A date in la Défense

La Défense er en bydel i utkanten av Paris, som er mest kjent for dette byggverket.

CIMG7806

Denne enorme konstruksjonen kalles med rette La grande arche – den store buen. Den kan visstnok romme hele Notre Dame! Ellers er det ikke mye gotisk eller klassisk ved den – i denne delen av byen er det modernismen som råder, med glass og stål og minimalisme. Her ligger det flest hoteller, kjøpesentra og store bedrifter. Mange forretningsreisende ser ikke annet enn dette området hvis de er innom Paris i en dag eller to. Det er jo ganske stilig på sitt vis, da!

CIMG7807
CIMG7808
CIMG7809
CIMG7810

Jeg hadde et rendez-vous med en barndomsvenninne som var innom på svipptur med jobben, og tok metroen ut hit for å treffe henne. Jeg var heldig med været, og benyttet anledningen til å møte opp tidlig og se meg litt rundt i kveldssola.

CIMG7812

Jeg gikk opp den brede marmortrappa ved foten av La grande arche.

CIMG7813

I toppen av trappene ser man en mer klassisk bue, selveste Triumfbuen, laaaaangt unna. Den nye, moderne portalen ble nemlig bygget i forlengelsen av Champs-Elysées, så man kan trekke en rett linje fra Arche de Triomphe til Arche de la Défense.

CIMG7818

Inni selve buen ser det slik ut, i hvert fall i motlys på en sommerkveld.

CIMG7815

Man kan rusle gjennom en liten skog av grønne glassplater for å komme ut på den andre siden.

CIMG7820

Der tar sentrum av byen slutt, og evigheten og det neste eventyret begynner.

CIMG7822
CIMG7824
CIMG7829

Deretter begynte sosialiseringen også!

Jeg traff min kjære venninne, og vi koste oss med både det ene og det andre på en bistro, hvor vi snakket om alt og ingenting til betjeningen ba oss pent om å gå slik at de kunne stenge dørene.

CIMG7837

Da klemte vi hverandre flere ganger, sverget å sees i Oslo i sommer (jeg gleder meg allerede!) og gikk hvert til vårt for å ta kvelden. Det samme gjorde sola.

CIMG7834

– – – – –
In other words: I had a rendez-vous with a childhood friend in La Défense, a very modern and shiny part of Paris. I took the opportunity to snap some photos in the evening sun. La Grande Arche (which rightly means he big arch – supposedly you can fit Notre Dame in there!) is quite impressive, and I like the view in both directions. On one side, if you mount the broad stone stairs and turn back, you see the Arche de Triomphe waaaay down town. On the other side, if you go through the little forest of green glass panes, you see the end of the city centre and the beginning of new and yet unknown adventures. As for our little date, it began with us ordering all sorts of tempting things. We ate and drank and talked and laughed until we were kindly asked to leave so that the bistro could close up for the night. Then we went our separate ways (but I’m already looking forward to seeing her in Oslo this summer!), and the sun bid us goodnight.

Reklamer

7 tanker på “A date in la Défense

 1. Det moderne har absolutt noke å fare med. Det ser nesten ut som om du vandra inn i ein science fiction-film, og at ein når som helst forventar at fykande bilar og syklar skal kome svingane rundt hjørna. Og det er jo i grunn veldig flott!

  Liker

 2. «Polulogos – polisacré anafores.» (Mange ord, uptown, referanser …). Noen politikere ønsket å bygge i Paris som en (liten Manhattan). men jeg snakker ikke «alonquin» den indiske Amerika. (Manna hata) som gjør, i mitt språk «ma nathan» (hva, var hvor mye gitt!) Eller «ma na ata» (hva, hyggelig av deg) «Gud». tross alt, fortsetter jeg min reise analogier Noe stort gap, for å sitere en stor kvinnelig forfatter : «Nadejda Teffi» (og tiden vil stoppe. «): -» utopia ødelegge hva som er for å si, hva inne den er ikke. » hun har skrevet den, og så sant …. faktisk, må jeg si at jeg ikke aldri gikk til nabolaget» » la défense» paris, selv om både gratis konsert trendy musikk. og jeg likte den vakre bilder (8 og 15). takk , hihi !

  Liker

  • Vel, la Défense har i hvert fall mer til felles med Manhattan enn hva resten av Paris har, så de lykkes i hvert fall til en viss grad.
   Det er jo slik iblant, at man ikke har besøkt enkelte deler av sin egen by… Jeg har hørt at julemarkedet der ute er kjempefint, så du kan jo for eksempel ta din første tur dit i desember!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.