First flush tea and French wine

Gode smaker er en av livets store gleder, spør du meg. Jeg er tidligere blitt sitert på at alt jeg trenger for å være glad, er tilgang på grønn te, mørk sjokolade, hvit vin og cherrytomater. Det er ikke langt fra sannheten! Selv om jeg har enkelte trofaste favoritter, er det alltid gøy å utvide horisonten sin og prøve nye varianter av sånt man liker godt.

I forrige uke var jeg hos Le Palais des Thés i Homansbyen og smakte på te! Vårens first flush fra Darjeeling hadde ankommet, og det er en begivenhet hvert år. De første innhøstede tebladene er gjerne ekstra friske på smak!

First flush, Et dryss kanelLokalet var fint og fargerikt som alltid.

First flush, Et dryss kanelOppvartningen var upåklagelig, med mange typer rykende varm te og små godbiter som passet perfekt til. Nam!

First flush, Et dryss kanel
First flush, Et dryss kanel
First flush, Et dryss kanel
First flush, Et dryss kanel

Jeg var der sammen med Maren, og vi smakte og snuste oss fram over hele butikken. Her ser vi henne i aksjon.

First flush, Et dryss kanelSå mye godt og spennende!

Tidligere i vår var jeg også på vinsmaking i Den franske residensen på Frogner. Ganske så flott sted!

Wine at the French ResidenceSelvfølgelig var utsiden av huset utsmykket med vindruer…

Wine at the French ResidenceInne var det like herskapelig. (Her holder altså ambassadøren til, og det var UbiFrance og Comité Mistral som inviterte til smaking.)

Wine at the French Residence
Wine at the French Residence
Wine at the French Residence

Jeg skal ærlig innrømme at jeg følte meg som en spurv i tranedansen blant profesjonelle vinkelnere og -importører, hoho. Heldigvis var det noen kjente fjes der, som Liora, men det toppet seg da hun fortalte at det var en vaskeekte prins i lokalet. Prins Félix av Luxembourg sto henslengt ved et bord! Jeg hadde aldri hørt om ham før, men der og da angret jeg litt på at jeg hadde lagt igjen tiaraen min hjemme.

Uansett brukte jeg fransken min for alt den er verdt, og småsnakket med fornøyde vinprodusenter, og fikk smake på veldig mange gode viner fra Provence! Først og fremst hvite og rosa – perfekt til sommeren!

Wine at the French Residence
Wine at the French Residence
Wine at the French Residence
Wine at the French Residence
Wine at the French Residence

Selv i lille Oslo vet man aldri hvor man kan ende opp eller hvem man kan støte på, hoho.

God te og god vin gjør meg glad!

– – – – –
In other words: Good tastes are some of life’s greatest pleasures, if you ask me. I love tea and wine, and lately I’ve been able to attend tastings of both. The first flush from Darjeeling arrived last week, and I went to a local Le Palais des Thés shop to try some! The store was colourful as always, and the tea was delicious, and there were little nibbles and fresh flowers, too. Earlier this spring I was invited to the French ambassador’s residence – quite fancy! – to taste wines from Provence. The tasting was organised by UbiFrance and Comité Mistral, and although I felt very small among the professionals, there were some friendly faces to see, like Liora‘s. I could hardly believe her when she said that there was an actual prince in the room. Prince Félix of Luxembourg just hung around! I had never heard of him, to be honest with you, but at that moment I regretted leaving my tiara at home. Anyway I got to taste lots of lovely whites and rosés for summer! You never know where you end up or who you come across when you let your taste buds guide you.

Reklame

13 tanker på “First flush tea and French wine

 1. Synes altid at du er ude og nyde et eller andet lækkert – det burde jeg også være noget bedre til :-) Og ja! Du må bestemt huske tiaraen til næste udflugt – sådan én kan man aldrig gå galt med, hvis man vil imponere.

  Ps. Elskere dine «hoho»‘er ;-)

  Liker

  • Nettopp, jeg bør nok bare satse på å med meg tiara til enhver tid, i fall jeg møter flere prinser…
   Jeg synes det virker som at du og din søster er veldig flinke til å oppleve små og store ting, altså. Sånn skal det være!
   PS: Den kommentaren fikk meg til å smile stort! <3

   Liker

  • Hihi, fort gjort å bli litt tørst! Ja, det skjer mye gøy i Oslo for tida – jeg synes alltid at antallet spennende arrangement liksom eksploderer om våren!

   Liker

 2. oi vel, da! dette er en veldig god idé å fordype oss i Provence … av den ene siden, og jeg kunne ikke tenke meg et slikt fint lite hus (jeg ville ha likt å besøke, sikkert); så god representant for Frankrike. de kunne ha deg til å nytes til smake litt «crunchy» tørre kaker; fylt aubergine, eller en god liten geit møkk. men hva bedre måte å lede til våren noen av rose vin. (Disse vises veldig klart vin farge, men alt avhenger av ovnen når byggingen for grader av vin, og dette vil ikke fjerne noe, den gode smaken.). når jeg går til » palais des thé» , hver gang jeg sier til meg selv at jeg må ta med min egen sanne glass fordi jeg hater plastkopp, og den første flush det må være delikat, ikke sant? denne lille historien: (prince du Luxembourg), gjør meg tenke på alle dem som holder og ha kultur om godt kunst av det franske språket (og du er i). en belgisk venn fra Antwerpen, som jeg fikk disse referansene (gode ord) :) på (www auguste derriere.com (gigistudio.over-blog.com / article – Auguste-Derrière- jeux- mots-(i all høflighet, håper jeg du vil like dem). kanskje tar jeg litt for hardt , så tror ikke at jeg nettopp kler meg kostyme av » Arlesienne» å synge litt melodi musikk «Carmen» Bizet, med smil av Fernandel !

  Liker

  • Nettopp, rosévin er perfekt om våren og forsommeren! Det er jo sant at både vin og te smaker bedre i glass enn i plastkopper. Heldigvis får man et inntrykk, i hvert fall. Jeg er glad i ordspill, på alle språk! Takk for tipset!

   Liker

 3. Tilbaketråkk: An old friend and a new job! | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..