Travel guide: Brussels

Her kommer en liten samling anbefalinger fra Belgias hovedstad, for dem som har lyst til eller planer om å reise dit!

BruxellesI Brussel kan man rusle gatelangs på måfå og nyte den kontinentale sjarmen, og man bør sikre seg litt sjokolade, en belgisk vaffel og en øl – det er tross alt deres lokale spesialiteter! Mine favorittbydeler ble fort les Marolles, Ixelles, Sainthe-Catherine og Sablon.

Lunsj: La crêperie
Uformelt, lite spisested med stort utvalg av både crêpes og galettes, altså pannekaker med både søtt og salt fyll. Skikkelig god mat og kaffe, gratis wi-fi og lave priser.
Rue Haute 35

BruxellesMuseum: Tegneseriemuséet
Flott museum som huser hele tegnerseriehistorien, og presenterer de mange stolte tradisjonene og kjente figurene fra Belgia. Stort pluss for nyyydelig art nouveau-bygg!
Rue des Sables 20

Day oneBar: La Mort Subite
En legendarisk sjenkestue i nydelige lokaler. Digert ølkart og klassisk antrukne kelnere som haster mellom bordene. Spesialiteten er et egenbrygget gueuze, en syrlig type øl som bare lages i Belgia, og signaturdrikken har samme navn som selve baren. Anbefales!
Rue Montagne-aux-Herbes Potagères 7 B

Day onePark: Botanique
Dette er den botaniske hagen i Brussel, og her finnes det masse fint å se i digre drivhus og i friluft. Dessuten har de en hekklabyrint!
Rue Royale 236

Brussels

Severdighet: Tegneserievegger
Belgierne er stolte av tegnerseriene sine, og rundt omkring i hele hovedstaden har kunstnere fått leke seg på murveggene. Løft blikket og vær oppmerksom, så får du se fine figurer og morsomme motiver med jevne mellomrom! Man kan også gå på skattejakt med et eget kart hvor veggene er tegnet inn, som man kan hente på Use It-kontoret i Galerie Ravenstein 17.

BrusselsLunsj: Friteries
Selv om det heter french fries på engelsk, så kommer pommes frites egentlig fra Belgia. De skal lages av helt ferske potetet som friteres i to omganger, og de serveres med ulike typer saus – her regnes frites for å være et måltid i seg selv! De aller beste serveres hos såkalte friteries, og det er gammeldagse gatekjøkken som det bare finnes noen få igjen av i byen. Det er verdt å oppsøke et av dem!
Rue de Laeken 181 (blant annet)

Vintage: Gabriele Vintage
Flott butikk med stort utvalg fra mange tiår. Hatter, sko, smykker og vesker i tillegg til klær både for kvinner og menn. Noen av prisene kan være stive, men plaggene er stort sett i veldig god stand, og noen av dem er så gamle som fra 20-tallet. Innehaveren er veldig kunnskapsrik og blid. En oase!
Rue des Chartreux 27

BrusselsBonustips: Man får et eget kart over vintagebutikker og plateforretninger på Use It-kontoret i Galerie Ravenstein 17!

Restaurant: Il Nobile
Intenst god pizza! Steinovnen og pizzabakeren er det første man ser når man kommer inn, og menyen er full av fristelser. Vegetarisk tilpasning gikk smertefritt. Her får man dessuten god service og store mengder mat, og det er ikke noe problem å ta med restene hjem.
Place Fernand Cocq 24

BruxellesInnkvartering: Vintage Hotel
Et uavhengig hotell som drives av et entusiastisk ektepar. Alle rommene er innredet i femti-, seksti- og søttitallsstil, med pasteller, ikoniske designmøbler og syrete tapet! Humoristisk og egenartet overnattingssted som også har egen vinbar i første etasje.
Rue Denjoncker 45

BruxellesFor en mer detaljert titt på mine tre dager i Brussel kan man forresten klikke her, her og her!

God tur!

Day one– – – – –
In other words: My recommendations for Brussels! Visit the comic book museum and see as many comic strip murals as you can, have crêpes or frites for lunch, drink beer at La Mort Subite, get lost in the labyrinth at the botanical gardens, shop at Gabriele Vintage, go for dinner at Il Nobile and stay at the Vintage Hotel. Also, if you visit the Use It office at Galerie Ravenstein 17, you can get a map which shows record stores and vintage shops, and another one which has the murals marked! The photos and addresses should make this post easy enough to understand without me translating every word, but if you have any questions, don’t hesitate to ask! Bon voyage!

Reklame

2 tanker på “Travel guide: Brussels

  1. Jeg tror jeg leste dette i dag: den fransktalende belgiske, og tysktalende belgiske, vil de » frites Belges» er anerkjent som (arv av menneskeheten). (Sorry, men jeg tror det er tre ganger (for belgiske frites …) ( vel, det er sant ,at jeg er fransk og jeg liker poteter).

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..