Dark December evenings

Denne adventstida er litt annerledes for min del, ettersom den var halvveis over innen jeg kom hjem fra ferie i et land hvor de ikke feirer jul og hvor gradestokken viser minst tredve grader året rundt. Nå må jeg ærlig innrømme at jeg sliter litt med å finne julestemningen!

Det er nok bare et spørsmål om tid før den kommer snikende, altså. Desemberkvelder er jo så hyggelige! Når mørket senker seg, er det som om naturen oppfordrer en til å kose seg.

Jeg følger opp ved å spise pepperkaker til dessert etter middag og putte kanelstang i kaffekoppen. Jeg tenner telys i hele leiligheten og kikker ut på balkongene i bakgården som er pyntet med granbar. Jeg hører på Yule, leser i godstolen og ser på juleepisoder av favorittseriene mine. Jeg tenker på hvilke kjoler jeg vil svinse rundt i på juleften og nyttårsaften, og på fine folk jeg treffer i juleferien.

Slike rolige kvelder synes jeg man skal unne seg i den småhektiske førjulstida!

December

I kjøkkenvinduet henger adventsugler, og på kjøkkenskapene festes julekortene vi mottar.

December

Jeg har forresten pyntet fyrstikkeskene våre: De har fått nye forsider med små tegninger og passende låttitler på, som Ring of fire, Burn the witch, Light my fire og Flame is love. Man trenger jo bare litt kartong, en tusj og litt lim for å lage sine egne omslag – hvorfor ikke, liksom!

December

Julehefter hører med, så klart.

December

Da jeg kom hjem fra ferie, lå det forresten en premiepakke fra Mariell og ventet på meg. Jeg var en av tre vinnere i trekningen om bøker og sjokolade og andre fine saker. Sånn flaks!

December

Jeg har selv brukt postvesenet flittig de siste ukene, og gledet meg over årets julefrimerker.

December

Jeg har planer om å se den nye Flåklypa-filmen på kino løpet av uka, og jeg mistenker at det vil hjelpe på julestemningen! Mine to øvrige julefilmer i år blir Frozen og det andre Hobbit-avsnittet. Åh, jeg synes det er ekstra fint å sitte inne i en kinosal og dele en god filmopplevelse når det er kaldt ute.

Et aldri så lite snøfall er nok alt som trengs for at det følgende skal gå ordentlig opp for meg:
Snart er det jul! Hurra!

– – – – –

In other words: This advent is a little different for me, as I spent more than half of it abroad, in a country where they do not celebrate Christmas and where the climate is completely different from what I’m used to. I must admit that I’m having a difficult time getting into the Christmas spirit! I’m sure I just need some more dark December evenings. I don’t mind the darkness at all. It’s like an invitation to light candles, eat gingerbread, snuggle up with tea or cinnamon coffee, and to read and watch Christmas specials of your favourite shows! I think relaxed evening like these are important this time of year, since we tend to have lots of things on our minds and to-do lists before Christmas. There are now advent owls in our window and received cards on our kitchen cabinet, and I’ve decorated the matchboxes (by giving them new lids with little drawings and song titles which have something to do with fire or flames – all one needs is some white carton, a marker and some glue!). I’ve sent lots of cards using the pretty seasonal stamps, and I do believe I’m only a snowfall away from getting my head around the following fact: Christmas is just around the corner! Yay!

Reklame

14 tanker på “Dark December evenings

 1. Weeee, kult at du vant! og velkommen tilbake fra ferie. Jeg er supertravel. Imorra dræg je tell gårds. Men jo, rakk å utfordre deg på bloggen. (og jeg rekker ikke sende deg julekort, men tusen hjertelig takk for ditt, det dekorerer pulten min as we speak.. jeg er kjempedårlig på julekort, men setter pris på andre som klarer sånt!) KLEM <3

  Liker

  • Det virker som at du koser deg hjemme på juleferie, og akkurat slik skal det være! (Jeg har også vært ganske travel, så jeg har ikke rukket å se på utfordringen ennå, men jeg kommer til å oppsummere året i romjula.) Fortsett å hygge deg, daaa!

   Liker

  • Det ligger litt snø her hjemme i Løten, og jeg håper det blir hvit jul for din del også! Heldigvis blir det jul til slutt uansett, hihi, selv om desember kan føles litt stusslig uten snø. Kos deg de neste dagene!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..