A good look at Glasgow

And now for something completely different, som Monty Python ville sagt.
Jeg liker variasjon! Det er eksamenstid og juleforberedelser som gjelder overalt, så jeg tenkte vi kunne ta et lite avbrekk og reise på tur!

Glasgow er den største byen i Skottland, og den føles åpen og internasjonal. Her finner man kanskje ikke den samme brosteinssjarmen som i hovedstaden Edinburgh, men her er det større utvalg og flere impulser, så jeg synes de to byene utfyller hverandre veldig bra.

Jonasflotte og jeg hadde tre dager til å gjøre oss kjent med Glasgow da vi var på vår skotske rundreise i sommer. Hotellet vårt lå i et rolig strøk med kort vei til det meste, og vi gledet oss stort over å kunne rusle rundt og se oss om.

Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow

Vi drakk mye øl her også. Det skulle liksom bare mangle når man er på De britiske øyer.

Glasgow
Glasgow

Vi fant små gater og smale smug med masse sjarm, som Ashton Lane og Ruthven Lane.

Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow

Vi spiste is fra kopper i en koselig kafé og butikk som jeg forelsket meg i.

Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow

Vi gledet oss over fin gatekunst – og vi så til og med kunstnere i arbeid!

Glasgow
Glasgow
Glasgow

Vi spiste lunsj og drakk te på The Willow Tearooms, et verdensberømt og helt nydelig sted som den kjente skotske arkitekten Charles Rennie Mackintosh har utformet.

Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow

Vi besøkte gravlunden på haugen, med det heftige navnet Necropolis!

Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow

Vi hadde også fått tips om Hillhead Bookclub, som viste seg å være et supert sted med billige drinker, kontrastfylt interiør og TV-spill!

Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow

(Vi var også i den botaniske hagen med de gamle drivhusene, men der var det så fint at stedet får sitt eget innlegg etterhvert.)

Glasgow er en vennlig, variert og avslappet by som jeg gjerne besøker igjen!

Glasgow
Glasgow
Glasgow

– – – – –
In other words: And now for something completely different, as the lads in Monty Python would say. I like to mix things up. Everywhere I turn I see people writing about exams and the Christmas spirit, and so I thought I’d give us a little break. Let’s go to Glasgow! This is the biggest city in Scotland, and it looks and feels quite different to Edinburgh, the capital. Glasgow is more international and more complex, and it has such a lot to offer. My boyfriend and I spent three days in Glasgow on our little tour of Scotland this summer. We strolled around all day long and had good beer when we felt like it (at regular intervals!) and really enjoyed the relaxed, friendly atmosphere of this varied city. Among my favourite things were the charming little lanes, The Willow Tearooms (designed by the famous Scottish architect Charles Rennie Mackintosh), the street art, a little shop and café where they served ice cream in actual cups, the beautiful Necropolis and the Hillhead Bookclub, where the drinks cost two pounds and we could play video games in a dark corner. Glasgow, you were great, and I’d love to see you again some time!

Reklame

11 tanker på “A good look at Glasgow

 1. De derre reisebildene altså <3

  Du inspirerer stadig, og jeg er så innmari imponert. På så mange måter.

  Håper du får en fin søndag i morgen!

  Liker

 2. det er en vakker harmoni, livlig, i presentasjonen av denne siden i Edinburgh. slik at strømmen av elven inviterer oss til romantikk og interiority når du flytter under broen. selv av vi la til å ønske å gå tilbake til denne sjarmerende kafé. og øl skum, konkurrerer enkelt på champagne ..; en assiete brød toast som vi ville ha glad her. og for meg som ikke kjenner fristelsen til å se gamle steiner (de tok meg ut av biblioteket mitt en gammel luksus table bok alt støv «.pleasure of ruins » ) bok av «rose» Macaulay «, 1953 (boken handler om nett) og jeg Henge i dette diktet «Shelley.» :
  -«whilst in the air a ghastly bat ,bereft
  of sense as flitted with a mad surprise
  out of the cave this hideous light had cleft,
  and he comes hastening like a moth that hides
  after a taper ; and the midnight sky
  flares a light more dread than obscurity this the tempestuous loveliness of terror .»…
     en svært synlig monument inskripsjon i gresk er interessant automatisk! .. Så jeg ble også begeistret for at disse delikate dråper te laget i cup. Jeg liker å forestille i denne alkove steiner i herlighet stol foran de vakre lampeskjermer (fantasi gal å synes enten det er med gamle papir oljet lin, og velduftende ) .
  Bare for å si at jeg likte .

  Liker

 3. Åh, så fint innlegg! Jeg og kjæresten skal til Glasgow i juleferien – hele ni dager til ende, vi får med oss både Christmas Day og feire Hogmanay! Ingen av oss har vært der før, så jammen var det flaks at du tipser om fine ting!

  Liker

 4. Tilbaketråkk: Travel Guide: Glasgow | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..