Island excursions

Denne sommeren er blant de varmeste jeg kan huske, og det er helt nødvendig å bade med jevne mellomrom. Jeg er så glad for å ha Oslo-øyene innen rekkevidde! De ligger som strøssel i fjorden rett utenfor sentrum, og ferjene går en gang i timen, og alt man trenger er en vanlig kollektivbillett til tredve kroner. Jonasflotte og jeg prøver å være flinke til å benytte oss av dette herlige tilbudet, og vi har vært ute på ekskursjon flere ganger så langt.

Når man legger fra kai med sola i øynene og salt sjøluft i nesa, føles det omtrent som å være på ferie på Sørlandet. Åh, idyllen her ute i Oslofjorden! Bare himmel, hav, holmer, brygger og båter så langt øyet kan se.

Langøyene

Jeg liker å være på vannet! Alskens instrumenter fascinerer meg. Denne greia så maritim og tøff ut.

Langøyene

Sjøgrønt hav! Blir aldri lei av å stå ved rekka og se ned.

Langøyene

Er så svak for små tårn og sånt, jeg. Dette er kanskje det søteste mini-fyret jeg har sett.

Langøyene

Etter omtrent et kvarter går man i land på Langøyene! (Det pleide å være to øyer, derav navnet, men i dag har de blitt til én!)

Langøyene

Digre fugler ønsker en gjerne velkommen inne ved bryggekanten. Gjess?

Langøyene

På Langøyene er det lurt å styre unna den største stranda med flest barn og mest bråk. Vi finner oss ofte et fint sted med utsikt over vika.

Langøyene

Eplebåter og blåbær er fin solsnacks.

Langøyene

 Det er kjekt å være tidlig ute, slik at det ikke er så folksomt. Forrige gang så vi en vennegjeng komme inn i kajak! Kult!

Langøyene

Strålende sol og glassklart vann. Tid for bading.

Langøyene

Jeg liker å bade fra brygge eller svaberg, for da slipper man sand overalt!

Langøyene

Man slipper ikke unna på føttene, da. En grei pris å betale for å kunne plaske rundt og fjase.

Langøyene

Forresten har jeg håndkle med prøvebildefarger på! Herlig nostalgisk. Fikk det av ei venninne til bursdagen min!

Langøyene

Jeg synes det er fryktelig kjedelig å sole meg, så mellom badene går jeg små turer for å utforske området litt. Fine hus og blomster!

Langøyene
Langøyene

Dessuten har jeg alltid med meg musikk, kryssord og lektyre – i dette tilfellet en gammel barndomsfavoritt, hihi!

Langøyene

Man trenger ikke fly til sørligere breddegrader om sommeren når man har Oslo-øyene utenfor døra. Heldiggriser.

Langøyene

– – – – –
In other words: This summer is really hot and sunny, and I love going swimming in warm weather and clear water. Oslo has the beautiful benefit of many little islands scattered in the sea right outside the city centre. You can take a ferry, which is connected to the transport system, so you just buy a regular bus or tube ticket and off your are! My boyfriend and I make sure to do this regularly during the summer. When you leave the dock with the sun in your eyes and the smell of salt in your nose, you get the feeling you’re on vacation on vacation! The surroundings are so idyllic. I really like being on boats and looking at the strange instruments and staring into the sea-green water. I also fell in love with the cute mini-lighthouse above. When we get to out island of choice, we are often greeted by some big birds (geese?) and then we walk to the far side, where there are fewer people and less noise. Apples and blueberries are great for snacking in the sun. After a little while in the sun it’s time to take a bath, and I prefer rocks or floating docks to beaches, because I’m no fan of getting sand everywhere. There’s no escaping sandy feet, though! It’s a small price to pay for fun in the water. By the way my towel has the colours of the old television test pictures, I love the nostalgia! My friend gave it to me for my birthday. Between baths I like to walk around and look at houses and flowers, as I find tanning awfully boring, and I always bring music, crosswords and something to read. (In this case it was an old favourite from my childhood, The Sword in the Stone! So cute!) I love little excursions like this. No need to fly south in the summer when you’ve got the Oslo islands on your doorstep. We’re very lucky!

Reklame

13 tanker på “Island excursions

  1. Det er så utrolig koselig å være ute på øyene i Oslofjorden. Har bare vært på én tur i sommer, og det er jo altfor lite.

    Liker

  2. Oslofjorden, altså. Det er så vakkert. Var bare på Hovedøya i år, men til gjengjeld var jeg der to ganger! Skulle gjerne vært der mer.

    Liker

  3. oh, ja, du er virkelig heldig som har hovedstaden i landet med øyer og sand og sjø og steiner (jeg kunne jogge over i min barndom jeg gjorde på sjøsiden.) med denne ekstraordinære vakker sol og varmt sommervær. teppet bregne ser veldig behagelig under føttene. og så disse algene under klare havet, det ga sine lukter godt til her.

    Liker

  4. Tilbaketråkk: My July | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..