Pleated skirts and knee highs

Overgangen mellom sen sommer og tidlig høst er en så fin tid, synes jeg. De første gule bladene dukker opp på trærne, og det første friske draget merkes i vinden, samtidig som det stadig blomstrer i bedene og man fortsatt kan kjenne rester av sommervarme. Det kan være litt vanskelig å kle seg i slike temperaurer, men for meg er det høysesong for knestrømper!

Jeg har ganske mange korte skjørt som det nå er litt for kaldt å bruke uten noe til, men jeg har ikke begynt med strømpebukser ennå – det er jo fortsatt mellom femten og tjue grader i lutfa hver dag, i hvert fall her i hovedstaden. Jeg har ingen planer om å grave frem strømpebuksene på en stund, så jeg bruker gjerne knestømper til korte skjørt for å lage passende antrekk i slike temperaturer. Pulsvanter er også kjekke å ha om man ikke vil finne frem de lange ermene riktig ennå.

CIMG9786

Foldeskjørt er blant favorittene mine. De faller så pent og får en så fin svisj når man beveger seg! Jeg er ekstra glad i nettopp dette skjørtet, ettersom det er klassisk og kan brukes til alt. Det gir meg dessuten Twin Peaks-assosiasjoner, og det er en ekstra bonus nå som jeg har sett serien igjen. Endelig har jeg gått systematisk til verks og sett alle episodene i riktig rekkefølge – på tide! (Har sovet litt dårlig i det siste, forresten, og jeg vet hvorfor. Verdt det.)

Dette skjørtet fikk jeg da jeg var 15 år gammel. Med andre ord har det vært en del av garderoben min i over ti år! Det er nok også en av grunnene til at jeg er så glad i det. Kvalitetsklær, altså… Da jeg tok skjørtet frem igjen i sommer, trengte det litt kjærlighet. Nupper og løse tråder er uunngåelig når man bruker et plagg såpass mye over såpass mange år – men alt man trenger er en knappenål, en saks, en nuppefjerner, en god lyskilde og en halvtime! Jeg ga skjørtet en liten overhaling, og nå ser det så godt som nytt ut. Jeg liker å ta vare på klærne mine, for jeg liker å glede meg over dem i lang tid.

Dette er et av poengene jeg trakk frem i min forrige artikkel hos Oh Chérie, som heter Garderobediktatur. Jeg oppfordrer alle til å kutte forbruket, øke bevisstheten og stille strengere krav både til seg selv og til klærne sine. La oss få kustus på klesskapet, mine venner!

Ha en fortsatt fin septemberuke!

– – – – – –

In other words: I love this transition between late summer and early fall. The first yellow leaves appear on the trees and you can feel something fresh in the wind, but at the same time the flowers are still in bloom and the summery warmth won’t quite let go. Dressing for those changing temperatures can be a challenge, but for me it’s knee high socks season! I have quite a few short skirts that I can’t wear with bare legs in September, but I refuse to bring out the tights just yet. Knee highs are perfect for adapting short skirts to make autumn appropriate outfits! Also, I like wearing wristwarmers when I’m not quite ready to put on long sleeves. Here is a black and grey ensemble that I wore the other day. This particular pleated skirt is one of my go-to garments, as it’s classic and can be worn anywhere with anything. What’s more, I’ve recently watched Twin Peaks again, and it doesn’t hurt that these pleats makes me think of the girls on the screen. Actually, this is the first time I’ve seen all of it in the correct order – better late than never! (Losing sleep over that series is totally worth it, by the way.) Finally, let me mention that I’ve had this skirt since I was fifteen, for more than ten years – that’s quality for you. I try to take good care of my clothes, because I believe that in today’s consumer society we need to think more and spend less, and if we buy fewer, better clothes we can enjoy them for a very long time.

22 tanker på “Pleated skirts and knee highs

 1. Fabelaktig å ha eit skjørt i ti år, og særleg når det er so fint og anvendeleg som ditt! Las forresten artikkelen din, og likar den. Det er rart, eg hadde ei slik opprydding i fjor til desse tider, men no har eg kjensla av at eg må gjennom klesskåpet igjen for å rydde ut unødvendige (og utsletne!) ting.

  Liker

 2. Du er flott i foldeskjørt og knestrømper! Jeg skal lese artikkelen i Oh cherie, for å få enda mer inspirasjon – for jeg er alt i gang med samme tanke. Dette er viktig, takk for at du påminner og inspirerer :)

  Liker

 3. Jeg kunne ikke vært mer enig angående å ta vare på klær! Men hvor får man tak i en nuppefjerner? Har trengt en mange ganger, men visste ikke at det fantes.

  Liker

 4. Vi tok samme buss til Teknisk Museum i går! Jeg burde kanskje sagt hei, men jeg var litt for sjenert. Noen ganger er jeg litt dårlig på å gjenkjenne folk, men så stemte alt – ja, til og med knestrømpene! : )

  Liker

  • Oi, så morsomt! Jeg storkoste meg på sci fi-senkveld. Så gøy at knestrømper også kan hjelpe med gjenkjenning, haha. Neste gang – om det blir noen neste gang – må du selvfølgelig veldig gjerne hilse på!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..