The fence fighter

Innledningsvis må jeg takke for alle hyggelige hilsener i forbindelse med bursdagen min! Jeg koste meg fra solen sto opp til den gikk ned, og i kveld skal jeg feire med vennene mine. Det er alltid ekstra fint når man fester på fredag kveld, synes jeg, for da føles helga ekstra lang!

Lange dager kommer godt med – jeg har fortsatt en liste over ting jeg vil se og gjøre før jeg flytter hjem, for jeg vil få mest mulig ut av tida som er igjen. I går var jeg ute og gikk i åtte timer i strekk, og utforsket flere steder som jeg lenge har ville besøke. Slike dager er noe av det beste jeg vet!

Det er så fint her nå. Denne uka er det mellom 22 og 29 (!) grader hver dag. Det er grønne blader og pene blomster overalt, og mange av dem finnes ikke i Norge i noen særlig grad. For eksempel: Først da våren og sommeren kom til Paris, ble jeg kjent med planten wisteria. Du vet, som i Wisteria Lane i Desperate Housewives. Den er lilla, og den henger i mendger i parken rett bak leiligheten min.

CIMG6826

Det mest spennende med denne planten, foruten de flotte blomstene, er måten den vokser på. Rundt og inn og opp og bak og over og under og i krøll! Den beskytter den lille parken med hele seg, den passer på parkpusen og alle menneskene som kommer dit for å lese eller drikke kaffe på benkene. Det er så fascinerende, synes jeg.

CIMG6831

CIMG6834

CIMG6832

CIMG6827

CIMG6833

CIMG6835

Som om ikke «veggen» langs gjerdet var nok, danner wisteriaen et «tak» i hver ende av parken. Kaskader av lilla blomsterklaser som passer på og pynter opp, som kryper oppå og titter ned.

CIMG6961

Naturen er ganske så magisk!

– – – – –

In other words: First things first – thanks so much for all the kind words on my birthday! I had a lovely time from sunrise to sunset, and this evening I’m going out with my friends to celebrate more properly. I love how having a blast on a Friday night makes it feel like the weekend last longer! I need to make the most of every day now, as I only have a week left in Paris. There are still things I wish to do and see! Yesterday I walked around for eight hours straight, exploring places on my list – that really is one of my favourite things to do! Another favourite, which I discovered when I moved here, as it doesn’t grow in Norway: The wisteria. You know, like in Wisteria Lane from Desperate Housewives? This pretty plant has beautiful purple flowers and surrounds the little park right behind my apartment. It has a very fascinating way of gripping things on its way – it goes up and down and through and around! It protects the park – it carefully watches over the cat who lives here and all the people who come by to read or drink their coffee on the benches. It even creates a roof in each end of the park. Nature is quite a magical thing!

Reklame

15 tanker på “The fence fighter

 1. Jeg visste ikke at du elsket som «Wisteria». Jeg hadde selv to år siden, (og jeg er ute etter å erstatte). det var hvitt, og det er den mest velduftende i verden (kjører som «Wisteria» japansk, ikke kinesisk, i den andre retningen). det var armen min rose «rosa sky», all den beste estetiske på forsiden av huset mitt. i tillegg, hvis du er flink til å dekorere, kan du sende den krysset taket. Jeg liker alltid ennivré den rike lukten av «Wisteria» i våre gater. og er enig med deg, er det noe spesielt, som å være klar til å forlate et sted, og folk som har gjort deg en annen, og fra et rikt land, den mest elskede i verden som Frankrike. (Men du er en frankofone, nå, og jeg håper du kommer tilbake!). som klippet lengde samme røttene som viser den «Wisteria» som utendørs. (Dette er sakens natur) ..

  Liker

 2. Fabelaktig! Og den gjer det jo mogleg å klatre over gjerdet, kanskje? Fekk lyst til å setje opp jarngjerde rundt hagen min berre for å kunne ha slike krokete vekstar rundt.

  Liker

  • Åhå, den muligheten har jeg faktisk ikke tenk på! (Kanskje fordi det er en streng mann som pleier å pusle rundt og røyke på den andre siden av gjerdet, haha.) Ja, jeg vil også ha klatreplanter en dag!

   Liker

 3. Mon tro om det er et tegn på at man har sett/lest for mye sci-fi i det siste når min første tanke var: «hjelp, kjøttetende plante i Paris???» Hehe ;)

  Liker

 4. Tilbaketråkk: Street art, flowers, three cats and a collective | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..