When Tony came to town

Tida går så fort, dere! Bortsett fra når man er matforgiftet. Da går den FORFERDELIG sakte. Denne uka ble ikke helt som jeg hadde tenkt, men nå er jeg bra igjen, og jeg tenkte vi kunne ne nærmere på noe litt morsommere fra tidligere i vår!

En solfylt formiddag i mai var jeg på Aker brygge.

Tony Hawk / Gumball 3000, Et dryss kanelJeg kunne sittet og sett på båtene, men jeg var der for å se noe helt annet. På Bryggetorget, plassen innenfor promenaden, skulle det være skateboard-oppvisning! Der var det satt opp ei stor rampe og møtt opp en stor folkemengde.

Tony Hawk / Gumball 3000, Et dryss kanel

I forbindelse med billøpet Gumball 3000 (som jeg ærlig talt ikke vet så mye om eller var så interessert i, hihi) var selveste Tony Hawk i Oslo.
Tony Hawk / Gumball 3000, Et dryss kanelTony Hawk er verdens mest kjente skateboarder. Dette var stort! Han er også blant de mest innflytelsesrike skaterne i historien, og var med på å legge grunnlaget for dagens øvelser og utøvere. At han nå er blitt 47 år, er nesten ikke til å tro – i hvert fall ikke når man ser akrobatikken han bedriver!

Tony Hawk / Gumball 3000, Et dryss kanel
Tony Hawk / Gumball 3000, Et dryss kanel
Tony Hawk / Gumball 3000, Et dryss kanel

Dette var utrolig fascinerende å se på nært hold. Tony Hawk hadde invitert med seg noen venner og talenter fra ulike land, og de holdt på i over en time. Jeg sto som i transe under hele oppvisningen! Det hele går så fort, og de svever så høyt, og det krever så intenst mye trening og konsentrasjon å bli god på rullebrett.

Hundrevis av tilskuere hadde møtt opp i det fine været. (Egentlig skulle dette arrangementet finne sted kvelden før, men da regnet det som om skyene var rasende [vi var der da også, hehe], så det ble utsatt til morgenen etter. Da var skyene i godt humør igjen, og vi hadde rukket å tørke.)

Tony Hawk / Gumball 3000, Et dryss kanel

Mot slutten av oppvisningen ble triksene stadig mer avanserte, og det var gjerne flere skatere i sving samtidig – de hoppet over hverandre og sånt, og jeg så på med skrekkblandet fryd.

Tony Hawk / Gumball 3000, Et dryss kanel

Så var det over, og billøpet skulle videre (men det var visst bare Oslo og Las Vegas som fikk skateshow!). Etter litt fjas foran diverse kamera trakk superstjernen seg tilbake.

Tony Hawk / Gumball 3000, Et dryss kanel

Jonasflotte og jeg møtte for øvrig Tony Hawk i Malaysia i fjor vår, husker dere det? Det var helt rått! Å se ham igjen nå, fullstendig omgitt av en diger folkemengde som dyttet og ropte og higet etter bilder og autografer, gjorde faktisk vår egen opplevelse enda mer verdifull å se tilbake på. Det å treffe ham tilfeldig på et rolig sted, langt unna folk og kameraer, å kunne veksle noen setninger i ro og mak, å få gi ham en klem… Det var en stor opplevelse som ikke mange får!

Dette var en veldig morsom start på dagen. Her kan man se et stilig videosammendrag fra oppvisningen!

Jonasflotte og jeg ruslet litt på brygga i finværet etterpå, og var svært fornøyde med denne sjeldne godbiten.

Tony Hawk / Gumball 3000, Et dryss kanel
Tony Hawk / Gumball 3000, Et dryss kanel

 – – – – –
In other words: Time flies, you guys! Except when you have food poisoning. Then it passes excruciatingly slowly. This week didn’t turn out as I had planned, but now I am well again, and I thought we’d take a look at something fun from earlier this spring! My boyfriend and I spent a sunny morning down by the docks, because the one and only Tony Hawk was in town to do a skateboard show! (It was in connection with the Gumball 3000 car race, which didn’t really interest me that much, haha.) Tony Hawk is the world’s most famous skater, and one of the most important skaters in history, having paved the way for our generation of performers. It’s hard to believe that he is now 47 years of age, especially considering his high-flying acrobatics! It was amazing to watch him live and up close. He had brought some friends with him, too, and they were at it for more than an hour. I was entranced the whole time! When the event was over, the car race was off to some other city (but only Oslo and Las Vegas got proper skateboarding shows!), and Tony Hawk had to deal with a massive crowd of people who pushed and yelled and wanted photos or autographs. Seeing this made it all the more special to think that my boyfriend and I actually met him in Malaysia last spring! We happened to cross roads with him in a calm, quiet place with no crowds or cameras, and got to exchange a few sentences in peace, got to hug him… It was huge! As was seeing him in action this sunny day by the seafront.

Reklame

6 tanker på “When Tony came to town

 1. Der var jeg også faktisk, kanskje det var kvelden før fordi det regnet noe forferdelig når jeg var der. Det var et hav av mennesker og skikkelig stemning på tross av dårlig vær. Og så herlige bilder du har tatt forresten, fanget skikkelig bra både stemning og det flotte været.

  Liker

  • Så morsomt at du også var der! Ja, det ble veldig vått den kvelden… Etter at vi hadde ventet i regnet en stund, annonserte de at skatingen ville bli utsatt til dagen etter. Jeg er enig i at det var ordentlig livlig likevel, ja – kult at folk trosser været og blir med!
   Takk for fine ord!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..