Paris, day one: A train ride, happy reunions and a long promenade

Eurostar er for øyeblikket høyt oppe på lista over ting jeg liker. Akkurat nå kan jeg ikke tenke meg noe bedre enn å ta tog mellom London og Paris, slik vi gjorde på onsdag i forrige uke. Endelig hjem til Paris igjen. La oss se hvordan starten på turen artet seg!

Jonasflotte og jeg troppet opp på St. Pancras, hvor toget ventet tålmodig og perrongen var full av forventningsfulle reisende.

ParisUtenfor vinduet fløy først den britiske og så den franske landsbygda forbi.

ParisTogsettet er visstnok ganske nytt, og det var ikke noe å si på komforten. Skjermer informerte om vognene og tunellen og hastigheten – disse togene går i over 300 kilometer i timen!

ParisVi kjøpte kaffe – jeg er så glad i å kjøpe ting fra traller og kafévogner ombord i tog, hoho – og fikk festlige servietter og speculoos til. Den franske kulturen kom oss i møte allerede her!

ParisEtter to og en halv time var toget framme på Gare du Nord, og jeg hadde sommerfugler i magen fordi jeg gledet meg sånn til å se Paris igjen. Vi gikk ut på gata og sto plutselig midt i verdens kanskje aller vakreste by, og sola skinte, og jeg var så overveldende glad for å være tilbake at jeg måtte gråte litt.

ParisJeg tørket tårene og fikk en stor klem av Jonasflotte, og så begynte vi å gå sørover. Første punkt på planen var lunsj.

Vi snublet inn på et tilfeldig spiseri, som naturligvis var superfransk…

Paris…og bestilte stor, varm, kontinental lunsj.

ParisDeretter ble det espresso (som selvfølgelig kom med en ny speculoos, forresten).

ParisJeg var lunsj-fornøyd og Paris-lykkelig.

ParisNå var vi klare for å krysse byen til fots i det fine været!

ParisMed kofferten på slep (den var ikke særlig tung) ruslet vi avsted. Forbi smale gater, typiske Haussmann-bygårder, bakerier og torg. Vi smilte og pekte og knipset, særlig når det dukket opp piksler på husveggene – disse utsmykningene har jeg savnet!

ParisVi gikk til Place de la République, og forholdene kunne ikke vært stort finere.

ParisDer bar statuen stadig preg av sorg etter terrorangrepet i november i fjor.

ParisBåde trist og fint å se. Vi vil ikke glemme, og vi lar oss ikke skremme.

I området rundt République ligger det mange nerdebutikker, så vi stakk innom flere for å se på spill, figurer og annet snop.

ParisRoma har Spansketrappen, og Paris har denne med spillmotiver på MaxxiGames!

ParisVi promenerte videre, og det var så fint å høre fransk rundt seg og se hverdagen utspille seg omkring oss.

ParisDa vi gikk gjennom Marais, passerte vi kattekaféen! Vi måtte nøye oss med å kikke på beboerne gjennom vinduet, men likevel.

ParisDessuten gikk vi forbi Hôtel de Ville og den klassiske karusellen…

Paris…og så var vi nede ved elva, hvor Conciergerie var slottsfint som vanlig.

Paris(Altså, jeg bare tar det for gitt at alle er like glade i Paris-bilder som hva jeg er. Vi tar hele turen steg for steg, det må dere bare finne dere i, hoho!)

På Île de la Cité var det folksomt og fargerikt.

ParisVi gikk med raske kritt gjennom de mest turistifiserte områdene av byen, til vi kom inn i de rolige gatene i Latinerkvarteret, hvor jeg pleide å studere.

ParisNevnte jeg at krisebærtrærne blomstret? Det gjorde de, og det var en så fin bonus, og rundt omkring lå det kronblader som rosa snø.

Paris
Paris

Etter en lang, solfylt og veldig estetisk tilfredsstillende tur kom vi fram til målet for dagen: Place de la Contrescarpe, rett ved det gamle universitetet mitt, hvor vi skulle møte to tidligere klassekamerater av meg.

ParisKlokka seks var alle på plass. Vi slo oss ned på en uteservering, så klart, og bestilte drikkevarer.

ParisSååå hyggelig var det å sees igjen… Hei, Denis og Changyong!

ParisDet er så flott å ha venner i andre byer og andre land!

Etter to runder øl og to timer med snakk og latter skiltes våre veier. Det var blitt kveld, og sola malte biblioteket i gull.

ParisNå var det på tide å ta metro i stedet for å bruke beina!

ParisVi dro østover i byen, hjem til våre venner Anja og Magnus, som bor i en superfin leilighet.

ParisVi var middagssultne, hele gjengen, så vi satte fra oss sakene våre og gikk rett ut for å spise på en restaurant i nabolaget.

ParisVi bestilte to flasker vin og fire matretter, og alt gikk ned på høykant. Jeg spiste vegetargryte, og den var stappfull av grønnsaker og gode smaker.

Paris
Paris

Etter måltidet gikk vi tilbake til leiligheten og tok en kaffe og en liten knert, og så var onsdagen over!

ParisJeg har nesten ikke ord for hvor fint det var å være i Paris igjen. En by man har bodd i vil for alltid være hjemme.

