Une semaine norvégienne

Nå har jeg tilbragt min første fullstendige uke hjemme i Norge. Den har jeg brukt på å tilpasse meg, treffe flest mulig og kose meg mest mulig! Her kommer en liten liste med sånt jeg har gledet meg over.

– Å legge planer med vennene mine. Kino, kafé, konsert, fest? Ja til alt! Endelig!

– Å tusle rundt i en moderne leilighet med alskens bekvemmeligheter, hvor det i tillegg står flere blomsterbuketter jeg har fått av fine folk som har ønsket meg velkommen hjem.

CIMG8349

– Å besøke Mathallen, som er enda flottere enn forventet! Jeg gleder meg til å kjøpe godsaker der.

– Å oppdage bortgjemte bakgårder med brostein og fabrikkpiper.

CIMG8336

– Å kunne bruke Netflix.

– Å bli invitert til herlige Ina på te og kaffe og frukt og andre fristelser.

CIMG8346

– Å komme i snakk med fremmede på t-banen og få tårer i øynene fordi folk her er så vennlige.

– Å gå en tur klokka elleve om kvelden, bare for å nyte den varme lufta og det herlige sommerlyset.

CIMG8353
CIMG8357

– Å treffe en fin frøken over kaffe og crêpes etter jobb.

– Å lage gode middager sammen med Jonasflotte.

CIMG8337

– Å bruke klærne jeg ikke kunne ta med meg da jeg flyttet, som har ligget og ventet lojalt i et år.

– Å gå på teater i hjembygda og se et nytt og helt spesielt stykke. Det foregår i en fin sal hvor vi fikk god mat, og hvor en forbrytelse fant sted midt under måltidet. Hvem som sto bak var vi i publikum med på å finne ut av! «Middag med mord» på Løiten Brænderi var en veldig morsom opplevelse!

CIMG8387
CIMG8376
CIMG8399
CIMG8432
CIMG8415
CIMG8438
CIMG8440
CIMG8430

– Å endelig få se den flotte leiligheten til Ine, som har flyttet til Bøler, og som venter en liten gutt.

– Å lage en rask pastalunsj og ta den med opp på takterrassen.

CIMG8344

– Å kunne ringe og sende meldinger til vennene mine uten å tenke på prisen.

– Å spille golfturnering med familie og venner i nydelige omgivelser på Sorknes

CIMG8458
CIMG8460

…og å spise italiensk buffet, drikke mye god vin og overnatte på hotellet etterpå.

CIMG8464
CIMG8463
CIMG8470

– Å smake på flere nye typer Nespresso-kaffe som har dukket opp i løpet av det siste året.

– Å besøke et antikvariat og finne to sjarmtroll til ti kroner stykket.

CIMG8372
CIMG8371

– Å hilse på den lille datteren til en av mine beste venninner, som ble født dagen etter at jeg flyttet hjem. Hun har allerede masse ravnsvart hår på hodet, og vil nok vokse opp til å bli en skikkelig skjønnhet.

– Å rusle rundt på Grünerløkka med rosenrøde briller og legge merke til sjarmerende detaljer.

CIMG8341

Det er vel overflødig å skrive det, men jeg har hatt en fin uke! Håper dere kan si det samme!

– – – – –

In other words: I’ve now spent a full week at home in Norway. These are some of the things that have made me happy! Planning the summer with my friends (cinema, concert, coffee, party? Yes to everything! Finally!), living in a spacious, bright apartment with all sorts of commodities and with several bouquets of flowers I have been given since my return, discovering hidden backyards with cobblestones and chimneys, cooking tasty dinners with my boyfriend, tearing up on the subway when a stranger started a conversation, taking walks at eleven o’clock at night to enjoy the amazingly bright Norwegian summer, visiting old friends in new apartments, using clothes that have waited loyally for my return, attending a very special dinner party play where a crime was committed and the guests were invited to help find the perpetrator, meeting the newborn daughter of one of my best friends, making quick pasta lunches and taking them up to the rooftop terrace, texting and phoning my friends without worrying about the cost, playing golf with family and friends in beautiful, green surroundings and attacking an Italian buffet afterwards, tasting the new Nespresso varieties that have been launched in my absence, buying cute children’s books, walking my old streets and enjoying the charming details. Needless to say, it’s been a good week. I hope ye can say the same!

22 tanker på “Une semaine norvégienne

 1. Hei, så artig å lese om den første uken din og alt det du har gjort. Så artig at du har vært på Middag med mord. Den har jeg så lyst til å få med meg. Likte innlegget ditt om dører:-D. Mange fine detaljer.

  Ha en fin uke og nyt livet!

  Liker

 2. Velkomen heim, nok ein gong! Høyrdest ut som ei flott veke i heimlandet. Kjærasten og eg var på ferie frå torsdag til søndag, så siste del av veka var veldig fin.

  Liker

 3. hvordan dette gjøres? er så utrolig!at du har varm luft på 23:00 på turen mens her er nesten ingenting lys og svært lite blå himmel, bare et regn av helvete, og en grå overskyet himmel. flott å være et teater kveld (jeg vil), som den som du hadde en god tid, og spise? (Vel, jeg vet at den andre stilen som «Racine» er ikke fordøyelig … naturen i bakgården og brostein er veldig bra, vi har lignende i Bois de Vincennes i» theatre du soleil,»( «Ariane Mnouchkine «) ..Løiten Brandery kaller meg nesten like mye som den store lysekronen i en liten basen ..så himmelsk effekt miljø, Norge side, etter hvor du bor !!…. haha , jeg liker forhånd , at du vil fortsatt finne foran øynene våre vakre ting planlagt i øyeblikket .. jeg drukket jasmin duft, god frukt og koser meg med gode forfattere i moderne norsk teater ..

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..