Snow Safari

Kanskje er noen av dere lei av snø og vinter, og jeg skal være ærlig: Det bryr jeg meg ikkeno’ om. Jeg er euforisk etter snøfallet i Paris! Det skjer visst ikke hvert år, så jeg har vært heldig. Da jeg våknet på lørdag, lå et tre centimenter tykt teppe over hele byen. Det har vært snø i lufta et par ganger tidligere, sånn at jeg har kunnet gå ut og lukte og kjenne flakene smelte på kinnene mine, men de har ikke lagt seg på bakken… Nå var det altså tid for ordentlig vinterfølelse, for første gang!

Lyst, lunt og pent overalt. Åh, som jeg elsker snø.

Parisernes reaksjoner har vært både positive og negative. Bilkaoset var et faktum fra begynnelsen, så klart, og det er slitsomt for alle. Det gikk INGEN busser i hele helga, og mange tog ble også forsinket eller innstilt. Metroen gikk heldigvis traust og trofast under bakken, og det er jo bra! En del parisere valgte også å ta beina fatt, med vekslende hell. Om man ikke har passende fottøy, tar det jo ikke lang tid før man blir kald og våt, og mange faller og slår seg fordi de ikke er vant til å gå på glatt underlag. Jeg vil ikke være nedlatende – men det er jo litt søtt, da! Enda søtere er alle barna som løper rundt i ekstase. Mange har aldri opplevd snø før! I helga kunne man se barnefamilier som bygde snømenn i parkene, og glade vennegjenger som kastet snøballer på hverandre, og flørtende par som dyttet snø ned i den andres jakkelommer. Kaféene var fulle av folk som varmet hendene på kakaokopper og hadde roser i kinnene. Det var vinter, rett og slett. Noe så herlig!

Det begynte å snø fredag kveld. Jeg gikk av metroen på Place de la Concorde, for å nyte.

CIMG3415

Masse snø i lufta!

CIMG3410

CIMG3388

Så begynte det å legge seg på den kalde steinen…

CIMG3394

CIMG3405

…og blåse rundt på bakken i stedet for å forsvinne.

CIMG3386

Jeg smilte mot Narnia-lampene og øynet et lite håp.

CIMG3374

Det la seg på bilvinduene også, men man så fortsatt et fint speilbilde…

CIMG3375

…av pariserhjulet!

CIMG3368

Det snødde stadig tettere, og hjulet virvlet flakene med seg rundt.

CIMG3382

Obelisken og Eiffeltårnet var med på moroa.

CIMG3399

Jeg dro hjemover og krysset fingre og tær for at det ville være hvitt da jeg våknet.

CIMG3387

Det var det! Iiiih!

CIMG3432

Bakgården var en fin blanding av grønn og hvit, og lanternene hadde fått hatter.

CIMG3431

Ved metroen var det også grønt og hvitt, og pikselfiguren virket pigg.

CIMG3435

Jeg dro ut på oppdagelsesferd. Hus, hager og skilt hadde fått vinterdrakt.

CIMG3436

CIMG3440

CIMG3442

CIMG3444

CIMG3443

I Rue de Rivoli lagde varmeanlegget fine mønstre på bakken.

CIMG3447

Ved Carousel du Lovre var det fredelig…

CIMG3449

…og buen tok seg som vanlig godt ut.

CIMG3450

Inne i Jardin des Tuileries var det som om tiden hadde stoppet. Solstolene og stauene frøs.

CIMG3463

CIMG3452

Denne fyren var misfornøyd med det meste, så det ut til.

CIMG3460

Jeg, derimot, var kjempeglad!

CIMG3468

Jeg ruslet videre gjennom byen.

CIMG3437

På Champ de Mars så jeg flere fine snøkreasjoner.

CIMG3481

CIMG3488

Og én litt større og mer kjent kreasjon, nå omgitt av hvitt.

CIMG3479

Det grønne holdt riktignok stand her også! Rundt kantene sto nemlig de staselige husene med hager og hekker. De virket overrasket, men fornøyde. Blomster og snø er ingen vanlig kombinasjon i Norge!

CIMG3489

CIMG3482

CIMG3495

Nakne trær er vi vant til, da. Naturlig eleganse.

CIMG3487

Snø i Paris, mine venner. Hvilken lykke.

