Four wheels on fire

Jeg tilbringer noen rolige sensommerdager hos foreldrene mine, i bardomshjemmet mitt. Det er alltid hyggelig å komme tilbake til det store, hvite huset hvor jeg vokste opp – det lukter kjent og kjært, og det er stille og kjølig, og hver knirkende gulvplanke låter akkurat som den alltid har gjort. I dag har jeg hatt to nære barndomsvenninner på besøk, og vi har drukket kaffe og spist kjeks og snakket og hygget oss. En liten visitt hos Morfar ble det også tid til, med bringebær og vaniljesaus og radio, så jeg har fått fullt utbytte av oppholdet! I morgen skal jeg tilbake til hovedstaden, men først tenkte jeg å vise dere brannbilen som står i oppkjørselen utenfor huset.

Ja, for vi har en brannbil. Den kjøpte Far i morsdagsgave til Mor rundt årtusenskiftet, og siden da har den vært en del av familien. (Jeg tror nok at Mor i begynnelsen var litt skeptisk til å «adoptere» den, for hun hadde vel forventet å få noe litt mindre og mer praktisk i presang, men hun ble i hvert fall ordentlig overrasket!). Brannbilen var en del av styrken i det lokale brannvesenet i en mannsalder, og så ble den pensjonert. Det er nemlig en veteran, fra tidlig sekstitall! Da den ble tatt ut av drift, fikk Far overta den, for han pleide nemlig å være brannmann. I dag er han ikke lenger aktiv, men det er brannbilen!

Denne sjarmøren brukes flere ganger i året, blant annet på 17. mai og på sommerens skogstur med storfamilien. Bilen har diger motor, så den brummer og bråker ganske mye, men det er jo litt av greia når man kjører store, gamle biler. Den sluker bensin og kan være litt lunefull, men stort sett oppfører den seg eksemplarisk, og den gleder både unge og gamle som ser den eller sitter på. Jeg kjenner en barnlig glede spre seg i kroppen når jeg klatrer opp i den og snuser inn den herlige lukta av bensin, og ikke minst når vi bruker blålysene eller sirenen! (Det gjør vi ikke så ofte, så klart, for det er bare registrerte utrykningskjøretøy som har tillatelse til sånt, men vi kan leke oss litt når vi er langt inne i skogen eller står parkert blant bunadskledde barn på nasjonaldagen.)

Bli med på kjøretur, da vel! Sett deg inn foran på passasjersiden – det er plass til tre her fremme. Vi sitter høyt og får god oversikt over veien, både fremover og bakover.

CIMG8662

Vi ser at stigen ligger klar på taket, sånn i tilfelle.

CIMG8666

Det er ikke like lett å se ut gjennom alle deler av frontruta, for den har fått varmeskader ved å stå parkert for nært en brann. Det dukket opp bobler i glasset!

CIMG8675

På dashbordet sitter de fine knottene og de gamle merkelappene fortsatt.

CIMG8674

Vi setter kursen inn i villmarka! Nå kan du starte sirenen, om du vil!

CIMG8681

Bilen er rød i lakken, selvfølgelig, med en stilig logo på den ene siden.

CIMG8682

I fronten ser den slik ut, med en masse rør og kraner og og andre duppeditter.

CIMG8684

På taket har den blålys…

CIMG8686

…og i tillegg til stigen vi allerede har sett, noen tykke og tunge rør vi kan suge opp vann med hvis bilen plasseres i nærheten av en kilde av noe slag. Den muligheten benytter vi oss gjerne av, til stor jubel fra de minste (og fra de litt eldre også, om vi skal være helt ærlige – det er noe nesten rørende ved godt voksne karer som står og lever ut brannmanndrømmen med store glis!).

CIMG8683

Vi bare kobler til selve slangen, og så kan alle slukke imaginære branner av hjertens lyst.

