My October

Oktober
Oktober
September
Oktober

Hei, oktober. Du blir annerledes enn alle mine andre oktober-måneder så langt. Vår første fulle måned her i London! Jeg er så klar, for jeg har mange planer og mye å glede meg til.

Blant annet skal jeg…

– Fryde meg over god kaffe her hjemme – vi fikk endelig kjøpt presskanne i går!

– Reise til Oxford. Både for å besøke britiske venner som bor der, og for å gå på oppdagelsesferd blant eføykledde akademiske bygninger. (Vi får krysse fingrene for at jeg kommer levende tilbake, haha – skal vi tro britiske krimserier, blir folk drept over en lav sko der borte.)

– Kjøpe fine kort og sende dem til venner og kjente for å gi dem den nye adressen vår – i tillegg til en hyggelig overraskelse i posten, da.

– Markere Suit Up Day. Jeg har slipset klart, hoho.

– Drikke vin med ei fin frøken som jeg ble kjent med i Paris, og som tilfeldigvis kommer til byen i helga.

– Gå omveier og velge gater jeg ikke kjenner, og stikke innom alle sjarmerende butikker og kaféer som måtte dukke opp.

– Glede meg stort over oppladningen til Halloween (den tradisjonen er jo stor her på De britiske øyer, ettersom den opprinnelig kommer herfra), og forhåpentlig gå på skummelgøyal fest på selve dagen. Den faller på en lørdag i år!

– Bruke god tid i matbutikker. Det er så morsomt å titte på ukjente merker og alskens spennende mat, synes jeg.

– Se på Spaced. Jonasflotte og jeg begynte på nytt for ørtende gang når vi flyttet hit, for nå har vi ikke tilgang på Netflix, men jeg har begge sesongene liggende på laptop’en fra før. Jeg går aldri lei! Evig favorittserie!

– Begynne på sommelier-utdannelsen. Jeg er SÅ nervøs og spent, hoho.

– Feire Back to the Future-dagen. Great Scott, nå er vi der snart! Datoen som Marty drar fram til er 21. oktober 2015! Jeg vil se alle de tre filmene på nytt (gjett hvem som hadde trilogi-boksen med i bagasjen?), selv om det ikke er lenge siden sist, for å friske opp hukommelsen. Forhåpentlig finnes det en stor fest vi kan gå på for å markere dagen sammen med glade, geeky likesinnede!

– Kjøpe tørkestativ. Kjedelig, men nødvendig.

– Møte Ina, som skal på London-tur med ei venninne. Så koselig!

– Gå mest mulig på fine dager, for å gjøre meg bedre kjent i nye områder, men alltid ha paraply i veska.

– Lese Agatha Christie. Klassisk høstlektyre!

– Kjøpe én ny øl hver gang jeg handler dagligvarer. Vi hadde det som mål før vi flyttet, for utvalget her er jo enormt, og vi har smakt på så mye godt og spennende hittil!

– Bruke rosa sløyfe for å fremme brystkreftsaken.

– Lete etter en søt, liten radio vi kan ha på kjøkkenet.

– Feire bursdagen til Jonasflotte. Jeg gleder meg til å gjøre ekstra stas på min yndlingsperson.

– Gå til frisøren. Det er alltid litt skremmende å klippe seg på nye steder, synes jeg, men det går sikkert fint!

– Få internett i leiligheten. Den 14. oktober revolusjoneres hverdagen, hoho. (Inntil da blir det altså fortsatt sporadisk blogging fra bibliotek og kafé.)

– Bli helt kvitt denne dumme forkjølelsen som har plaget både Jonasflotte og meg hele uka. Nå får det være nok, altså.

Dette blir så bra! Hva ser du fram til i oktober?

