Summer showers

Endelig litt ruskevær! Jeg elsker lyn og torden!
I dag kan jeg pusle med småting innendørs, for slik er frilanslivet iblant, og det passer meg utmerket at det drypper og buldrer ute. Det er liksom noe forløsende med slikt vær etter en lang varmeperiode, og jeg går barbeint omkring med alle vinduer åpne.

I går sovnet jeg til lyden av regnet som trommet på taket og vindusruta. Nå hører jeg det ringle mot rekkverket på balkongen og hamre i bakken i bakgården. Dette er sånn klassisk sommerregn. Det faller tungt og tett og uten nåde. Likevel er det tjuetre grader både ute og inne. Noe så fint.

Rain

Regnværsgleder: En lang telefonsamtale med en nær venn, noen biter mørk sjokolade til frokostdessert, å ta arbeidspauser med morsomme serier, ekstra god juice med granateple, å bruke fin kjole bare for seg selv, lukta av tøymykner som fyller stua når man henger opp klesvasken, å lese et kapittel eller to i en spennende bok, store tekopper, blomster på bordet, å motta en hyggelig melding, brettspill til kvelds, nytt sengetøy som venter på senga når kvelden kommer. Hverdagsluksus, rett og slett!

Etterhvert skal jeg våge meg ut. Jeg skal putte bare føtter ned i rutete støvler og stikke på butikken for å kjøpe mer melk, slik at jeg kan lage kakao i ettermiddag, når Jonasflotte kommer hjem fra jobb. (Slik er kosereglene mine! Man skal drikke kakao på regnværsdager!) Kanskje hopper jeg oppi noen vanndammer på veien, bare fordi jeg kan. En blir aldri for gammel.

Hva liker du å gjøre når det regner?

– – – – –
In other words: Finally some heavy weather! It is raining cats and dogs, and the thunder is rolling, and I love it. It always feels refreshing with some rain and some lightning after weeks of intense heat. Well, it’s still hot and humid both outdoors and indoors! I can spend this day at home, ticking boxes, because the freelance life is like that sometimes. I walk around barefoot and have opened all the windows, and I enjoy the sound of the rain hammering in the backyard. Here are some of my rainy day favourite things: Long phone conversations with close friends, a few squares of dark chocolate for breakfast dessert, taking brakes from work watching an episode of a fun TV series, pomegranate juice, wearing a pretty dress just for myself, the smell of fabric softener in freshly laundered clothes, reading a chapter or two in a good book, big mugs of tea, flowers on the table, receiving a nice text message, board games in the evening, fresh sheets on the bed when the night falls. Everyday luxuries! In a while I’m going out. I am going to put my bare feet into my tartan wellies and go to the shop to buy more milk, so that I can make cocoa when my boyfriend comes home from work. (That’s my rule – cocoa on rainy days!) I might jump around in some puddles while I’m out, just because I can. One is never too old for that sort of thing. What do you like to do when it rains?

19 tanker på “Summer showers

 1. Hihi, jeg skrev akkurat et liknende innlegg som dette! Jeg synes også det er så fint med sommerregn. Når det regner liker jeg aller best å lage kakao og se på Gilmore girls. Enda bedre er det å gå en tur først, slik at man kan skifte til tørre, myke klær når man kommer inn. Ha en fortsatt fin mandag, min kjære!

  Liker

  • Så morsomt at vi er litt samstemte! Hurra for kakao i regnvær! Ja, man setter jo ekstra stor pris på varme drikker og tørre klær etter å ha vært ute. Håper du har hatt en fin uke så langt, Ine min!

   Liker

 2. Elsker regnvær selv! Våknet i går morrest i 7 tiden til et buldrende tordenvær. Regna i bøtter og vi måtte lukke vinduene i.o.m det regna inne! Fantastisk med lyn og torden og veldig deilig når det er så utrolig varmt som nå.
  Liker best å rigge meg til med en bok og te når det regner :)

  Liker

 3. Av og til er ruskavær det beste! Jeg synes det er så utrolig herlig når man går ute (gjerne i shorts og tskjorte) i varmen og så åpner alle sluser seg og man blir KLISS våt. Når man kan bli så gjennomvåt, men ikke kald. Det er noe fantastisk forfriskende ved det :-)
  Ellers er kortspill en deilig slager i sommerregnet :)

  Liker

  • Ja, det er noe ganske magisk ved sånt overraskende og lunkent sommerregn som gjør en klissvåt på et blunk, uten at en blir kald! Kortspill er en klassiker!

   Liker

 4. Jeg kom meg til Kulturhuset rett før den verste skuren satte seg nå i ettermiddag, og har drukket kaffe og skrevet på et blogginnlegg og bare slappet av i flere timer. Elsker å være på kafé i regnvær. Og så skal jeg møte kjæresten på flyplassen om noen timer, for han kommer endelig hjem fra ferie. Deilig når regnværsdager kan fylles opp med fine ting allikevel.

  Liker

  • Så bra at du kom deg i hus før det begynte å bøtte ned! Ja, det er skikkelig hyggelig å sitte på kafé når det regner, og veldig godt å få fine ting ut av fuktige dager!

   Liker

 5. Elskar regnet, og særleg etter ein lang periode med sol og varme.

  Her har det vore regn i ei lita veke, og det fyrste vi gjorde då vi merka temperaturforskjellen og fuktigheita so låg i lufta, var å fare på fisketur i elva. Klokka 10 tok pappa, eit syskenbarn og eg fisketroene med oss og fiska i tre og ein halv time (noko som gav resultat – 17 fiskar!).

  Liker

 6. Synes det er så morsomt med lyn og torden (selv om for det av og til kan bli litt skummelt, haha)! Liker å skru på noe deilig musikk og bare slappe av.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..