Snow love

Da det hvite teppet la seg over hovedstaden, etter månedsvis med mørke og underkjølt regn, var det en brikke som falt på plass i brystet mitt. Lufta ble lettere å puste i. Vinteren hadde kommet på ordentlig. Omgivelsene ble lysere, lunere og penere.

Endelig. Jeg er så glad i snø.

Finnes det noe finere enn dette på en sen januarkveld når gradestokken viser fire minus?

JanuarySvaret, i hvert fall for min del, er «nei».

Jeg ble overlykkelig da jeg sto opp for en uke siden og snøen hadde falt i løpet av natta. I bakgården dannet brosteinene et fint mønster, og lyset lekte med skyggene på en overflate som nå reflekterer lyset i stedet for å sluke det.

JanuaryJeg gikk ut for å se meg om og trekke inn den friske lukta da dagslyset bredte seg over Grünerløkka. Svarte trær tegner seg tydelig mot det hvite når Schous plass er kledd i snø.

JanuaryRusleturer om vinteren er magiske, synes jeg.

Himmelen er hvit og høy, og bakken glitrer. Jeg lager spor i florlett, uberørt pudder. Det knirker under skoene mine når jeg går. Snøen danser rundt meg, og krystaller fester seg i håret. Ett og annet overmodig flak smelter når de legger seg på kinnene mine, som får roser og forteller folk jeg klemmer at jeg har vært ute.

Litt av snøen blir med meg hjem. Et beskjedent lag blåser inn på balkongen vår i fjerde etasje.

JanuaryKanskje er det ekstra godt med ordentlig vinter fordi jeg tilbragte den forrige i Paris, hvor snø hører til sjeldenhetene, og hvor folk syter og alt stopper opp så fort det faller litt slaps.

Folk her er flinke til å sparke snøen av skoene sine når de går inn på trikken eller bussen. Jeg smiler hver gang jeg ser det. I butikkene ligger matter og venter på at kundene skal komme trampende, og folk etterlater seg hvite avtrykk som sakte forsvinner. Folk her har vinterdekk på bilen og isskrape liggende på en fast plass. Folk her vet å pakke seg inn, sko seg godt og henge en børste utenfor inngangsdøra. Folk her sitter på t-banen med skisko på føttene eller snøbrett i armkroken, eller trekker barna sine i pulk og og på kjelker gjennom smale gater. Folk her gjør meg glad.

Himmelen går nesten i ett med bakken, og fargeglade trehus blir enda finere med hvite tak.

JanuaryJeg feirer snøen ved å pynte min franske kåpe med min peneste nål.

JanuaryJeg er klar over at alle ikke er like glade i vinteren, men jeg ELSKER snø.

– – – – –

In other words: I love snow. This has been such a bad winter, because the cold and the snow didn’t arrive until the second week of January. How I had been longing for it! When the white blanket finally covered the capital, a piece fell into place in my chest. It became easier to breathe. Everything feels lighter, brighter and more sheltered when there’s snow – not to mention how pretty it is! Nothing is better than seeing the air full of dancing snow on cool, clear evenings. When I go for a walk in the winter, I love how the ground glitters, the snow squeaks beneath my boots and the little crystals cling to my hair. I also like how it brings out something in us Norwegians – we know how to dress and to act and to make the best of it. (A big change from the Parisians, among whom I spent last winter! Because snow is very rare in Paris, no one really knows how to handle it, and so an inch of white interrupts the infrastructure and makes people start whining.) People here stamp their feet when entering shops or vehicles, and they keep ice scrapers ready in their cars, and they take the metro wearing skiing shoes, and they pull their children around on sleighs in the street. It just makes me so happy to see how the people and the surroundings change when winter finally arrives. In honour of the snow I’ve adorned my French winter coat with my most beautiful broche. I know full well that many people don’t care much for winter – but oh, how I love snow.

19 tanker på “Snow love

 1. Jeg elsker snøen når det er kaldt og friskt i lufta. I dag så man krystall-strukturen til snøfnuggene som festet seg på jakkeermet – synes der er superfint. (Om jeg skal klage på noe, må det være vinden som blåser snø i øynene slik at man klarer å se skikkelig og gjør den følte temperaturen lav.)

  Liker

 2. Nå er det utrolig fint i Oslo! Balkongen vår har fått besøk av en ganske ubeskjeden menge snø, og hver dag suser folk forbi vinduet vårt med ski på beina, på vei ut i marka. Det er fint!

  Liker

 3. Merçi, veldig mye for denne fine detaljene pa byen i snøen ( og Grünerløkka , som jeg ser og hører om i bøker, tv . ) . , har denne spiralen av snø som faller fra himmelen gitt meg minner fra i fjor, og mine opplevelser i snøen i løpet av mine turer skogen nær » la Cartoucherie» ridesenter og teater de» Vincennes» . Også , en definisjon av metafor som : mulig identifikasjon , på land , annerledes . og som en god finne , vet at naturen forteller oss , øre , ville jeg fortsette tanken fra » Descartes » ( snøkrystall brosje i jakke Paris , minner meg ) natur ser ut til å mannen : – Sette seg inn ,en imitasjon , ikke nødvendig i mulighetene . oi vel , jeg digress som vanlig , men , oh! så det var det !! Jeg ser dette lille monsteret i snøen ( bakgården ) , og det var han som blåste meg i øret . oh !!, den stygge ! morsom , var snø troll som spilte meg et puss !! ( Jeg burde ha sett lykten på røsslyng , vær , vinter snø …. ) . god snø , heldig !!!;her er ingenting .

  Liker

 4. Er i utgangspunktet ikke så glad i vinter og snø, men i det siste har jeg likt det en del. For det er jo pent og selv om det har sine upraktiske sider (glatt sånn at man må gå saktere for å unngå å skli, kaldt så man må bruke hansker) så elsker jeg friskheten, hvordan man puster inn frostluft og virkelig kjenner at man lever og om det er en veldig kald dag og man har vært ute og så kommer inn og kan skylle hendene under kjempevarmt vann før man lager seg te som man deretter nyter ekstra mye. Dessuten føltes det så feil med syv plussgrader og regn om vinteren sånn det var i desember, dette er bedre :) Og når jeg er et sånt «sitte inne og lese mens jeg drikker kakao»-menneske uansett så kan man gjøre slikt med langt bedre samvittighet om vinteren enn om sommeren ;)

  Fine bilder og stemningsfullt innlegg!

  Liker

 5. Tilbaketråkk: Koh Mak | Et dryss kanel

 6. Tilbaketråkk: Patchwork: January | Et dryss kanel

 7. Tilbaketråkk: Summer in winter | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..