Tips: Mekken

I dag er det høst i lufta. Det at det regner er ikke noe nytt, for det har jo vært en ganske grim sommer om man skal ta utgangspunkt i nedbørsmengden, men nå har det også blitt kaldere. Jeg bruker tynne strømpebukser i dag, for første gang siden begynnelsen av juni. Heldigvis er høsten en hyggelig, fargerik og frisk årstid for dem som omfavner den, og heldigvis finnes det mange fine steder å sitte når kulda kommer snikende!

Jeg husker at da jeg flyttet til Oslo, var «Mekken» et sted jeg hørte om ganske tidlig. Likevel skulle det ta lang tid – flere år, faktisk – før jeg besøkte det, fordi jeg bodde på den andre siden av byen i begynnelsen. Oslo mekaniske verksted ligger på Grønland, i et teglstegnsbygg ved et torg.

Uteserveringen er fin, men det er inne man vil være. Når det mørkner ute, er det her man vil sitte med en tekopp eller et vinglass, mellom vegger fulle av kart, plansjer, bøker og annet lett nerdete snacks.

Lokalet er sjarmerende og sparsomt belyst. Den velutstyrte baren har et industrielt preg.

En diger, åpen peis skaper stemning, og i alle kriker og kroker finnes søte og sære gjenstander.

Murveggene har hull og åpninger her og der. Med nydelige veteranradioer i, for eksempel.

Planter og levende lys gir lokalet et organisk preg…

…og detaljer som en stor samling små porselensfugler gjør at det ikke blir kjedelig å stå i barkø.

Takvinduer slipper inn ekstra lys mellom de tunge bjelkene…

…og om man går ut for å trekke litt luft, får man selskap av roser som klatrer mot himmelen.

Enten du skal ta en øl eller en kaffe: Mekken er et supert sted å tilbringe hustrige høstkvelder!

Reklamer

12 tanker på “Tips: Mekken

  1. Dette stedet har jeg tenkt lenge på å besøke, men aldri fått gjort. Jeg har det på lista mi da, over Oslo-ting jeg skal. Kanskje jeg snart får gjort det nå som kjæresten min har flytta til Oslo og det blir en del Oslo-turer.

    Liker

  2. Å, det er et av stedene jeg leser om hos så mange av dere fine Oslo-bloggere og som jeg alltid får lyst til å ha som nærmeste nabo, spesielt nå som jeg har sett dine fine detaljbilder. Må nok ta turen nesten gang jeg har muligheten :)

    Liker

  3. Tilbaketråkk: Lovely lately | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.