Noe stort i september

Og vips! så var september her. Denne måneden har jeg gledet meg til lenge, og det er det flere grunner til. Passende nok så jeg et gyldent tre i byen i dag, årets første for min del, og det fikk meg til å tenke på alt det fine jeg skal fylle denne høsten med. Noe smått og noe stort.

Det blir nok en liten liste, dere! Jeg skal

– på biltur med Jonasflotte, allerede i morgen.

– i bryllupet til en barndomsvenninne (og er blitt bedt om å synge i kirken – ekstra hyggelig!).

– gå på kino for å se Kon-Tiki, Brave, Albert Nobbs og Paranorman.

– rusle rundt i byen og nyte fargene og den friske lufta.

– omfavne den høstlige hyggen med mange telys og mange tekopper.

– lage scones på søndager.

– sende brev og postkort til fine folk (og få mer permanent adresse, slik at det blir lettere å motta).

– lese skumle historier fra Lovecraft og Poe med myke puter i ryggen.

– se bra serier og holde i en varm hånd på kjølige kvelder.

– spise middag på sjarmerende restauranter på helt ordinære ukedager.

– ringe folk jeg ikke har snakket med på lenge, og fortelle dem at jeg drømte om dem eller tenkte på dem da jeg gikk forbi noen som bruker den samme parfymen.

– finne frem klær som er for varme til å bruke om sommeren, og som jeg har savnet.

– lage skikkelig, varm sjokolade fra bunnen av, med mørk sjokolade og helmelk og kanelstang i.

– flytte til Paris.

Dette siste punktet krever litt utdypning. Det ser ut til at jeg endelig får realisert en drøm som jeg har båret på i ti år. Det begynner å gå opp for meg, så jeg vil dele det med dere: Paris og jeg skal bli bedre kjent. Nå skjer det faktisk. Oi.

Jeg har meldt meg opp til et deltidsstudium i fransk ved Université Sorbonne Nouvelle. Oi. Programmet begynner første oktober og er ferdig i juni neste år. Oi. Om en drøy uke skal Mor og jeg ut på en forberedende tur, slik at jeg kan ta språkprøver i forbindelse med studiet. Oi. Jeg har snakket med eieren av leiligheten som min kusine leide da hun bodde der, og han sier at jeg kan få overta den. Oi. Jeg håper at frilansjobbing samt noe Lånekassen-støtte og snille foreldre kan finansiere et opphold på åtte måneder. Oi. Jonasflotte vil komme på besøk, og har allerede kjøpt seg tre turer før jul. Oi. Planen er at jeg skal sette meg på flyet 26. september. Oi.

Det er altså ikke så lenge til, dere. Den eneste grunnen til at jeg ikke har nevnt dette før, er at jeg ikke helt tør å tro det selv. Til og med nå, litt over tre uker før planlagt flyttedato, føles det som at noe kan komme til å skje, at noe vil ødelegge i siste øyeblikk, at jeg plutselig står uten skoleplass eller bosted eller finansiering eller pass eller noe annet viktig, at det ikke skjer likevel. Paris-planen min er som en baby-giraff, en purung og klønete skapning som snubler i sine egne ben og som jeg har mest lyst til å beskytte til jeg er helt, helt sikkert på at den klarer seg på egenhånd. Nå er jeg praktisk talt helt, helt sikker, selvfølgelig, men det er likevel litt skummelt å skrive det. Det overskygger selvfølgelig ikke gleden og spenningen og forventingene, da! Dette blir et eventyr!

Da er planen ganske klar. Synne skal lære fransk og leve fransk i åtte måneder. I Paris. Oi, oi, oi.

Reklame

36 tanker på “Noe stort i september

 1. så utrolig spennende!!!!
  hele måneden, men selvfølgelig særlig Paris. og hei, hvis du en gang får lyst på Brussel-tur er det bare å sette deg på et tog og si fra :)

  Liker

 2. WOW! Så spennende! Jeg har så intenst lyst til å se Paris jeg også, så jeg skjønner godt at du gleder deg stort. Du må ha masse lykke til!

