Digital travelling

March / etdrysskanel.com

Hoppsann! Vi er fortsatt på tur, og i dette innlegget (som jeg planla før vi dro) tenkte jeg å tipse om sånt som hjelper når man har utferdstrang og eventyrlyst, men ikke har anledning til å forflytte seg rent fysisk. Det finnes mange måter å drømme seg vekk på, så her kommer noen tips for de reiseglade og rastløse, for i våre dager er det ekstra lett å jukse litt, hoho!

La oss ta en biltur i en tilfeldig by, og høre på lyden av radioen og av hverdagen rundt oss, via Drive and Listen! Husk setebeltet!

Har du lyst til å bytte utsikt med noen som bor et helt annet sted? Med WindowSwap er det bare å klikke til du finner et vindu som appellerer til deg.

En veldig fin måte å «besøke» kjente landemerker og severdigheter på: Arts & Culture Street View! Her kan man velge og vrake blant verdens mest berømte museer, gallerier, slott og bibliotek!

Er man mer interessert i de litt sære og skrudde sakene, de mer skyggefulle sidene ved tilværelsen, så synes jeg at Atlas Obscura er en herlig side. Jeg vet at jeg har nevnt den flere ganger i årenes løp, men jeg bruker den aktivt hver gang jeg reiser til nye steder, for det ligger så utrooolig mye kult der, og jeg har jo til og med boka!

Er du glad i dyr, så er det flere nasjonalparker og dyreparker som sender live fra kamera rundt omkring. Hva med en samling direktesendinger fra Sør-Afrika, for eksempel? (De har tekniske problemer innimellom, men sånn er livet.) Det er ganske gøy når det plutselig kommer ruslende en elefant eller en antilope!

Hvis man liker å kunne følge med på livestreams fra fjerne steder, så har WorldCam en kjempestor samling fra hele verden, og når april kommer, så kan man også nyte den berømte kirsebærblomstringen i Japan på samme måte, for eksempel her!

Vil man planlegge sin egen tur og få den til å se ut som en reisemontasje fra en gammel eventyrfilm, så kan man bruke tjenesten Pictramap, slik jeg selv gjorde før vi reiste. (Om du kan få se vår montasje igjen? Ja, så klart! Bare klikk her!)

Husker dere da sånne skrapekart på veggen var kjempepopulære? Selvfølgelig finnes det tilsvarende tjenester på nett. På denne siden trenger man ikke engang en bruker, man kan bare klikke og markere i vei. Jeg har vært i 33 land, tror jeg? Fint tall!

La oss ikke glemme reisefilmer! Her kommer noen av mine favoritter, innen mange ulike sjangere, i helt tilfeldig rekkefølge: The Darjeeling Limited, Lost in Translation, Thelma & Louise, Roman Holiday, Little Miss Sunshine, In Bruges, Sideways, Up in the Air, Onward, The Secret Life of Walter Mitty, Midnight in Paris, The Trip + The Trip to Italy.

Forresten kan man jo «reise» ved å lese gamle blogginnlegg her på Et dryss kanelPå denne siden ligger alle reiseguidene mine, for dem som vil ha litt inspirasjon til neste tur. På denne siden ligger en del høydepunkter fra årene som har gått, og blant dem er det mange reiseinnlegg fra små og store turer, fra 15 ulike land! