Paris, day two: A favourite street, taxidermy, my old ‘hood and an angry mob

Det har skjedd så mye i det siste at jeg har havnet litt bakpå med reisebrevene, men nå ser vi nærmere på den lille Paris-ferien vår! (Starten på turen kan du lese om her.)

Vår andre dag i Paris begynte på beste vis: Med fransk yoghurt i små glasskrukker. Savn!

ParisVi hadde sovet godt hjemme hos våre venner Anja og Magnus, og Magnus hadde gått på jobb, men Anja hadde kveldsvakt og kunne tilbringe formiddagen sammen med oss! Vi gjorde oss klare for en dag i byen, både to- og firbeinte. Dette er Elvis, vertskapets lille sjarmør!

ParisEtter en kort togtur var vi ved Les Halles, alle fire, og rundt oss våknet byen til liv i solskinnet.

ParisVi hadde ingen store planer for dagen, vi skulle bare rusle og kose oss i koselige områder. Rue Montorgueil er en favoritt – her ligger spesialforretningene på rekke og rad, og det er alltid matmarked og boder og smaksprøver der, og husene har fine fasader og gammeldagse skilt, og livsnyteriet regjerer i hele kvartalet.

Paris
Paris
ParisParis
Paris
Paris
Paris

Jeg fikk akutt lyst på comté, så jeg gikk innom ostebutikken jeg pleide å handle hos og skaffet oss en bit, og spurte pent om mannen bak disken kunne dele den opp i spiseklare staver for oss. Det kunne han, så vi sto på gata og knasket ost i noen minutter. Helt rett.

Paris
Paris

Vi gikk videre blant klassiske bygninger med fine balkonger.

ParisVed Place des Victoires snublet vi over en taksidermist. Butikken var full av eksotiske dyr og sterke farger.

Paris
Paris
Paris

Alle dyrene hadde dødd av naturlige årsaker, og de var så fine å se på! Jeg ble litt ekstra fascinert av uglene, for jeg har vokst opp med ei utstoppet ugle i stua, og er generelt svak for ugler.

Rusleturen fortsatte, gjennom trivelige gater og over søte torg, blant sandfargede bygg og under en blå himmel.

ParisJeg hadde lyst til å gå gjennom Galerie Vivienne når vi var i nærheten, bare fordi det er så staselig!

Paris
Paris

Vi passerte også Jardin du Palais Royal, men ettersom magnoliaen hadde sluttet å blomstre, gikk vi ikke innom. (Så blasert kan man bli av å bo i flotte byer og være omgitt av fin flora, hoho.)

ParisJeg var mer opptatt av å beundre de typisk franske hustakene.

ParisDessuten begynte vi å bli lunsjsultne! Vi slo oss ned rundt et bord på en uteservering og bestilte salater og rosévin.

Paris
Paris

Etterfulgt av kaffe og speculoos, selvfølgelig.

ParisPå dette tidspunktet fikk vi en gledelig nyhet: Det ble streik (det er nasjonalidretten i Frankrike), så Anja måtte ikke på jobb den kvelden likevel. Hurra!

Jeg passet på Elvis mens hun snakket med sjefen på telefonen…

Paris
Paris

…og hun fikk beskjed om at det eneste som trengtes var å troppe opp på jobben og underskrive noen papirer. Vi tømte kaffekoppene våre og gikk i retning metroen.

Vi tok oss tid til å titte inn i bakgårder på veien, forresten. (Det er bare å dytte på dørene, det lærte jeg av Peter for mange år siden!)

Paris
Paris

Jeg fikk brostein, slyngplanter og ballonger i belønning for nysgjerrigheten min. Score!

Vi gikk ned Avenue de l’Opera, og byen viste seg fra sin aller beste side, som for å feire at Anja hadde fått fri.

ParisVi tok metroen…

Paris…til Bastille! Mine gamle trakter!

ParisAnja gikk på jobb for å signere streikepapirene, og Jonasflotte og jeg gikk til den smale gata Rue de Lappe.

ParisHer ligger en liten butikk som selger smykker, og jeg ville sjekke om de fortsatt solgte edderkopp-ringer. (Min har dessverre mistet fire bein, og må byttes ut). Det gjorde de dessverre ikke, men de hadde mye annet fint!

ParisJeg kjøpte en annen ring i stedet, for jeg var jo innstilt på et nytt lite stykke Paris å ha på fingeren, hoho!

Etterpå tok vi en øl på en uteservering og ventet på Anja.

Paris
Paris

Hun kom og skålte med oss, og så promenerte vi videre.

Nå var vi midt i mitt gamle nabolag, og det var en fryd å være tilbake! Jeg ble jo så glad i dette området i løpet av året jeg bodde der, og det er minner knyttet til omtrent hver eneste gate og kafé. Lukter og lyder og navn var akkurat som jeg husket, men enkelte steder hadde stengt, og mange nye hadde kommet til. Spennende!

Vi gikk innom butikker jeg frekventerte og parker jeg pleide å sitte å lese i, og jeg kikket inn i portrom som var akkurat slik jeg husket, og det hele var så hyggelig.

Paris
Paris
Paris
Paris

Vi stakk til og med innom bygården jeg pleide å bo i! Bakgården ser ut omtrent akkurat som den gjorde for fire år siden, og gardinene jeg kjøpte til leiligheten henger fortsatt oppe i vinduet.

ParisEtter denne lille visitten følte jeg at jeg hadde fått full valuta for pengene, og jeg kunne forlate nabolaget i visshet om at alt sto bra til, hihi.

Vi gikk innom den lille italienske deli’en på hjørnet, hvor jeg alltid pleide å kjøpe fersk pasta i løsvekt, og nå gjorde vi nettopp det. Myke pastaputer med alskens godt fyll som vi skulle lage middag av senere. Nam!

