Parc de Monceau

Min favorittpark i Paris! Med skulpturer, vann og karusell, og med lov til å gå på gresset.

Altfor mange franske parker består av støvete stier og perfekte plener med hekker eller gjerder rundt, som det ikke er lov til å tråkke over. Hva er da poenget med en park? Joda, man kan gå dit for å se på blomster og statuer, og krysse fingrene for at det er ledig plass på en av benkene – men det er ikke så ofte man kjenner gress under føttene midt i Paris. Enten må man ta metroen litt ut av sentrum, eller så må man oppsøke en av parkene som faktisk gir de besøkende lov til å boltre seg.

Parc de Monceau er en av dem, og den er derfor full av folk som bedriver yoga eller leser på et pledd, av glade barn som spiller ball og av flørtende par som ruller rundt på plenen og putter gress i hverandres lommer. Den føles folkelig og livlig, i motsetning til mange av de upersonlige parkanleggene som bare er til pynt.

Bli med på en park-promenade, da vel!

Vi begynner ved den snirklete porten og det runde, staselige bygget ved inngangen.

CIMG7301

Vi finner oss en sti å følge, og forsvinner inn i det grønne.

CIMG7334

Karusellen dukker opp ganske tidlig, til glede for store og små.

CIMG7306

Se deg godt om, det er fine detaljer å se overalt! Som bekker og bruer…

CIMG7313

…eller hydranter og pyramider…

CIMG7319

…eller hva nå dette egentlig er for noe.

CIMG7346

På noen steder sitter ensomme, forsteinede menn som skuer mot takene i horisonten.

CIMG7320

Andre menn får pyntehjelp av damene.

CIMG7350

Kjenner du blomsterlukta? Vi går forbi busker og trær som er gule, rosa og hvite.

CIMG7365
CIMG7328
CIMG7354

Som om ikke de mange nyansene av grønt er nydelige nok i seg selv, hihi.

CIMG7355

Rundt parken ligger dessuten flotte hus og hager…

CIMG7338

…og noen av veggene har hemmelighetsfulle porter…

CIMG7337

…og på noen steder kan man se inn i herskapelige bakgårder med hvite hagemøbler.

CIMG7348

La oss gå denne veien! Jeg vil vise deg noe rundt svingen, om jeg ikke slår hodet i den lave greina.

CIMG7322

Denne stien er oppkalt etter historiens første fallskjermhopper!

CIMG7341
CIMG7345

Monsieur Garnerin landet her. Jeg elsker sånne kuriøse detaljer, altså.

Dessuten liker jeg enorme trær som brer seg ut og beskytter søte småjenter…

CIMG7335

…og steinportaler som tilsynelatende har dukket opp fra ingensteds…

CIMG7356

…og små hus midt i parken med tårn, runde vinduer og ukjent funksjon.

CIMG7330

Parc de Monceau er kanskje aller mest kjent for sin søylebue.

CIMG7300

Den krummer seg rundt en dam som rammes inn av iris-blomster…

CIMG7362
CIMG7363

…og på en øy i vannet står Bestemor Piletre og passer på.

CIMG7359

Nå begynner jeg å få lyst på en kaffekopp. Hva om vi begir oss tilbake mot inngangen?

På veien kan vi glede oss over blomsterbed som gløder når sola stikker frem…

CIMG7373

…og sverge på å komme tilbake til denne parken når kirsebærtrærne blomstrer til våren.

Hurra for parkliv og oppdagelsesferd! Takk for turen!

– – – – –

In other words: This is my favourite park in Paris. I love how varied it is! It has water and a carousel, and people are allowed to walk on the grass. Many Parisian parks are just a collection of dusty tracks with perfect lawns and trimmed hedges where you cannot tread on the grass, and then what’s the point of going to the park? Sure, they are pleasing to look at, and if you’re lucky you might find a bench, but feeling the grass under your bare feet is not a given in central Paris. You can take the metro out of the city centre, or you need to know which parks allow you to step on to the green. This one does, and as a result it’s full of people doing yoga or reading on the lawns, and happy children playing soccer, and flirting couples rolling around filling eachothers’ pockets with grass. Parc de Monceau feels so much more friendly and authentic than many of the parks that are obviously just for show. Let’s go for a walk, shall we? Do look around – there are bridges, sculptures, flowers and other nice details everywhere. The flowers have pretty much every colour, and the trees and bushes have every possible nuance of green! One of the roads is named after the first parachutist in history, and the park is lined with beautiful buildings and secretive gardens. It is also well known for its arch of columns which curves around the water. The iris flowers by the pond are really pretty, and Grandmother Willow looks after everyone from her little island. I absolutely love exploring this park! Thanks for joining me!

14 tanker på “Parc de Monceau

  1. Jeg likte mye, dette innlegg » Parc Monceau » full av frisk grønn vegetasjon , og godt fanget fredelig , så parisisk. og det er veldig godt å skrive på sensasjoner. Jeg går ikke ofte som en nærmere er Vincennes . inngangen til parken , og portal forgylling . disse platan , danner bildene en fantastisk bestiarier . dette ganske dyrebar medaljong på skodder i huset – borgerlig . forhallen som rome ( nei jeg ikke passere under åket ! ) … ganske mange gjør meg drømmen om en siste århundret og en tur med flosshatt og vakre kjoler . han måtte finne , kanskje, en musikkpaviljongen . pilastre i vann og iris i forgrunnen minner meg eksponering Jacquemart André museum nå (Victorian ) og maleren John William Godward . så fint. og til slutt sitation Book » jean cocteau » ( paris ) : – » Paris er den mest iøynefallende og mest usynlige byen. » ! ( Enjoy, hvis du kan, det femtiårsjubileum souvenir : 13/ 10 på arte hans filmer , og spesiell kveld ) .

    Liker

  2. Så koselig du syns jeg tar fine bilder! Det gjør meg veldig glad å høre det. Ved å besøke deg savner jeg Paris med en gang. Savner Paris hver dag, så det hjelper jo ikke så se bilder derfra. Jeg har tydeligvis bare sett en brøkdel av Parc Monceau! Da må jeg jo bare dra tilbake og se resten, da! :) Ha en fin torsdag.

    Liker

  3. Tilbaketråkk: Parc des Buttes-Chaumont | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..