Coffee, chocolate and a cold

Denne helga var det kaffedager i Mathallen. På lørdag fikk jeg altså enda en god grunn til å rusle litt oppover og litt bortover på Grünerløkka, for å besøke dette flotte stedet!

CIMG8329

Mathallen er et nytt, stort og gjennomført konsept, som har gitt Oslo litt av den markedskulturen jeg trodde jeg ville savne så sårt fra Frankrike. Mange store og små produsenter av kvalitetsmat- og drikke har gått sammen for å skape et forum for god smak.

Inne er det lyst og luftig; hallen har stor takhøyde og industriell atmosfære. Stilen til de ulike utsalgene er ofte røff og rustikk, og det henger alltid småprat og spennende lukter i lufta.

CIMG9762

I forbindelse med kaffedagene ble det arrangert ulike verksteder og delt ut smaksprøver på alskens fristelser. I programmet sto det at man kunne smake på kombinasjonen kaffe og sjokolade klokka tolv, og Jonasflotte og jeg var ikke vonde å be!

Det viste seg riktignok å være en feil på planen, så de var ikke egentlig forberedt – men fordi vi hadde forholdt oss til et offisielt program, ville de diske opp med noen smaksprøver likevel, hvis vi bare ville gi dem noen minutter? Det var selvfølgelig helt greit (god service!) og i mellomtida benyttet vi anledningen til å bli med på rebusløpet med kaffetema.

Jeg ELSKER slike aktiviteter, og storkoste meg med å tråle hallen rundt etter svar på spørsmålene. Jeg tipper vinnersjansene våre er knøttsmå, for besøkstallene i Mathallen er høye, men vi lærte litt om temperatur, eksport og årstall på veien. Dessuten fikk vi god kaffe og gratis thermokopper fra Wilfa på kjøpet – full klaff!

CIMG9760

Etter en stund hadde de funnet frem godsakene (og vi hadde fylt ut skjemaet etter beste evne).

Først ble kaffen tilberedt på kunstferdig vis hos Solberg & Hansen

CIMG9766

…og så ble den tatt med bort til Sebastein Bruno og servert sammen med ferske konfektbiter.

CIMG9764

Jeg trenger neppe å si det, men det var så godt! Sjokoladebiter med sitrus og med bringebær i kombinasjon med rund og kraftig kaffe. Sødme og syrlighet i perfekt balanse. Nam!

Forresten så er jeg ekstra begeistret for den ene kaffetypen fra før; ta bare en titt på dette innlegget fra to år tilbake, som er importert fra den forrige bloggen!

Etter den veldig vellykkede smakingen tok vi en ny runde i lokalet, blant annet for å se på ost.

CIMG9765

Denne var nydelig, så den ble med hjem (og så på piknik i parken dagen etter – åh, sensommer).

Vi tittet litt på andre ting også, som øl og te og marmelade, men det får vente til neste besøk.

CIMG9771

CIMG9768

CIMG9772

Det blir uansett ikke så lenge til vi er tilbake i Mathallen, tipper jeg!

Den siste uka har jeg vært ordentlig forkjølet. Man slipper jo ikke alltid unna en høstsnue; det er skikkelig typisk at den kommer luskende på denne tida, eller hva? Jeg har tatt det mest mulig med ro, men jeg jobber en del innimellom, så på hjemmebane har jeg spist kiwi, drukket te og sett Gilmore Girls på sofaen. Videre har jeg tatt noen turer ut for å nyte det fine været og den varme septembervinden, for man blir jo lei av å ligge inne i dagevis – og nå er jeg langt bedre, hoho.

Tenkte å minne om at jeg delte mine beste tips i innlegget «Kunsten å være syk» for et drøyt år siden, da jeg nettopp hadde flyttet til Paris og lå helt utslått, helt alene. Kanskje det er flere som trenger en oppmuntring eller litt inspirasjon i disse forkjølelsestider?

Håper du får en fin start på uka!

– – – – –

In other words: This weekend I went back to a fairly new and very successful Oslo attraction called Mathallen («The Food Hall»), where lots of local producers have come together to create a kind of food fair or market hall. There are so many temptations! They even had a coffee campaign running, with tastings and workshops and the like. My boyfriend had read that they offered a coffee and chocolate tasting this Saturday, and the combinations were absolutely scrumptious. We also participated in a coffee themed treasure trail (I LOVE this kind of activity!), and later we bought some delicious Gouda cheese, which we took on a picnic the next day. We’ve had beautifuk September weather so far! I have had a cold for the last week or so, but I believe it’s important to get out now and then in any case. I get so tired of spending time on the sofa or in bed, but I’ve been a good girl with lots of kiwi, tea and Gilmore Girls episodes on hand. Now I’m much better! The cold season is upon us, at least here in Norway – I hope you can avoid it! Best wishes for the start of this week!

9 tanker på “Coffee, chocolate and a cold

 1. Kaffidagar, kvifor har ikkje Bergen det? Eller har dei det og så har eg ikkje fått det med meg. Dette må undersøkast nærare. Håpar på det siste alternativet, for det høyrdes ut som noko som hadde passa meg ypperleg!
  God betring! Eg håpar på å hoppe over heile forkjølelsen i år, men eg veit ikkje om kroppen min invilgar søknaden.

  Liker

 2. ja synnebollen, det blir nok tur i novemer, om ikke før :-)

  og Johanne, det er mye de har andre steder(oslo) som vi ikke har i Bergen
  dessverre, sånn er det bare
  oslokonsepter i bergen funker dårlig( erfaring)

  Liker

 3. Tilbaketråkk: Patchwork: September | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..