  Ja, og den høstlista di likte jeg godt altså. September er favorittmåneden min, men det er kanskje også litt fordi at jeg har bursdag da:) Eller.. kanskje mye derfor. Hehe. Men jeg er glad i høsten, virkelig. Vi trenger ikke være lei oss for at sommeren er over. Vi har mye fint i vente.

  Liker

 3. Oi, hahaha.. Jeg leste meg nedover listen og tenkte «…fint.. åh, herlig.. søtt.. fint.. fint.. fint.. fint.. OI!!!» – Og det var tydeligvis noe sånt du tenkte selv også, haha.. Så spennende, Synne!! :-) All mulig lykke til! Jeg gleder meg veldig til å lese om – og se bilder fra – Paris og dine eventyr og hverdagsgleder der :-)

  Liker

 4. HURRA! MED STORE BOKSTAVAR! Eg er så sjukt glad på dine vegner. Og eg veit akkurat korleis det kjennes, med snublande babygiraff og heile pakka. Dette går så bra! Og det høyres ut som om du har fått ordna det aller meste. Eg har jo klart å flytta til London, og ei veke uti har eg framleis ikkje fått ordna det aller meste. Men det går. Lykke til!

  Liker

  • Søta! Jeg krysser fingrene for at babygiraffen etterhvert blir sterk og stabil, og at deres London-opphold ordner seg litt etter litt. Det går undervannstog mellom de to byene våre, forresten!

   Liker

 5. Oi ja. Så utrolig spennende, gratulerer :D Hei, kan jeg komme på besøk? Hehe. Skal sende deg kort iallfall, og krysse fingrene for at du får tid til å skrive noen tilbake :D Er veldig glad for deg, hurra!

  Liker

 6. du vil vaere kommer ved konsekrasjonen,resultatet av et langsiktig! med den forste av» baby giraffe»,vil du snart kjore til «amble» med en «Parisisk» froken;kapital er faktisk! mer alvorlig,kan du stol pa oss (min kone og meg) a hjelpe deg likesom et andre foeldre. og vi kan vaere glade for at «Jonas kan vaere det mye ofte..- (-«La Bruyere :»cacactères»-que manque t’il de nos jours à la jeunesse?elle peut et elle sait; ou du moins quand elle saurait autant qu’elle peut,elle ne serait pas plus décisive..») oi, va voi !!!

  Liker

 7. Jeg skriver innimellom kommentar underveis mens jeg leser, og slik ble det: Åh, så mye flott å glede seg til! Så stas med bryllup, og så ekstra stas å få være med på å gjøre vielsen fin. Jeg har vært heldig nok til å få synge i venners bryllup to ganger, og det var så stort! (Og her kom jeg til siste punktet:) Vææ, flytte til Paris! Så stort, hurra for det og hurra for deg! Jeg gleder meg veldig til å se Paris gjennom dine bilder og tekster, altså! :D

  Liker

  • Haha! For en søt kommentar! Jeg husker at jeg leste om at du sang i bryllup, og syntes det virket veldig fint. Gleder meg til jeg selv får æren av å bidra til vielsen. Når det gjelder flyttingen: Vææ, helt enig! :D

   Liker

 8. Kult! Jeg har også gått på nøyaktig det kurset der i Paris, bare halvårs versjonen! Det var utrolig bra! Lærte masse!! GLED DEG! Spør meg om hva som helst :) Jeg savner Paris hver eneste dag<3<3

  Liker

 9. Så spennende!! Du kommer til å få det hel fantastisk i Paris, Synne! Jeg savner byen så mye! :) Og må jammen slenge på at du er tøff som tar et fransk studie der!

  Liker

 10. Lykke til! Det blir nok fantastisk. Gleder meg til å følge bloggen. Paris er jo verdens vakreste by. Kunne du linket meg til det studieprogrammet du skal ta? Fant det ikke på siden til Sorbonne!Jeg har bestemt meg for å flytte dit etter endt bachelorgrad neste år, og ser på ulike studier i fransk ved universitetene nå:)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..