Advent calendar ideas

Under en måned igjen til jul, og under en uke til desember er her!
Nå kan man forberede årets alternative adventskalender. Det er så mange fine måter å telle ned på!

I fjor skrev jeg litt om mitt forhold til adventskalenderen, og jeg delte «oppskrift» på noen varianter som Jonasflotte og jeg har laget til hverandre. Dessuten inkluderte jeg fire ekstra idéer. Nå tenkte jeg det var greit å minne om det, i tilfelle noen er ute etter inspirasjon.

Innlegget finner du her!

Advent

Dette er altså kartongkalenderen jeg laget til ham for noen år siden. Det tok litt tid, men det var definitivt verdt det!

Her er to andre gode, enkle idéer som jeg snublet over forleden:

Å finne et muffinbrett med 24 former, legge en oppmerksomhet i hvert rom og så dekke dem til med lokk av papir. Fra BHG.

MuffinPanÅ putte 24 pyntekuler på et glass, finne frem nål og tråd og gradvis lage en girlander man kan henge opp på julaften. Fra Poppytalk.

JarGarlandAndre muligheter, enten for en selv eller for noen man vil glede:

– Å lakke neglene i en ny stil hver dag. (Det finnes jo så mange nyanser, for ikke å snakke om mønstre og motiver man kan leke seg med!)

– Å prøve én ny drinkoppskrift hver kveld. (Man kan gi bort en flaske godt brennevin på 1. desember og legge ved et oppskriftshefte!)

– Å finne et litt komplisert lego-sett og dele opp klossene i 24 andeler, slik at man kan bygge gjennom hele desember.

– Å lære seg et nytt ord hver dag. På engelsk, fransk eller et annet andrespråk – eller på norsk! Vi har mange flotte ord som dessverre ikke brukes så mye lenger, og som dermed kan være interessante, nye bekjentskaper. (Hva betyr for eksempel armod, erholde, kveik, nenne og beleven?)

Jeg gleder meg sånn til jeg kan gå inn i julemodusen for fullt, og til nedtellingen begynner for alvor.

La oss gjøre desembermåneden magisk!

– – – – –
In other words: To think that December is less than a week away! It’s time to start thinking about alternative advent calendars, wohoo! I presented four DIY calendars last year, all of which my boyfriend and I have made for eachother, so they’re not too complicated! There are four extra ideas as well, and I just wanted to give you guys a little reminder, in case someone needs inspiration: Here is the post! You can see the green carton calendar above – it took me a while, but it was so worth it!
I also stumled upon these two projects, the muffin tray from BHG and the garland in a jar from Poppytalk. Clever and cute!
Four extra advent calendar ideas: – Wearing different colours of nail varnish every day. – Trying a new drink recipe every evening. – Finding a slightly complex Lego set and dividing up the bricks, so you can build a little each day. – Learning a new word every day. In French or another second language – or in your own mother tongue! There are always old, seldom used words to explore!
I love finding fun ways to celebrate advent, for myself or for my loved ones. The possibilities are plentiful! Let’s enjoy this year’s countdown!

Reklame

12 tanker på “Advent calendar ideas

  1. Åå så koselig! jeg gleder meg sånn til adventstida, og på lørdag skal jeg rydde inn jula! Mamma hadde med en adventskalender når hun besøkte meg her i Skottland i helga, og jeg ble så glad! Med 17 luker :D

    Liker

  2. noen gode magisk ide du hadde der; Jeg kan bruke minst to. (på jobb, synes puslespillet super idé og muffin brett 24). og selv til megselv, dette for å lære og bruke nytt ordet hver dag; Først og fremst i norsk). selvfølgelig, jeg har litt mer følsom til norsk språk , (med andre) ; og jeg liker den fin liten julesanger. noen ganger jeg hører på radio sendinger på advent (katolske eller protestantiske) selv om jeg er den samme som jeg er …og bad, er totalt fullt bra. Jeg forventer også «stollen» sesongen.

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..