Manga Café, Paris

Høstregnet har kommet, og det gjør meg ingenting, for jeg liker å sitte inne og lese når det drypper utenfor vinduet. Enten hjemme i leiligheten, med tente lys og noen kjeks innen rekkevidde, på biblioteket (da kan man smugtitte på folk for å se hva de låner med seg, hoho), eller ute på kafé. Jeg har stort sett alltid en bok I veska! For noen dager siden satt jeg med et glass ferskpresset appelsinjuice på et hyggelig sted i sentrum, med en god bok i hendene og lyden av trikken som bakgrunnsmusikk. Slike timer i eget selskap har jeg alltid vært glad i.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg noen ganger savner den kontinentale kafékulturen – det skulle jo egentlig bare mange, for det er så utrolig mange hyggelige og morsomme kaféer i Paris! Jeg har vist frem flere av favorittene mine allerede, og nå er turen kommet til en geeky godbit, nemlig Manga Café.

Tegneserier er en viktig del av den franske litterære tradisjonen. Tegneserier ansees å være en viktig og verdifull kunstform, og de er mye mer utbredt og anerkjent i Frankrike enn i Norge. Man kan se folk i alle aldere, med alle jobber og stiler, som leser tegneserier over alt. Dresskledde menn på metroen, gamle damer på benker i parkene, skolebarn, unge jenter med designervesker… Utvalget er jo enormt, så alle finner noe de liker!

Det ligger rene tegneseriebutikker i alle deler av byen, og bibliotekene har store seksjoner med alt hjertet begjærer  – både striper, blader og album av alle slag, grafiske romaner og mer eksperimentelle former for tegneserier. Manga, denne karakteristiske typen fra Japan, er også veldig populær. Den er ikke bare tilgjengelig i butikker og på bibliotek, men også på egne kaféer. Som denne.

CIMG7977

Manga Café finnes på to steder i Paris, og den ene ligger tilfeldigvis i nærheten av universitetet jeg gikk på, så det var kjekt å kunne stikke innom og få noen nye impulser etter forelesning!

Konseptet er som følger: Man betaler per time. For tre euro kan lese alt man orker og drikke så mye kaffe, te og mineralvann man vil. Snakk om valuta for pengene! Café crème og kattepus, takk.

CIMG7964

Lokalet består av hylle på hylle på hylle med manga, flere sittegrupper med myke sofaer og en rekke med små lesekroker hvor man kan slange seg. Det er pyntet med motiver fra mange kjente serier, laget av berømte tegnere.

CIMG7956
CIMG7954
CIMG7963

Jeg titter gjerne på mye forskjellig, for jeg er foreløpig ikke så bevandret i mangaens verden, og nettopp derfor er det gøy med slike steder hvor man kan lese og gjøre seg kjent med ulike ting! (Meta-lektyre er alltid en morsom bonus.)

CIMG7960

Kafeen har også en butikk, i fall man finner noe man liker så godt at det må bli med hjem.

CIMG7961

I kjelleren finnes dessuten et spillrom hvor man har tilgang til arkademaskiner og konsoller, som er pyntet med pikselperler på tak og vegger. Jeg følte meg hjemme umiddelbart! (Foreløpig er det ti perlefigurer på veggene her jeg bor, og flere blir det nok.)

CIMG7969
CIMG7971
CIMG7975

Åååh. Breddfulle bokhyller fra gulv til tak gjør meg helt mo i knærne.

CIMG7966

En tegneseriekafé star på lista over ting jeg gjerne skulle sett i Oslo, hoho!

– – – – –
In other words: The autumn rain has come to Oslo, and I don’t mind – I love reading with the sound of raindrops outside my window! When I’m not reading at home, I like sitting in the library or at a café. I pretty much always have a book in my handbag. Sometimes I miss the café culture on the European continent. Who wouldn’t? Paris is full of fun, charming places. I have shown ye several favourites already, but here’s a delightfully geeky one: The Manga Café. There are two of these is Paris, and one happens to be not far from the university I went to, so I loved coming by after a long lecture. The concept is as follows: You pay by the hour. For three euros you can read as much as you want and drink as much coffee, tea and soda as you wish. Now that’s good value! The café has shelves upon shelves with comic books, and there are lots of soft sofas to sit on and little alcoves to lie down, and on the walls are drawings made by famous manga artists. There is a shop, too, and in the cellar there are arcade games, consoles and pixel art – I felt right at home! There is something about a floor-to-ceiling bookcase that just makes me weak in the knees, haha. I’d love it if this kind of place opened in Oslo!

Reklame

22 tanker på “Manga Café, Paris

  1. For et genialt konsept! Jeg skulle gjerne lest mer tegneserier, men har ikke helt bryet til å kjøpe dem selv, så dette hadde vært perfekt!

    Liker

  2. Jeg elsker høsten :D God unnskyldning for å krølle seg sammen i sofaen med tidenes gode bøker- herlig :D aww, for en herlig cafe med flotte tegninger. For en opplevelse :D tihi

    Liker

  3. » mange å å å årrrt «ung» » å være , for dagen » pecha kucha»(i japansk språk); i paris stort manga plass å være ! liksom jeg ikke vet vel denne tegneserier kulturboker kan jeg bare tenk om hva det er (og på den, mange referanser ) .og fortell meg at biblioteket trapp ikke klatre i et kort skjørt kjole stil manga. . Kult for sin pris og sitt konsept! å høre deg, er Frankrike den første forhånd. du alltid har fine hjørner: er du en journalist, synes (:-

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..