Fem favoritter: Juni

Tenk at juni går mot slutten! Dette har vært en lettere kaotisk måned for min del, men det er så mye å glede seg over og glede seg til! Her er fem av mine virtuelle favoritter for øyeblikket.

– Et nydelig lite nettspill som tar bare et kvarter og som alle bør prøve: Coma fra Atmos Games.

coma

– En herlig liste over Shakespeare-uttrykk som har havnet i engelsk dagligtale, fra notatboka til Becky.

ShakespeareFullSize

Mange av disse er blitt oversatt til norsk og blitt dagligdagse hos oss også! Språksnacks!

Denne musikkvideoen fra 1968, som jeg dessverre ikke får limt inn i innlegget, men som er like deler klønete og kul. I Paris ble jeg bedre kjent med musikken til en av frankrikes store stoltheter, Serge Gainsbourg. Han lagde morsom, kritisk, underfundig og provoserende musikk, og samarbeidet gjerne med de vakreste kvinnene i både inn- og utland. Her får vi se en annen side av skjønnheten Brigitte Bardot i hans klassiker Comic Strip!

– Naivistisk design og fine farger i Penguin-stil, laget med tanke på en av mine favorittregissører: Omslag til skriftlige versjoner av Tarantino-filmer, fra illustratøren Sharm Murugiah.

covers

Jeg har sett alle unntatt True Romance – den ligger på sommerlista, så klart!

– Bildene i Gavin Hammond sin poetiske fotoserie «London in Puddles«.

puddlebus

De siste dagene har vært skikkelig fine og sosiale! I helga skal jeg ferie at Jonasflotte har fått sommerferie, og etter sigende er sola på vei tilbake etter noen regnvåte dager – dette blir bra.

Ha en god avslutning på uka, dere!

– – – – –

In other words: Here are my five online favourites at the moment! A beautiful little game called Coma, which opens directly in your browser and only takes fifteen minutes of your time – do play it! A list of expressions which Shakespeare once introduced – I love how so many of them have become everyday parts of the English language, and quite a few of them have been translated into Norwegian as well. Thanks, Becky! A musical classic from 1968 with a delightfully clumsy video. For some reason I couldn’t embed it, but click here to see and hear Comic Strip with Serge Gainsbourg and Brigitte Bardot! A colourful collection of Penguin-esque covers made for the screenplays from one of my preferred filmmakers, by the illustrator Sharm Murugiah. (I’ve seen all but one of the films – True Romance is on my summer watch list! A poetic photo series by Gavin Hammond which shows London in a different way. That’s it for now!

Reklame

8 tanker på “Fem favoritter: Juni

  1. Nyt alt det fine! Når eg er ferdig på jobb i morgon så kjem kjærasten og hentar meg, og sjølv om eg må jobbe på laurdag så får me likevel kveldane + søndag i lag og kan sove ved sida av kvarandre.

    Liker

  2. sikkert ! alle disse sitatene «Shakespeare» kunne føre meg for langt … så jeg bare holde den første: – «hvem er det» … – «Det er noen i det?» Fordi jeg kan bruke den hver dag i jobben min. oh! lala! gjøre klokskap noen sanger, Ginsburg er de samme dynamitt (ina.fr). (Men siden du gjorde, for sent, så ser ut som de av «pierre Perret»!). og god uke.

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..