CIMG9794

Jeg er glad i denne bilen! En fin og festlig følgesvenn på fire hjul og nesten åtte tonn.

1373102823_3791f526e61e11e2984322000a1fcb7e_7

Takk for turen!
– – – – –
In other words: My family owns a veteran fire truck. My father bought it for my mother as a mother’s day present. It makes the loveliest, roughest noise and has such a lot of charm. It’s a little moody sometimes, and the front window has heat damage in the form of little bubbles, but the hosing mechanism still works. Every summer we take it to the woods, roll the hoses down into the lake and take turns playing firemen. I love this old thing.

Reklame

20 tanker på “Four wheels on fire

 1. Haha! Rareste og fineste morsdagsgaven jeg har sett, tror jeg. Veldig, veldig morsomt. Fronten minner meg litt om Il Tempo Gigante – mangler bare nødlager av litt Rhesus -, Rhesus + og blått blod?

  Liker

 2. Hoho, jeg liker morsdagsgaven! Tenk om min mamma bare har fått blomster, også har hun hele tiden ønsket seg en brannbil? Neste år må jeg spørre først!

  Liker

 3. for innlegg emne, kjedelig, og interaktiv! tror at jeg elsket! men først av alt, gratulerer til mannen som er i stand til å gi sin kone en slik gave! det selv, jeg er ikke bevandret i mekanikk, som har Pynt slike og slike argumenter som taler for brann glødende innskudd fantasert foreldrenes primal scene, den fysiske (det er et vakkert objekt, brannbil!) som en symbolsk … og fordi journalisten av høy kvalitet, du er, vet du godt ta på og kile litt mer i ekspansjon, til publikum. og meg selv, kan jeg våge å si, i min lesning av «héraclite» (på Stromata 6 av Klemens av Alexandria «): -» Hvis sjelen er i hovedsak : brann, er det som, brann blandet opp som det er sagt: Våt .. «), men også, har du oppfinnsom geni så hyggelig medvirkning til å fortelle oss alle litt av vår egen.» ideelle ego » vår fantasi, denne aspirasjon perfekt kropp som ville ha møtt moren spør … (litt av et geni, hvor jeg fant meg selv.) Unnskyld meg for å lage broderi, var det alle måter jeg tror en enkel og fin ting ….jeg beundrer arbeidet ditt til det, skjønner du. og det er helt fin , smart . ( «il n’y a pas le feu au lac ! «…)

  Liker

  • Jeg forstår dessverre ikke all symbolikken din, men hvis du synes innlegget var kjedelig, behøver du jo ikke kommentere. Det er hyggelig at du synes jeg skriver bra. Ja, det var en ganske spesiell gave!

   Liker

   • unnskyld meg , var jeg ikke klart i orden . denne var, den emne den best . vil a si » kjempe interessant » . og hvis jeg skrev mer komplex i symbolisk legge :
    jeg beklager , skulle a gjore enkel . du hadde gitt en ordbok i gave , og jeg ma ta det , opp mer often . takk . ( ye ! skrevt alle dette, bare fra meg selv , igjen takk for dine kurs tidligere ). god helg

    Liker

 4. For de som måtte være interessert i sånt er motoren en V8 med dobbel forgasser. Og ja, den brummer godt og er sterk som en bjørn, men drikker drøyt fire liter pr mil. Alt teknisk utstyr er intakt (jeg er litt overrasket over at du ikke har med et bilde av pumpe og slange i bruk).
  Men det virkelig unike med den er selvsagt at den var en morsdagsgave. Det gjør den til one of a kind!

  Liker

  • Takk for ekstra presiseringer!
   Jeg kunne jo vist frem utstyret i aksjon, men jeg legger ikke ut så mange bilder av andre mennesker (kanskje særlig mennesker med fårete glis og skitt og vann fra topp til tå, haha). Vi får håpe at folk kan se det for seg!

   Liker

 5. Tilbaketråkk: In the forest with my family | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..