Street art, flowers, three cats and a collective

Jeg rakk en siste promenade med inspiratoren Peter før jeg flyttet fra Paris!

Vi bestemte oss for å utforske Ménilmontant, som ligger i 20e arrondissement. Jeg foreslo at vi kunne starte i Rue Sainte Marthe, som jeg hadde lest om, og som var full av fine farger og rufsesjarm.

CIMG7146
CIMG7148
CIMG7151
CIMG7149
CIMG7156
CIMG7153

I enden svingte vi inn på en annen gate, og der lå det en slags passasje med fine glassmalerier i.

CIMG7165

Vi gikk opp en bakke, for dette området er mer ondulert enn resten av byen, som stort sett er flat. Vi passerte et hus med en trapp hvor det går rykter om at Edith Piaf ble født, og det henger en liten plakett på veggen for å markere det – men en gammel dame som tilfeldigvis haltet forbi kunne avkrefte det hele.

CIMG7173

Da vi kom til toppen av bakken, fikk vi utsikt over en park og en slags arena.

CIMG7177

Her var det ny og fin utsmykning.

CIMG7179

I toppen sto dessuten et slags soltak med murvegger. Sola kom passende nok frem etterhvert…

CIMG7189

…og lyste opp skråningen, husene og blomstene. En fin bonus!

CIMG7190

På veggene under taket hang flere dekorasjoner av ulike typer, blant annet denne fyren!

CIMG7185

På vei videre gikk vi forbi en Wisteria, som jeg liker så godt, og som jeg har skrevet mer om her.

CIMG7193

Vi passerte smale gater – jeg går aldri lei!

CIMG7196

Peter fortalte at denne veggen var dekorert av en anerkjent gatekunstner. Så fin!

CIMG7198

Så kom vi til et lite, bortgjemt nabolag med hager og gjerder og sydfransk stemning.

CIMG7208

Her fantes også noen utsmykninger, som en «magic shot» jeg gjerne skulle smakt på…

CIMG7214

…og et lite, anonymt portrett. Kanskje kunstneren egentlig ville erklære sin udødelige kjærlighet til denne alvorlige, elegante damen, men ikke fant motet, og dermed valgte å forevige henne i stedet?

CIMG7218

På den andre siden av gata begynte det å skråne nedover igjen. Her ble det visstnok spilt inn film!

CIMG7225

Her hang det dessuten psykedeliske kattedyr som passet på.

CIMG7226

Langs denne veien var det blomster på begge sider, høyt og lavt, i alle primærfargene.

CIMG7212
CIMG7230
CIMG7236

Dessuten møtte vi totalt tre katter! Da blir jeg euforisk, vet dere!

CIMG7232
CIMG7234
CIMG7207

Senere passerte vi et alternativt kollektiv som bor i en nedlagt speilfabrikk, La Miroiterie.

CIMG7251

Peter fortalte at dørene vanligvis er stengt, men nå kunne man gå inn og se seg om, så det gjorde vi.

CIMG7237
CIMG7244
CIMG7238
CIMG7242
CIMG7248

Tenk, så gøy å være på en bråkete, folksom, halvveis illegal konsert på dette stedet, da!

Kontrastene ble store da vi gikk videre til en kirke innhyllet i blomster og blekt sollys.

CIMG7256

CIMG7262

Vi tok en tur innom, for å se på glassmaleriene…

CIMG7266

…og kom ut på den andre siden under en himmel som ble stadig mer blå.

CIMG7273

Ikke langt unna så vi et annet verk fra den samme kunstneren som hadde utfoldt seg på veggen ovenfor, og noen elementer gikk igjen. Jeg liker den lekne stilen, og her ble ringen sluttet!

CIMG7278

Etter noen timers tur var vi fulle av inntrykk, og det var på tide å fylle på med noe annet. Vi gikk innom et bakeri, og jeg valgte meg en stor kake med en nærmest naturstridig kombinasjon av eplefyll, vaniljekrem, mandler og sjokolade. Den var latterlig god, og det ble en optimal avslutning på runden.

CIMG7281

Våre to forrige ekskursjoner kan gjenoppleves her og her.

Hjertelig takk for de fine byvandringene, Peter!

– – – – –

In other words: I had time for one last promenade with Peter, a great inspiration of mine, before I left Paris. We decided to explore Ménilmontant in the 20th arrondissement. These are some of the things we saw; fun colours, flowers, narrow passages and charming details, street art, a nice view from the top of the hill, three cats (which always make me euphoric!), lots of fun street art (two of these works were done by the same artist, and I really like his playful style). We visited a collective which is normally not open to the public, where I’d love to see some underground metal banad play, and which made a nice contrast to the old church surrounded by blossoming trees. After a few hours of exploring, before going our separate ways, we decided to drop by a bakery. I had a huge treat with an almost preposterous combination of apple, custard, almonds and chocolate. It was mighty good. Thanks for the lovely city walks, Peter!

Reklame

16 tanker på “Street art, flowers, three cats and a collective

 1. 1. Så mange fine farger! 2. Åååååh street arten er jo nydelig! Og 3. Jeg liker den tribunegreia, skikkelig grekerland-følelse!

  Ps. Du bruker vel ikke den franske adressen nå lengre? :)

  Liker

  • Ja, jeg ble også begeistret for alle disse tre tingene!
   Nei, jeg har fjernet den franske adressen nå som jeg er tilbake i Oslo – send meg en epost om du vil korrespondere, hihi.
   Ha en fortsatt fin uke!

   Liker

 2. Jag uppskattade mycket att promenera i Paris med dig… din entusiasm! Glöm inte att kontakta mig när du kommer tillbaka… för det gör du väl? Ha en fin sommar i Norge! (Idag skiner solen här igen – äntligen!)

  Liker

  • Jeg lover å ta kontakt når jeg kommer tilbake på besøk, og krysser fingrene for at det blir flere promenader! Håper du får en super sommer med mye sol i Paris!

   Liker

 3. ja for glysin, de smale, brosteinsbelagte gater, gårdsplasser hus med kirsebærtrær, disse vakre røde roser som jeg vet navnet, og de tre kattene til å gå rundt til lyden av la mome «Piaf»!!! … !

  Liker

 4. Åh så flotte fargar og malerier og alt. Eg tykkjer om mennesker som finn noko vakkert i dei små tinga, dei som man nesten overser. Eg føler du er sånn som ser det vakre i det meste, og det er fint, fordi det er viktig. Også tykkjer eg om at du er/har vore i Paris, fordi Paris verkar som ein draum av ei by å bo i. :-D

  Liker

  • Takk for fine ord, Astrid! Jeg synes også at det er viktig å glede seg over de små tingene. Hverdagslykke! Ja, Paris er en herlig by, og jeg er veldig glad for at jeg tilbragte et studieår der. Lengter litt tilbake, så klart, men jeg har i hvert fall mange bilder jeg kan se på og dele!

   Liker

  • Så hyggelig at du tenkte på meg – jeg er veldig glad i Paris vs. New York! En vakker dag vil jeg skaffe meg den store boka som jeg kan sitte og bla i og mimre med, hoho!

   Liker

 5. Ahh, endelig oppdatert meg på bloggen min, og da kom jeg helt hit! Jøje meg. Og så rett på et Menilmontant-innlegg, av alle ting. Nå lengter jeg litt tilbake kjenner jeg, og det er jo bare bra. Håper vi får til en fransk dag neste uke. Mandag eller tirsdag kanskje?

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..