Hendon Hall Hotel

De som har bodd på hotell i London, vet at det stort sett ikke er noe å skrive hjem om. Med mindre man bruker store summer på luksus, ender man ofte opp med et bøttekott i et alminnelig bolighus, gjerne i femte etasje uten heis, med kaldt vann i dusjen og flekkete gulvteppe. Det koster heller ikke all verden, og man skal jo ikke tilbringe så mye tid på hotellet uansett, men jeg kan aldri huske å ha blitt positivt overrasket på mine mange turer til London.

Inntil nå i august, da vi dro på visningstur. Jonasflotte hadde gitt meg turen i gave, og vi hadde viktige ting på planen, så jeg tenkte ikke så mye over hvor vi skulle sove. Han fortalte at han fått et godt tilbud hos et hotell som så fint ut, og det var jo kjekt å høre, men jeg forventet likevel et helt ordinært og trangt og halvveis rufsete sted. Typisk London, liksom.

Det viste seg at vi skulle sove i et herskapshus fra 1700-tallet, med fire stjerner og alt man kunne ønske seg av historisk sus, fine detaljer og sjarm. For en overraskelse! For en fryd!

Hendon HallDette er altså Hendon Hall Hotel. Da vi først ankom stedet, hadde noen nettopp tatt bryllupsbilder i hagen (!). Vi kunne slå oss ned under en parasoll og feire tilværelsen med en øl, og vi bestilte lunsj fra menyen, og var kjempefornøyde med hotellet og været og maten og livet for øvrig.

Hendon Hall
Hendon Hall

Rommet vårt var ikke helt klart, men det gjorde ikke noe, for vi bare utforsket hagen så lenge.

Hendon Hall Hendon Hall

Etterhvert var det klart for innflytting! Rommet vårt var stort, pent og særdeles behagelig. Myke tepper, stor seng, stukkatur, tunge gardiner, god sofa, badekar… Komfort i alle kategorier!

Hendon Hall Hendon Hall Hendon Hall Hendon Hall

Det fine været holdt ikke gjennom oppholdet, men det gjorde ikke noe. Vi hadde visninger å gå på, og hotellet hadde støvler til utlån i gangen! Dessuten kunne vi se oss om innendørs, eller ta en øl i baren, eller leie en gratis DVD i resepsjonen, eller finne oss ei bok i biblioteket. Her hadde de tenkt på alt, og det var mange fine rom å utforske.

Hendon HallHendon HallHendon HallHendon HallHendon HallHendon Hall

Frokosten var også mildt sagt bedre enn ventet. Jeg er jo et skikkelig frokostmenneske, og hotellfrokost er noe av det beste jeg vet, men i London pleier jeg ikke å ha noen forhåpninger. (En vanlig continental breakfast, når den er inkludert, består jo gjerne av hvitt brød, syntetisk syltetøy og tomatbønner fra boks, servert i et dårlig ventilert kjellerrom.) Her var det fin frokostsal med store vinduer og stor buffet. En super start på dagen!

Hendon Hall Hendon Hall Hendon HallHendon Hall

I det hele tatt kunne vi ikke vært så mye mer fornøyde, og det hele var en særdeles positiv overraskelse. Anbefales!

Hendon HallDette hotellet ligger ikke langt fra der vi bor, og det er jo en bonus. Jeg vet hvor jeg skal bestille rom neste gang noe skal feires, hoho.

– – – – –
In other words: If you’ve ever stayed at a hotel in London, you know it tends to be a let-down unless you’re willing to pay through the nose. Regular hotels are often converted townhouses with teeny tiny rooms, limited hot water supply, no elevator, stained carpets, strange smells and a disappointing breakfast consisting of dull white bread, sad little jam packets and canned beans. I’m not even exaggerating, and you know it. However, when my boyfriend and I visited London in August to look for apartments, we stayed at a wonderful place called Hendon Hall Hotel, and at a very fair price! We expected something ordinary, but this place was in fact extraordinary, and it was such a pleasant surprise. This beautiful mansion has a history which spans several centuries, and is so beautiful and charming. Our room was spacious and comfortable, and the buffet breakfast was great, too. I’d love to stay here again!

Reklame

9 tanker på “Hendon Hall Hotel

  1. Da vi var i London i 2013 bodde vi en uke på Apex City of London, som ligger rett ved Tower. Et nydelig hotell, et par minutters gange til tuben, og for en senior suite betalte vi rett over 8000 (kjekt med tilbud via hotels.com!) Har aldri bodd på et så fint hotell i hele mitt liv- anbefales virkelig!

    Liker

  2. dette hotellet helt ser ut til å anbefale! og blikket var en glede fra gamle kontinentet med den engelske måten. Jeg er misunnelige blikk på. you are a good ambassadrice .

    Liker

  3. Tilbaketråkk: Synne’s Giant Guide to London | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..