Door to door

Som varslet: Jeg er på ingen måte ferdig med Paris!

Det er fortsatt mye jeg vil dele med dere, selv om jeg nå går rundt i Oslo. (Det er så åpent og lyst her, og bilister stopper for fotgjengere, og folk ser hverandre i øyene!) Det er en stor overgang på mange måter, og det er helt uvirkelig å tenke på at jeg bodde i en annen by og et annet land for bare fem dager siden. Hittil denne uka har jeg truffet herlige folk jeg ikke har sett på lenge, og jeg har undret meg over at t-banenettet har endret seg og at butikker har flyttet eller lagt ned, og jeg har spist mer av sånt jeg har savnet, og jeg har vært veldig følelsesmessig uforutsigbar, haha. Jeg merker også på blant annet huden min og håret mitt at jeg er inne i en omstillingsprosess – det er for eksempel mye lavere luftfuktighet her til lands, og vannet er langt renere, og kroppen trenger alltid litt tid på å tilpasse seg nye omgivelser. Hverdagslivet mitt er snudd på hodet, og det tar nok litt tid før jeg kommer inn i rytmen og rutinene igjen, men i mellomtida tenkte jeg at vi kunne se litt på dører!

Nei, jeg mener det. Det er så mange fine dører i Paris! Vi begynner med det som pleide å være min egen inngangsdør. Den er knallblå og leder til bakgården og leiligheten jeg pleide å bo i.

CIMG5053

Deretter følger vi på med en samling av fine farger, snirklete utskjæringer, blanke håndtak, iøynefallende dørhammere og andre sjarmerende detaljer. Knock, knock! Who’s there?

CIMG8228

CIMG5034

CIMG8151

CIMG5038

CIMG5076

CIMG5032

CIMG5049

CIMG7275

CIMG5092

CIMG5031

CIMG5052

CIMG5037

CIMG5036

CIMG8240

CIMG6522

CIMG6731

CIMG4546

CIMG5051

CIMG6857

CIMG7233

Ha en fortsatt fin uke, alle sammen!

– – – – –

In other words: As I’ve mentioned before, I’m not done with Paris! I have lots of things to share, although I am back in Oslo. It is so light and open here, and drivers stop to let pedestrians cross the road, and people look each other in the eyes. It’s so refreshing and friendly! This change of country and city is taking a while to get used to, and it’s only been five days. It’s still unreal. I can tell that my hair and my skin need time to adapt to the low air humidity and the clean water, for example, and the metro lines have changed since the last time I was here, and shops have moved or closed down, and my emotions are all over the place. Anyway, let’s have a look at doors! No, for real, the doors in Paris are so varied and fun! Cute colours, shiny handles, pretty decorations and other details… Here’s a collection. Knock, knock! Who’s there?

Reklame

15 tanker på “Door to door

 1. Så mange fine dører! Jeg liker de blå spesielt godt. Har lyst på blå dør en gang. Kanskje jeg skal male en av dørene inne blå! Det er jo ingen lov som sier at de må være hvite, hihi!

  Liker

 2. Jeg er også fascinert av dører! Har gått på dør-fotografering i bl.a. England, Italia og Irland. I Norge har jeg ikke sett så mange fine dører (i hvert fall ikke så fine som i de andte landene…) men kanskje jeg ikke har sett godt nok etter?

  Liker

 3. den binære opposisjonen mellom inne og ute, kan bare forstås hvis man kan passere fra en til en annen. betyr at du kommer til dialektikk innsiden og utsiden. nå har du gjort meg reise mellom «john milton» (Paradise Lost); og «Gaston Bachelard» (den poetiske plass) .. for det som er, i min visuell og taktil preferanse for en vakker dør, selvfølgelig går det å i det virkelige eik med voks. (Ja, jeg vet, jeg er litt «dør knocker, på fransk: urimelig), dører, selvfølgelig)!.

  Liker

 4. Jeg «måtte» innom her for å se dørene dine etter at jeg leste din kommentar hos Jacta est alia. Flotte dører! Jeg er altså også fascinert av dører (og porter). Både som fysiske skjønnheter og som metafor. Har nettopp fotografert dører som har passert sin beste alder på en gammel gård. Dess bedre egnet de seg som illustrasjoner til metaforen. Jeg blogget om dette tidligere i dag før jeg oppdaget Ragnis bloggpost.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..