Five years and a trip to Scotland!

I dag er det fem år siden han og jeg ble kjærester.

give me five! (CC)Fem år! Tenk å kunne ha det så fint, så lenge, med den flotteste man vet om. Så heldig jeg er.

Jonasflotte og jeg feirer ved å dra til Skottland sammen. Vi flyr avgårde i ettermiddag! HURRA!
Ingen av oss ha vært der før, så vi skal reise litt rundt i åtte dager. Vi har satt sammen følgende rute:

De tre første nettene skal vi bo i Edinburgh. Jeg gleder meg til å utforske hovedstaden!
Så kjører vi opp til det skotske høylandet og tilbringer en natt ved bredden av Loch Ness. Selvfølgelig må vi til den sagnomsuste innsjøen og hilse på Nessie, haha!
Deretter drar vi sørvestover til Glasgow, Skottlands største by, hvor vi skal bo de neste tre nettene.
Etterpå reiser vi ut til vestkysten og en liten landsby som heter Tarbert, hvor vi skal sove en natt, før vi tar ferge ut til øya Isle of Islay. Der ligger det åtte whiskey-brennerier, og ett av dem lager min favoritt, og det skal vi besøke!
Til sist drar vi tilbake til fastlandet, og så flyr vi hjem.

To storbyer, flott natur, heftig hav og stille vann, god mat og godt drikke, og ikke minst svært godt selskap. Som jeg gleder meg!

Ifølge Flickr blir det litt slik:

Scotland
IMGP9810
Edinburgh in Colour
Mulls of Oa
Loch Ness
Edinburgh

Alle bildene er lånt og lenket / All photos are borrowed and linked

Det ville passe meg helt utmerket, altså.

Om noen har tips til ting man bør gjøre i Edinburgh eller Glasgow, må de veldig gjerne dele dem i kommentarfeltet!

Jeg har sett frem til turen i månedsvis, og jeg skal selvfølgelig vise dere høydepunktene fra den når jeg kommer hjem om åtte dager. I mellomtida har jeg forberedt noen innlegg som vil dukke opp her inne på magisk vis.

Håper alle får en fin start på juli!

– – – – –

In other words: Today is our five year anniversary. He and I have been boyfriend and girlfriend for five years. I almost can’t believe that two people can be this happy together for such a long time, and I feel so lucky. We are going to Scotland to celebrate! We leave this afternoon. Hurray! None of us has been there before, so we’ve planned an eight day round trip: First we’re going to spend the three first nights in Edinburgh. I can’t wait to explore the capital! Then we are driving up to the Highlands to spend one night on the banks of Loch Ness. Of course we have to to go there and say hello to Nessie! Then we go southwest, to Glasgow, where we are going to spend the next three nights. After that we are going to the little town of Tarbert on the coast, where we are staying for one night, and the next day we’re off to the Isle of Islay, a little island which holds eight distilleries. One of them produces my favourite whiskey, and we are going there! Lastly we take a ferry back to the mainland and fly home. I’m so excited about our plans! Two cities, pretty nature, good food and good drink, great company… I think it’s all going to be lovely. These photos show what’s in store for us according to Flickr. Works very well for me! If some of you have recommendations for thins to see or do in Edinburgh or Glasgow, I would love it if you shared them in a comment! I’m so looking forward to our trip, and of course I will share the highlights here when we return in eight days. In the meantime I have some pre-planned posts ready which will magically appear. All the best until next time!

21 tanker på “Five years and a trip to Scotland!

 1. Åh, så fantastisk!! Min mann er fra Skottland, så jeg tilbringer mye tid der i ferier. Skottland er magisk!! Naturen er utrolig vakker, menneskene er herlige, og Edinburgh er en av favorittbyene mine! God tur!

  Liker

 2. Så spennende! Jeg og samboeren min har snakket om å ta en lignende tur, så nå kommer jeg til å følge ekstra nøye med :) Han har allerede vært i Edinburgh da, men resten av stedene dere har planlagt å besøke, høres jo superspennende ut! God tur, og lenge leve kjærligheten! :D

  Liker

 3. Gratulerer så mykje og god tur! Skal til Skottland for fyrste gong sjølv frå 21.-28. juli og skal reise rundt saman med kjærasten min og sonen hans. Edinburgh – Stirling – Oban – Pitlochry – Perth og så Edinburgh igjen, og gjerne nokre fleire stopp undervegs.

  Liker

 4. Gratulerer med de fem årene! Håper på mange flere for dere!

  Har bare sett Edinburgh, men den byen er fantastisk så det vil nok turen deres bli og :D

  Liker

 5. Hipp, hipp hurra for dere! :D Selv feiret vi nettopp fem og et halvt år, og vi tok rett og slett en treukersferie til Reykjavik og til NY. Skottland står høyt oppe på lista over steder jeg vil besøke, så dette gleder jeg meg til å lese om. Kos dere! :D

  Liker

  • Så herlig! Det ser ut på bloggen din som at dere har hatt det supert! Vi har også vært på kjærestetur til New York, da vi feiret to år. For en by, altså!

   Liker

 6. Edinburgh er min favorittby i Europa! :)

  Noen tips:
  – Burger og øl hos Holyrood 9A (Old Town).
  – Øl øl øl hos Brewdog (ligger like ved Grassmarket). Ikke spis pizzaen de serverer der, den er megakjip.
  – Lucky Liquor Co (New Town). Prøv Megawatt, den blir servert i en lyspære og er kjempegod!
  – Dagen derpå er lunsj og kaffe viktig! Ta en tur til Brew Lab (Newington).

  Kos dere masse på tur! :)

  Liker

 7. Gratulerer så mye! :D

  Kan også garantere at Flickr snakker sant i denne sammenhengen – Skottland er helt fantastisk! Gled dere masse, og god tur! :D

  Liker

 8. Er sikker på at dere kommer til å digge Isle of islay, der er det supert. Har dere mulighet så bør dere leie bil hvis ikke det er planlagt allerede. Det er ikke det største veinettet der akkurat, men de veiene som er leder til fine steder. Pass på så dere ikke går dere bort på den svæææære flyplassen ;)

  Liker

 9. Gratulerer så mye! Hyggelig, en kjærestetur er så absolutt på sin plass! :)

  Edinburgh er superfint! Dere bør spise middag eller lunsj på The Witchery, det ligger veldig nært The Castle. Dere må bestille bord på forhånd, det er en fin restaurant som serverer vilt. Litt dyrt, men en fantastisk matopplevelse, samt nydelig restaurantlokaler. Og navn da, hallo, det burde så absolutt appelere til deg!

  Liker

 10. Gratulerer ! og «Fem av dere» (som i jødisk arabisk han sa) for å velsigne beskyttelse og lykke. ut av det, har du gitt meg veldig sterkt ønske om å tur oppdagelsen til Skottland som du har gitt et innblikk til. så fantastisk landskap og «store lyn tonnevis» av whisky som vi kan forestille duften opp her! . nyte ferien, kos deg mye !

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..