å skrive om planer og ønsker for hver nye måned. Det er alltid mye å glede seg til, når man først tenker etter! Denne gangen tar jeg like gjerne tre måneder i ett, ettersom en ny årstid ligger foran oss, og den fører med seg visse forandringer.

Vi skal tilbringe størstedelen av sommeren her i London. Det har alltid vært planen, og vi blir boende her i hele juni og hele juli. Nå har vi faktisk kjøpt fly(tte)billetter tilbake til Norge – vi forlater London 2. august. Det er to hele måneder til, og den tida akter jeg å få mest mulig ut av, hoho!

I juni skal vi blant annet feire bursdagen min med fine folk, tilbringe to dager i kystbyen Brighton, gå på utekino, ta en tur til Greenwich og få omvisning på et bryggeri, bruke en dag i Kew Gardens og besøke en engelsk vingård (!). For øvrig kommer ei barndomsvenninne av meg til byen og skal bo hos oss i noen dager, og det er alltid umåtelig koselig.

I juli skal vi blant annet besøke Hampton Court og leke i labyrinten, nerde på London Gaming Market, feire sju år sammen, prøve Emirates-gondolen og dra på dagstur til Dover for å se på klippene. Dessuten skal vi hoppe på Eurostar og reise til Paris igjen, i forbindelse med et bryllup – vi er invitert til tredagers feiring på et fransk slott, og det blir aldeles eventyrlig. For noen venner jeg er så heldig å ha!

Noen av disse planene er helt konkrete, så billetter er bestilt og alt er tajma og tilrettelagt. Andre ting kan flyttes og forandres, flere vil komme til, og i tillegg har jeg ei lang liste over kaféer, restauranter, muséer og andre steder jeg har lyst til å besøke før vi drar… Samtidig er det viktig å nyte de små øyeblikkene, så klart. Jeg ser fram til late dager i parken, lesestunder i sola, rusleturer i nye områder, iskrem og utepils. Dette blir sannsynligvis en variert og innholdsrik sommer, og slik vil jeg helst at det skal være, akkurat her og nå.

I august skal vi altså flytte tilbake til Norge! Det blir bittersøtt, og jeg måtte felle noen tårer da vi offisielt hadde kjøpt flybillettene. Det blir tungt å flytte fra denne byen som jeg alltid har vært så begeistret for, som jeg har drømt om å bo i så lenge jeg kan huske, som jeg er så intenst glad i og som nå er hjemme.

Hva skjer så når vi er tilbake i fedrelandet? Vi pleide jo å bo i en leilighet sentralt i Oslo, hvor det har bodd en leieboer dette året, og den skal fortsatt leies ut i året som kommer. Vi har nemlig litt andre planer – foreldrene til Jonasflotte eier et hus i Lillestrøm, og det skal vi få bo i! For en omveltning (fra London til Lillestrøm, hoho) og for en mulighet! Vi kommer til å få masse plass både inne og ute – to etasjer og hage, og størstedelen av huset skal pusses opp før vi flytter inn. Planen er å bo der i et år og få fotfeste etter oppholdet her i London, og deretter finne ut hva vi vil gjøre videre. I mellomtida kan vi arrangere store fester, ha nok skapplass til alle Mummikoppene, grille på uteplassen og passe katter i omplassering. Tenk at vi skal bo i et hus. Det hele blir så annerledes og så spennende!

Til høsten har jeg foresten lyst til å fortsette med vinstudier. Oslo har flere sommelierprogram som frister, og det tar tross alt bare ti minutter å ta toget inn fra Lillestrøm, så jeg regner med å henge mye i Tigerstaden uansett. Jeg ser fram til å lære mer om vin!

Dette er altså planen for de kommende månedene. Det blir både fint og rart å tilbringe juni og juli her – det er jo noe ganske så magisk ved den norske sommertida. Likevel gleder jeg meg veldig til å oppleve London-sommeren. Jeg både håper og tror at den kan bli ganske magisk, den også.