CIMG3484

– – – – –

In other words: I know some people wish for the winter to get lost, but I don’t care. When the snow finally fell – and stayed on the ground – in Paris this weekend, I was euphoric. The Parisians’ reactions were mixed – the car chaos broke out at one, and there wasn’t one single bus in circulation all weekend, and the trains also had trouble. The metro, on the other hand, ran trustfully and on time underground. Some people chose to get wherever they were going on foot, but few had the appropriate footwear, and many fell because they are not used to walking on icy pavements. On the other hand, I witnessed many laughing children (many of whom had never seen snow before), and families building snowmen, and youths throwing snowballs in the streets, and flirting couples stuffing eachothers’ pockets with snow. Not to mention that the cafés were full of rosy-cheeked people drinking hot chocolate. Winter is wonderful! It started snowing on Friday evening, and I left the metro at Place de la Concorde to watch the snowflakes dance in the light of the Narnia-esque lamp post and the ferris wheel. (Fun fact: In Norwegian they are actually called «Paris wheels»!) I noticed that the snow was beginning to gather on the ground, instead of melting instantly like before. I went to bed I  with my fingers crossed, and when I woke up the next day, the world was white! Oh, and green. That is a rare combination in Norway – most of the green plants die during the fall, but here you even see flowers in the snow. I walked around enjoying the sight of houses, gardens and signs in their winter coat. In Jardin des Tuileries the world was quiet, and the statues seemed cold and miserable – whereas I was ecstatic. I went on to Champs de Mars, where I came across several cute snow creations. There was also one bigger and more famous creation, now surrounded by white. Snow in Paris, people. What a delight.

Reklame

18 tanker på “Snow Safari

  • Haha, jeg kledde meg godt og var ute i tre timer. For en fryd! Jeg kan dessverre ikke bake her, for det er ikke stekeovn i leiligheten min, men jeg ville dele oppskriften likevel. Spiste kake to ganger i går uansett, da! Nam!

   Liker

 1. Haha, du har rett i at noen av oss er litt lei av vinter – det tillater jeg meg med -15, altså. Men jeg skjønner godt at du ble glad for snø i Paris! Der er det jo ingen selvfølge, akkurat. Håper starten på uka har vært like fin som helga! Klem <3

  Liker

 2. du virkelig klarte ,greit disse bildene av Paris under snø og kommentar, en kilde entusiastisk velkomst; stund hvis behandlet godt, og en personlig glede. stolen foran vannbassenget av parkene «Tuileries», blomster roser. den i snøen sang, episk av barnen., og statuer av «Maillol» karusell på» Louvre». for meg snøen i Paris, er det også som et kjærtegn i tiden går, noe som er en tur i tid (gamle steiner vi har!) Jeg er en av dem som falt, gled i snøen.; lille ting (folk smiler igjen, og statsborgerskap vaere tilbak, et øyeblikksbilde!) mer snø!!! sett av øynene dine!

  Liker

 3. Ah, Paris i snøvær- så nydelig!! Heldigen du som lærer Paris å kjenne så godt. Jeg skulle veldig gjerne gjort det, samt lært meg fransk- jeg snakker knapt et ord fransk! Parisernes reaksjon minner mye om engelskmennenes, jeg kan ikke hjelpe for at jeg smiler litt i skjerfet hver gang vi har snø!

  Liker

  • Fransk er et flott språk, så jeg er glad for å bli bedre kjent både med byen og folka og språket! Tipper engelskmenn reagerer på samme måte, ja – husker hvor overveldet folk i Irland var da vi fikk to centimeter slaps, haha!

   Liker

 4. Jeg var faktisk også i Paris i helgen, og byen kledde snødrakt veldig godt! ^^ Forøvrig så er jeg ikke så glad i mildt vintervær fordi det blir så vått og slapsete på bakken og fuktig i luften, jeg liker best når det skikkelig kaldt og friskt i været slik at snøen holder seg tørr. Men det var jo kjekt å dra på metroeventyr i snøvær også, det var en ny opplevelse. : )

  (Og heldigvis ble ikke flyet vårt kansellert da vi skulle hjem på søndag! Mange som måtte vente en dag ekstra grunnet snøen.)

  Liker

  • Så gøy at du var i byen i helga! Håper turen var vellykket – det ser sånn ut på bloggen din, i hvert fall! Enda godt at dere kom dere hjem uten problemer.
   Jeg er også absolutt mest glad i kald og tørr vinter, slik vi kjenner den i Norge. Et snøhvitt Paris var rett og slett en bonus!

   Liker

 5. Fantastisk! Herlig idyllisk. Jeg ser det så tydelig for meg, fine, overraska franskmenn som (gjen)oppdager hvor deilig det er med kakao etter å ha vært ute i snøen.

  Liker

 6. Tilbaketråkk: Instagram: 1/4 of 2013 | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..