An old friend and a new job!

Jeg har fått en ny deltidsjobb, dere! Hurra!

Nå skal jeg bytte beite, hoho. Jeg legger absolutt ikke vinen på hylla, men jeg ser fram til nye utfordringer og ny kunnskap på et annet felt.

La meg gi dere noen hint.

February / etdrysskanel.com
March
April
March / etdrysskanel.com
Everyday evenings
April / etdrysskanel.com
September / etdrysskanel.com
June
Tuesday
November / etdrysskanel.com
Out and about / etdrysskanel.com

Nå skal det vel gå gaaaanske sakte i toppen på dem som ikke har skjønt hva det dreier seg om? Nettopp, TE!

Jeg har fått en liten stilling hos Palais des Thés, den franske tekjeden, i november og desember. (Er jeg riktig heldig, får jeg kanskje fortsette til neste år også, men det får vi se på.) De har to butikker i Oslo, og jeg skal først og fremst hjelpe til i Bogstadveien på Majorstua.

Jeg har vel egentlig vært over gjennomsnittlig glad i te siden jeg flyttet hjemmefra, noe faste lesere kanskje vet. Palais des Thés har jeg vært innom i bloggsammenheng flere ganger opp gjennom årene, blant annet her og her og her, i forbindelse med lanseringer, og jeg har tipset om tefavoritter blant annet her og her. (Merk at noen disse innleggene er importert fra den gamle bloggen, så de kan se litt rare ut!) Poenget er at teen føles som en gammel venn, som har fulgt meg i lang tid, og selv om den muligens kan havne i skyggen av kaffen og vinen innimellom, blir den aldri borte for meg, og jeg kan alltid kose meg med en kopp te. Dette føles bra!

Palais des Thés har forresten en masse spennende og sjeldne teer i kategorien grand cru, et begrep vi opprinnelig kjenner fra vinens verden. Det finnes ganske mange paralleller mellom vin og te, når man begynner å se etter. Jeg ser fram til å utforske dem nærmere.

I år blir det altså ikke julebordsesong på jobb. Jeg må innrømme at det blir godt å slippe sene, ti timer lange helgevakter, uten tid til å sette seg ned, spise, drikke eller gå på toalettet, vakter som gjør meg så sliten at jeg trenger hele søndagen på å hente meg inn igjen. I år blir det julehandel i stedet! Jeg er forberedt på hektiske dager, og litt helgejobb man regne med, men jeg velger likevel å tro at dette blir ganske mye roligere. Jeg har jobbet i butikk flere ganger tidligere, og håper jeg kommer relativt raskt inn i det igjen… Det blir ordentlig hyggelig å kunne formidle gode smaksopplevelser og fine gaver fram mot jul!

Nå gjelder det å prøve å sette seg inn i sortimentet, hoho. Jeg kjenner en del av produktene fra før, men det er fortsatt myyye jeg ikke har smakt, så jeg går grundig til verks. Jeg skriver smaksnotater som om jeg drikker vin, og det er ordentlig interessant å analysere en annen drikk på den måten. I tida framover gleder jeg meg til å lære masse nytt om te, samtidig som jeg håper å få bruk for sommelierutdannelsen. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med den nye deltidsjobben min – den føles relevant og litt kjent, og samtidig helt ny og riktig utfordrende. Dette blir kjempespennende!

Tea / etdrysskanel.com

In other words: You guys, I got a new part-time job for the coming months! These photos are a hint, and I’m thinking most people get that it’s about TEA! Tea is like an old friend for me, it has always been a part of my life since I left home, and although sometimes it gets overshadowed by coffee or wine, I’m always happy to return to the comfort of a good cuppa. Now I’m going to work for Palais des Thés, a French tea shop brand, which I’ve liked for many years. (I’ve even gone to various events and blogged about them on several occasions.) They have two shops in Oslo, and in November and December I’m going to help out. If I’m really lucky, I might get to stay on into the new year as well, we’ll see. For now I’m just stoked about this, about getting to learn lots of new stuff about tea, as well as putting my sommelier education to use. There are many parallels between wine and tea, and I’m excited to explore them further. I am actually really glad I’m not facing another Christmas party season in a restaurant. There will be no ten-hour shifts that are so busy I won’t have time to sit down, eat, drink or use the bathroom. Shifts that end at eleven at night on a Saturday and leave me so drained that I have to spend my whole Sunday getting back on track. Instead I’ll be tackling the holiday shoppers! I’m sure it will be hectic, but not on the same level, and I’m looking forward to help people find a new tea favourite or a perfect gift. Now I just have to get to know the assortment! I already know some of it, but there are lots of teas to taste, and I’m doing it properly, analytically, like I’m used to tasting wine. Very interesting! All in all I’m so happy about this new part-time job, I think this is going to be great!

Reklame

6 tanker på “An old friend and a new job!

 1. Åååå, gratulerer SÅ masse ;) Palais des Thés sine teer er de aller beste, og de selger blant annet min favoritt-te Blue of London. Det er ikke så lenge siden jeg fikk min siste bestilling derfra, og det går i minst en kopp per dag her oppe i nord. Du er heldig som får jobbe der, men samtidig er de også heldige som får deg ;) Dette tror jeg blir råbra! Nå håper jeg på noen gode teforslag på bloggen i tiden framover (hvis du får tid). Jeg har lenge hatt lyst og investere i Milky Oolong, men siden den er litt kostbar har jeg ikke tatt meg råd til det enda. Det hadde vært gøy å høre hva du syns om den. Jeg har forstått at den er litt mer blomstrete i smaken enn den fra Perch’s. Men nå skal ikke jeg snakke hull i hodet på deg, du har mange smaker å sette deg inn i. Masse lykke til Synne ;)

  Liker

  • Haha, så hyggelig! Tusen takk for gode ord og lykkeønskninger, Ida!
   Milky Oolong har jeg ikke smakt på ennå, men det blir spennende, og jeg har såå mange interessante teer å bli kjent med framover. Både stas og litt skummelt med ny jobb, som alltid, men jeg håper og tror at dette kan bli veldig bra. Har min første vakt nå på onsdag, og hvis jeg blir suuupernervøs, skal jeg tenke på denne koselige kommentaren, hihi. Gleder meg!

   Liker

   • Bare hyggelig ;) Og det kommer til å gå så fint skal du se. Du er så inne i det fra før av du som er sommelier. Du er flink til å kjenne etter og å gjenkjenne smaker og lukter. Dessuten er du så smilende og hyggelig (det har jeg sett både på bloggen og på God Morgen Norge) ;) Og blir du nervøs og usikker, så kommer man langt med et smil og ærlighet om at du ikke vet og skal høre med de andre. Hilsen en som jobbet i kaffe-og tebutikk i mange år ;)

    Liker

    • Haha, så gøy at du fså GMN-innslaget den gangen! Jeg krysser fingrene for at du har rett, at jeg har mye relevant erfaring, og man kommer definitivt veldig langt med ærlighet og med et smil! Takk, snille!

     Liker

 2. Tilbaketråkk: My November | Et dryss kanel

 3. Tilbaketråkk: 2020 in retrospect | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..