– – – – –
In other words: It’s time for a little life update! I usually share my plans at the beginning of each month – there is always a lot to look forward to! – but now I’ve decided to do the next three months in one post. This summer will be very exciting! We are spending the biggest chunk of it right here in London; we’re staying through all of June and July, and then moving back to Norway in August. We’ve bought tickets for the 2nd, and that’s two full months away, and I intend to make the very most of that time! In June we’re going to celebrate my birthday with lovely people, spend a day in Kew Gardens, have a friend staying for a few days, visit a brewery and a vineyard (!) and go to Brighton, for instance. In July we’re going to visit Hampton Court and get lost in the maze, try the Emirates gondola, celebrate our seventh anniversary, take the Eurostar to Paris again (for a wedding!) and go on a day trip to Dover to see the cliffs. I’ve also got a list of cafés, restaurants and museums I’d like to check out before we leave – there is just so much I want to do and see and experience! I must admit that I shed I few tears when we had actually bought the plane tickets back to Norway. Leaving London, this amazing city which I love so much and which now feels like home, will be tough. I’m looking forward to it as well, thought, because we have big plans for August! We’re moving into a house that my boyfriend’s parents own, in a place called Lillestrøm which is a ten minute train ride from Oslo, and we’re going to stay there for one year. We’ll have lots of space and a garden, and I can’t wait to throw big parties, grill on the patio, have enough room for all my Moomin mugs and take in foster cats. Living in a house will be so different, and I’m very excited. I want to continue studying wine, by the way, in Oslo. For now I’m only thinking about London, however – I’m pretty sure this summer will be magical.

Reklame

12 tanker på “My June, July and August – a life update

 1. Dette blir så spennende, Synne! Og jeg er sikker på at det er masse sommer igjen når dere kommer hit i august. Gleder meg veldig til å se deg igjen! Og håper at de neste to månedene i London blir akkurat slik du drømmer om.

  Liker

 2. Det virker sannelig som om du kommer til å få en fantastisk flott og innholdsrik sommer :D Jeg kjøpte nettopp flyttebilletter hjem fra Nederland, det er egentlig ganske bittersøtt, fire år har tatt lang tid, men gått skikkelig fort også! Men nye eventyr blir det vel ^_^

  Liker

  • Jeg håper det!, og jeg håper din sommer blir strålende! Tida flyr, det er jeg enig i. Kjekt å vite at vi er flere som har et ambivalent forhold til det å flytte hjem fra utlandet, hihi. Det ligger nye eventyr rundt hver sving, det er jeg sikker på!

   Liker

 3. Om planen er å nerde en del, anbefaler jeg VELDIG Who Shop i Upton park! Selv om man ikke nødvendigvis er Doctor Who fan, er butikken et unikum i seg selv, og vel verdt å besøke! Kanskje også dra til Harry Potter-land? :D

  Liker

  • Mange takk for tipset, Millie! Nerding blir det alltid, hoho.
   Jeg har faktisk ikke sett noe av den nye Doctor Who, så jeg må ærlig innrømme at jeg kanskje ikke ville få så mye ut av besøket, men jeg skal definitivt stikke innom hvis jeg er i området! Blir jo glad av å kikke på slike steder uansett…
   Når det gjelder Harry Potter-studioet, har jeg diskutert fram og tilbake med meg selv. Jeg har selvfølgelig kjempelyst, men Jonasflotte har ikke lest bøkene, og jeg vil ikke at han skal måtte labbe etter meg og ta bilder og holde veska mens jeg hopper rundt og gråter, haha. Nå fokuserer vi mest på sånne opplevelser som begge får noe ut av, så jeg får ha det til gode.
   Ha ei fin helg! Klem herfra!