ParisDet var blitt tid for å vende nesa mot leiligheten til Anja og Magnus igjen, så vi begynte å gå østover.

I gatene var det merkelig stille og folketomt.

ParisVed Nation var det full stopp. En stor, sint folkemengde demonstrerte mot noe jeg nå ikke husker hva var, og det lå knuste flasker og en eim av gass over hele området. Horder av politi blokkerte gatene, og metroen var stengt.

ParisVi fikk altså med oss både en streik og en demonstrasjon på samme dag – Paris i et nøtteskall, kan man si.

Etter litt ekstra rusling og noen telefoner ble vi plukket opp av Magnus, så vi kom oss hjem til slutt.

ParisNå var det tid for middag, og vi gikk til et sted rett over veien for leiligheten. Det var et nyåpnet crêperie, og jeg stusset litt over at alle bordene var utstyrt med vide kopper.

ParisDe skulle fylles med cider! Kombinasjonen galettes (altså matpannekaker, i motsetning til dessertpannekaker) og cider er visst en klassiker i Bretagne, så vi bestilte nok til alle.

ParisMin galette var fylt med ost og tunfisk og toppet med salat, og smakte veldig bra. Særlig sammen med cideren!

ParisVi avsluttet dagen hjemme hos vertskapet med noen slag Quoridor, et brettspill som var nytt for Jonasflotte og meg, men som slo an. Det er like deler festlig og frustrerende, hoho.

ParisDet er vel knapt nødvendig å si det, men vår andre dag i Paris ble veldig vellykket!

– – – – –
In other words: Our second day in Paris began in the very best way, with French yoghurt in little glass jars. I miss those! Then we got ready for a day out, Jonas and I and our friend Anja and Elvis, her cute little dog. We took the train to the city centre, and our only plans for the day was to walk around and enjoy until Anja had to go to work at three in the afternoon. We went to Rue Montorgueil, which is lovely – lots of specialty shops selling food and drink, and market stalls and pretty details and a great general atmosphere. I bought some cheese for us to nibble on, and the sun was out, and all was good. We kept walking and discovered a taxidermist with lots of exotic animals (and they had all died of natural causes, luckily). I wanted to walk through Galerie Vivienne, just because it’s beautiful, so we did. Then it was time for lunch; we found a table in the sun and had salads and rosé. Then Anjas boss called (I looked after Elvis while she was on the phone, as you can see) with good news – there was to be a strike, so she wouldn’t have to go to work that day after all! Hooray! That meant we could continue our happy stroll. We took the metro, too, to Bastille. I wanted to go to the area I used to live in! We popped into a few backyards and shops and had a beer on the way, and then we walked around in the streets I used to frequent during my year in Paris. It was oh, so nice to see that part of town again! The sights and smells and parks and cafés were all familiar, and there were new things to discover, too. Nothing had changed in my old backyard, though – we had a look just for fun, and it was exactly like it used to, and the curtains I bought for the apartment were still up in the window. I could leave my old neighbourhood knowing that all was well. Now we started walking east to take the metro back to our hosts’ apartment, but the streets seems eerily quiet. At Nation we could get no further; there was a big, angry mob throwing bottles and protesting something, and hordes of policemen with shields, and the metro was closed. A strike and a demonstration in one day – Paris in a nutshell, really! We had to be picked up in Magnus’ car, and we got home at last, and then we went out to have dinner at a crêperie right across the road from the apartment. Galettes and cider, a Breton specialty! It was lovely, and after our meal we had a drink and played some Quoridor at home before hitting the sack. Needless to say we had a great second day in Paris!

Reklame

16 tanker på “Paris, day two: A favourite street, taxidermy, my old ‘hood and an angry mob

 1. For eit eventyr! Vart bergteken av alle dei vakre sommarfuglane, so den taksidermisten må eg vitje når eg ein gong får somla meg til å reise til Paris.

  Fersk pasta i lausvekt høyrdest utruleg godt ut!

  Liker

  • Ja, det var en butikk med utrolig mye fint og sjeldent og spennende, og fersk pasta er helt nydelig – veldig luksus å kunne plukke med seg fra butikken på hjørnet! God helg!

   Liker

 2. sikkert du har gitt veldig bra på alle måter, den dyrebare følelsen av Parisisk ferie med disse bildene med smilende litt sol kledd. det er bra, du koss å finne steder igjen, og smak og lyd. bildet av butikken med stykke ost «conté» Jeg finner sympatisk med sine gamle plakat » la vache qui rit» og potten av «gardenia» … taxidermist butikk det er en annen flott : «Rue du Bac» godt kjent. ho ja «le palais royal » er en oase av fred. og så ja Paris til streikdager (hva en galère», hundliv ! og der, jeg ikke Ofte ). Oh, den søte lille hund ! så fint som en katt ?

  Liker

 3. For en fin dag! For en fiiiiiiiiin dag!!! Kjenner at jeg gleder meg veldig til forestående Paris tur (men akk så lenge til ennå da…) når jeg ser bildene dine og leser hva du skriver ! Litt skummelt, for jeg skal jo flere andre ting før Paris… men det er Paris jeg tenker på ;)

  Liker

 4. Fy søren, nå begynte nesten jeg å grine og! Herlighet, så mange minner som dukket opp!! Fantastiske, fantastiske Paris. Er så glad for at du tok kontakt med meg den gangen. Får helt frysninger, jeg. Koselig å se vennene dine igjen, Denis og han andre. Hyggelige fyrer. Og Anja og Elvis <3 Omg, gleder meg sjukt til juli!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

  Liker

 5. Tilbaketråkk: Paris, day three: A castle, pretty squares, ice cream on the island and dinner at home | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..