A wee look at a great trip

Hvor skal man begynne?
Når man har vært på ferie i ni dager på forskjellige steder, er det ikke lett å vite hva man bør vise frem først!

Jeg har fått et veldig godt inntrykk av Skottland. Jeg kjenner både Irland, England og Wales ganske godt fra før, og endelig var det på tide å utforske den nordligste tredjedelen av Storbritannia! Jeg ble på ingen måte skuffet over Skottland – det innfridde på på alle punkter! Hele landet er så vennlig og åpent og pent, og fullt av historie og tradisjoner, og det byr på så stor variasjon og så mange gode opplevelser. Som dere skjønner har Jonasflotte og jeg hatt en aldeles strålende reise.

Jeg tenkte å begynne med en liten oversikt, og så blir det nok mange forskjellige innlegg fra turen fremover!

Scotland

Vårt opphold i Skottland har blant annet inneholdt følgende.

Urban sommeridyll – både Edinburgh og Glasgow var fulle av blomster.

ScotlandHerlig uforståelig Gaelic, i tale og på skilt.

ScotlandVerdens kanskje aller fineste nasjonalmuseum.

ScotlandSkotskrutete kilter, skjerf og altmankantenkeseg. Jeg kan ikke utstå ull, men jeg liker de mange tartan-mønstrene.

ScotlandGotisk gravlundsbesøk. Sånt er så fascinerende, synes jeg!

ScotlandMange fine frokoster på kafé.

Scotland

(Vi har forresten fått overraskende mange gode kaffekopper i Edinburgh og Glasgow. De britiske øyer er jo ikke akkurat kjent for kaffekulturen sin, men når man i dag bestiller americano, blir det stort sett bra! Dessuten har vi spist mye is, for vi fikk mye sol, og det måtte naturligvis feires – det er jo heller ingen selvfølge på disse fuktige øyene!)

Fjasete bilder på obligatoriske turiststeder. «Bare står med hånda på en kanon, jeg.»

Scotland

Botanisk hage med viktorianske veksthus. Fy søren, så fine de var.

ScotlandKlassisk og koselig steinbebyggelse på alle kanter.

Scotland

Slottsruiner. Det er så gøy å utforske slike steder!

ScotlandØl. I alle varianter! Hver dag! Nam!

Scotland

Typiske geeky gleder som Tardis-bokser.

ScotlandEn natt ved den legendariske innsjøen Loch Ness.

Scotland

Brenneri-visitt. Det var så interessant og hyggelig, og ikke minst velsmakende.

ScotlandVintagekjolekjøp. Hurra, jeg blir så glad jeg jeg finner et plagg på ferie, slik at jeg kan tenke på turene når jeg bruker dem!

ScotlandHerlighet, så fint vi har hatt det!

– – – – –
In other words: Where to begin? After nine days on holiday, visiting several different places in Scotland, it’s hard to decide what to share first. I now have such a good impression of Scotland! I already knew Ireland, England, and Wales, and I was so looking forward to exploring Scotland, which met every expectation. The whole country is very friendly and open and pretty, with lots of history and tradition, and it offers so much variety and so many good experiences. As you probably understand, my boyfriend and I have had a wonderful time! There are many posts to come, but for now, let’s start with a little overview. Our trip included – among much else – the following: Urban summer idyll; Glasgow and Edinburgh were full of flowers. ¤ Hearing and reading Gaelic and not understanding a word. So fun! ¤ An absolutely gorgeous National Museum. ¤ Heaps of tartans and tweed. I can’t stand wool, but I really like the pretty patterns. ¤ A visit to a Gothic graveyard. I love those places. ¤ Many nice café breakfasts. (Oh, and many ice creams, as we got lots of sunshine! Such a pleasant surprise when visiting those damp British isles!) ¤ Silly photos from obligatory sights. «I just happen to be standing here with my hand resting on this cannon.» ¤ Botanical gardens with Victorian greenhouses. They were so beautiful. ¤ Lots of classic and charming stone townhouses. ¤ Castle ruins. I become Dora the Explorer whenever I’ near one, haha. ¤ Beer! All kinds! Every day! Yum! ¤ Geeky pleasures like Tardis-boxes (we don’t have those here in Norway). ¤ Visiting a whiskey distillery. So very interesting – and tasty, too! ¤ A night on the banks of the legendary Loch Ness. ¤ A new vintage dress for me. I love finding a garment on holiday, as it allows me to think of the place it’s from when I wear it. My goodness, this has been such a great holiday!

16 tanker på “A wee look at a great trip

 1. Må til Skottland en tur i løpet av livet familie navnet mitt kommer derfra! Angrer meg enda at jeg ikke tok en tur over da jeg bodde i Dublin! Men soon! :D

  Liker

 2. oi! disse gamle steiner har en farge, lys tilbake til å dø! Jeg elsker gotiske også. Jeg håper det vil være noen små hemmeligheter for å skremme nybegynnere Edinburgh. det må være fint å fylle opp solen på steder av historien og i naturen grønn. halvlitere øl for en godbit! og foran lokness kan – være? pledd eller ull skjerf, jeg liker dem alle, ville jeg heller ha! Kjolen er bomull spesiell kalt «lisle skotsk»? Jeg elsker også å ta på hendene; de «kanonene» gammel tid, men dette er veldig lakkert . oh la la! knytte Queen «Victoria» med den siviliserte ordet du lærte meg (Vel, mot én i fransk, verre, skjønt). for en bilder god titt lovende!

  Liker

 3. Det så ut som en spennende tur! :) Fine bilder!
  Håper å få reise til Skottland selv en dag, det virker veldig koselig :)
  Har hørt så mye fint fra folk som har vært i Edinburgh!

  Liker

 4. Ser ut som om dere har fått se Skottland fra sin beste side! :D Personlig liker jeg nok Edinburgh hakket bedre enn Glasgow, men for all del, to kjempefine byer begge to :D Høylandet er jo også helt fantastisk, hihi. Kjenner jeg blir helt glad og nesten litt rastløs av å se på bildene dine, gleder meg enda mer til å begynne på universitet igjen til høsten :D Har jo ikke vært der siden mai, så begynner å bli litt lenge siden jeg hadde skotsk jord under beina.

  Liker

  • Skjønner godt at du savner det! Jeg trivdes så godt! Er helt enig i at Edinburgh kanskje har mer sjarm og personlighet enn Glasgow, men jeg synes også at de begge er kjempefine byer. Nyt resten av sommeren hjemme og ha en god tur tilbake til Skottland når den tid kommer!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..