   Liker

 4. oh ! hvor bra er det ofte å tenke fra hva du sier … – «en live update» , en vell av blomster . men også fordi min religiøse tradisjon (unnskyldning av før, gjennom min referanse) som er godt og vakkert , og det lærer oss at det er viktig å glede seg i andres lykke. Ja det er litt som en vellykket bra, en del av den lykke du har i sommermånedene og fremtid. så jeg er glad du er glad i alle disse planene dine. og det er også som om hvis også du fortelle litt til oss : (- hvor er , dra ; det mulige dine ?). og fordi det er sikkert å dele ; fordi som regel menneske vesen er delt . Så stor ting å gå til Brighton, Kew Gardens (vil fortelle om det ?); og slottet liv for et bryllup (- «du Bonheur pour les futurs mariés » ). … en hus å bo i nærheten av Oslo ;med senere fortsette studier i ønologi (jeg har nysgjerrighet for å lære av vin du har ennå ikke smakt); men det beste er å motta besøk Fattig hage katter hjemme … :)

  Liker

  • Jeg skal selvfølgelig dele mange av de gode opplevelsene her inne, og det gleder jeg meg til. Ja, jeg tror det blir bra med hus og hage for et år, hihi. Håper du og familien også får en flott sommer!

   Liker

 5. Hei Synne. Tusen takk for at du skriver en interessant blogg jeg liker å følge. Du har faktisk inspirert oss slik at vi nå til uka skal tilbringe noen dager på Hendon Hall Hotel, og gleder oss til avslappende dager med god mat og vin i vakre omgivelser. Takk for tipset, og hvis du har flere anbefalinger om utflukter i nærområdet er vi takknemlig for info. Ha en fin sommer – jeg følger deg videre 😉

  Liker

  • Hei, Eli! Hjertelig takk for fine ord, og så morsomt å høre at dere skal bo på Hendon Hall! Jeg håper dere vil trives like godt som hva vi gjorde da vi bodde der! Det er virkelig et fint sted for livsnyteri, hoho.
   Hendon ligger jo et stykke nord i byen, litt utenfor selve kjernen. Det er pent og grønt rundt omkring, og samtidig er det ganske tett bebyggelse med flere små sentrum. Fra Hendon Hall er det kjekt å gå ned Brent Street og så Queen’s Road forbi parken for å komme til metroen (Hendon Central). Gatene Brampton Grove og Wykeham Road har forresten mange fine hus!
   Ettersom Hendon ligger langs Northern Line, er det kort vei (kun tre stopp) til Hampstead, som er en av mine favorittbydeler. Her bor det mange franskmenn, så man kan kjøpe godsaker på bakeriene eller spise crêpes på gata! Dessuten er det mange små smug og bakgater man kan utforske, og i tillegg har man Hampstead Heath, et enormt grøntområde. Her er det både plener, skoger og vann, og man får fin utsikt fra Parliament Hill, og pergolaen (et slags lysthus) er nyyyydelig – en litt bortgjemt perle. Her finner man også The Spaniard’s Inn, en av byens aller eldste puber, som er brun og skjev og kjempesjarmerende!
   Tre stopp lenger ned langs Northern Line ligger Camden, og det er et helt annerledes område som dessverre er blitt ganske turistifisert, men det går greit så lenge man unngår helgene. Her kan man for eksempel besøke matmarkedet og rusle langs kanalen, men man bør styre unna resten av markedet og alle juggelbutikkene langs High Street.
   Fra Hendon Central kan man også ta bussen (nummer 113) til Regent’s Park, og den er jo fin i seg selv, særlig nå som det er sommer og dronningens bursdag skal feires! Derfra kan man også følge kanalen vestover, gjerne helt til Little Venice, og kanskje kjøpe seg en is eller en øl på veien? Herlig rufsete og koselig, et rolig og fredelig pusterom, som også er ekstra fint på denne tida av året.
   Det var noen små anbefalinger, i hvert fall! Håper noe av dette kan komme til nytte, og at dere får et supert opphold! Hvis det er noe mer du lurer på, bare si ifra. God helg og god tur når den tida kommer!

   Liker

 6. Tilbaketråkk: AFK | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..