– – – – –
In other words: This is how our trip to Paris began – with a pleasant journey aboard the Eurostar, which included pretty views of the countryside and a very French napkin, and of course a speculoos biscuit with our coffee. When we arrived at Gare du Nord and suddenly were surrounded by Paris, I was overwhelmed by happiness and had to shed a few tears. It was just so good to be home. We started walking, and we had lunch at a typical bistro. Then we were ready to cross the city on foot in the nice spring weather! We walked via Republique, where we stopped to look at the statue with all the flowers and lovely shows of support after the terror in November. We won’t forget, and we are not afraid. Then we had a look at a few of the geeky shops in that area – perfect places to browse for my boyfriend and me. After more walking through the lovely, vibrant streets – and passing the cat café and the carousel – we crossed the river, avoided the tourists and entered the Latin Quarter. The trees were in bloom, their petals falling like pink snow. We we going to Place de la Contrescarpe, right by the university where I used to study, to meet with two former classmates. It was so great to see them again! After two hours and two rounds of drinks we had to split up, but I’m so happy to have friends I can meet up with when in Paris. Now it was time to get on the metro and take it eastward – we were going to stay with two other friends in their lovely apartment. We dumped our luggage and went out to wine and dine, and after a great meal we had coffee and a nightcap at their place, and that was the end of our first day. I can’t explain how wonderful it was to be back in beautiful Paris! A city you’ve lived in will always be home.

Reklame

21 tanker på “Paris, day one: A train ride, happy reunions and a long promenade

 1. Ååå, så fantastiske bilder og du forteller så fint! En nytelse å lese og gøy å se igjen steder vi var i november i fjor (to uker før terroren vel å merke). Gleder meg til dag to :-)

  Liker

 2. Så herlig å høre fra Paris turen, jeg gleder meg til de neste innleggene :) Å vandre rundt var noe av det jeg gjorde mest i Paris, og nå føltes det ut som å være tilbake et lite øyeblikk. Takk skal du ha, cherie :-*

  Liker

 3. ja, Paris disse dager er spesielt fortryllende fordi vi har mer enn 25 grader, lukten av blåregn mix med mange av de berusende Syringa; Jeg ser også heldigvis noen kirsebær vokse ; roser begynner å regjere utenfor ….. ja, det er en ekte sjarm å gå gjennom de små gatene mellom Pantheon og Sorbonne … kveldslyset naturligvis når vi holde ut en slik god bra og å ta » métropolitain» er deretter mindre i kort. men (hehe, jeg har alltid to katter på hjemme ( no need «cat bar» ! daglig jeg er le «garçon de café» til dette hooligans ! ), den » cocotte» støpt metall er alltid en kulinarisk referanse ; og mine duk bordet bistro er virkelig gamle og autentisk, som på hjemme bordet er). bare hadde en litt forelsket souvenir i den gamle klokke på siden av «palais de justice » . så bra at alt var bra !

  Liker

  • Det låter bra – byen viser seg jo fra sin beste side om våren, synes jeg. Nå er det like varmt her i London, og det er så herlig! Vi gikk ikke bort til Quai de l’Horloge denne gangen, men jeg synes også at klokka er veldig fin. ja, vi storkoste oss!

   Liker

 4. For en fin skildring, nydelige bilder også, og ja … jeg elsker nok Paris like mye som deg. Selv om jeg dessverre ikke kan påstå at jeg kjenner byen så veldig godt. Men det er så koselig å lese og se :)
  Gleder meg sånn til uken vi skal ha der (i mars 2017). Kamera kommer vel til å bli rødglødende ;) det er ikke min første tur da, men det blir min til nå lengste tur dit :)

  Liker

  • Mange takk! Det er fint å vite at vi er flere som deler begeistringen, hihi – og man trenger jo ikke være lommekjent for å sette pris på den parisiske estetikken… Jeg tipper at turen deres neste år vil bli helt super, og det er sååå lov å knipse masssssse bilder!

   Liker

 5. Paris er neste på lista ass! Og elsker at det går tog mellom London og Paris! Så tror det blir en tur som inkluderer begge byene. Tenk: To byer, men kun to flyturer<3 Perfekt!

  Liker

  • Ja, det har jeg også tenkt på! Ikke fordi jeg ikke liker å fly, men fordi man sparer så mye tid – utrolig digg å reise fra London til Paris på to og en halv time, og så plutselig bare være midt i sentrum, i stedet for å måtte ta tog fra flyplassen og inn til byen. Genialt!

   Liker

 6. Åh, jeg får klump i halsen. Om en ukes tid skulle vi jo dratt dit, giftet oss og trasket rundt i de vakre gatene.. Slik blir det jo ikke. Og selv om jeg er så glad og fornøyd med våre nye planer som ble endret etter omstendighetene, så er det jo litt vemodig å tenke på at vi skulle vært der. Det er jo så innmari fint! Jeg får kose meg med dine bilder :)

  Liker

  • Nå måtte jeg inn og oppdatere meg på bloggen din, for jeg har vært så opptatt med besøk de siste ukene at jeg ikke har fått surfet noe særlig. Jeg skjønner godt at det var en tøff avgjørelse å ta, men det virker som at dere gjør det riktige – det viktigste er jo at det føles rett for dere, her og nå, og så ligger Paris og venter på dere ved en senere anledning! Klem til deg!

   Liker

 7. Jeg bare ser det for meg, altså — Synne som tørker tårene idet hun kommer ut fra Gare du Nord og ser de vakre bygningen og det yrende franske livet <3 Veldig kjekt å se bilder og lese om hvordan dere hadde det!

  Liker

 8. Tilbaketråkk: Paris, day three: A castle, pretty squares, ice cream on the island and dinner at home | Et dryss kanel

 9. Tilbaketråkk: Paris, day two: A favourite street, taxidermy, my old ‘hood and an angry mob | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..