– – – – –
In other words: Hello, October. You will be different from all my other Octobers so far. This is our first whole month living in London! I am looking forward to a whole lot of stuff. Among other things, I am planning to…
– Go to Oxford! I have some British friends who live there now, and I’m also dying to explore the ivy-clad academic buildings. (Let’s hope I make it back alive, haha – according to the various detective shows, people are killed off all the time dover there.) – Celebrate my boyfriend’s birthday. I love having an extra excuse to make him feel special. – Take great pleasure in my coffee at home – we finally got a French press pot yesterday! – Enjoy the work-up to Halloween (which is a big deal on the British Isles, since the tradition originates here) and hopefully go to a fun slash scary party on the 31st. It’s a Saturday this year! – Take the long way and walk streets I don’t know, and pop into every charming shop or cute café I might find. – Buy one strange beer every time I go grocery shopping. My boyfriend and I agreed on this before we moved, and so far we’ve tasted lots of lovely stuff! – Watch
Spaced. My boyfriend and I started it again for the umpteenth time after moving here. (We can’t use Netflix now, but I have both seasons on my laptop.) I never tire of it! Favourite show for ever! – Have a glass of wine with a lovely lady I got to know in Paris, who happens to be in London this weekend. – Buy some cute post cards and send them to my friends, giving them my new adress as well as a nice surprise. – Celebrate Suit Up Day. – Start my sommelier education. I am SO nervous and excited! – Buy a clothes rack for drying laudry. Very dull, but very necessary. – Walk as much as possible on clear and sunny days, to get to know my new surroundings better, but always with a brollie in my bag. – Take my time in the grocery shops. I love looking at fun foods and pretty packaging! – Read Agatha Christie. Perfect, classic autumn literature. – Be on the lookout for a cute litte radio to sit in our kitchen. – Wear a pink ribbon to support the breast cancer cause. – Celebrate Back to the Future Day. Great Scott, we’re almost there! The date Marty travels to is the 21st of October 2015. I’m going to watch all three films again (guess who had the trilogy box in her bag when we moved?) and cross my fingers for a big party with like-minded, happy geeks. – Have my hair cut at the hairdresser’s. I’m always anxious when I go to a new salon, but I’m sure it will work out well. – Meet a good friend from Oslo who is coming to London for a weekend. Yay! – Have internet installed in our apartment. I can’t wait – our everyday life will be revolutionised on the 14th. (Until then I will keep blogging sporadically, from the library and from various cafés.) – Get completely rid of this evil cold that attacked my boyfriend and me last weekend. Enough already.
This is going to be great! What are you looking forward to this month?

Reklame

10 tanker på “My October

 1. Måtte le litt då du nemnde det om Oxford og britiske krimseriar! ;) Agatha Christie er obligatorisk lektyre heile året for min del :) Kjempefint med slike lister!

  Liker

 2. Høyres ut som om Londonhausten blir fin. :) I oktober ser eg fram til at det (forhåpentlegvis) blir kaldt nok til at eg kan bruke den nye jakka og dei nye hanskene mine. Viktig med oppnåelege mål, haha.

  Liker

 3. åh, dette ser ut som en veldig god plan er ventet i oktober !
   det er morsomt at denne stilen med hånden press kafe, har alltid fin med deg . og rose blomst (så typisk engelsk symbol) gjorde meg smile fordi (jeg vet ikke hvis du så på tv av bar atmosfære?); men jeg elsker mye mye rugby og var glad, med det vakre matches «wales – England» og «Australia – England» …. Jeg hadde også forkjolelsen syk, og det er ikke slutt. mine høye hellige dager er bak nå…; Jeg har ingen spesielle feiringer framover (men resten er en luksus) .og foruten noen ganger å lage god mat. og min bursdag er bak, men også i oktober var. når god vin i går da jeg åpnet en flaske somom morsomt i navnet (er veldig bra på fin bordet å bruke) bordeaux vin heter : » la pissotière de l’impératrice» (fordi den impératrice, som fulgte med Napoleon til Spania, hadde behov for å pisse i denne vingården sted !). vel,dessuten fortsette å Kos deg , og til å dele fin ting fra england , please.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..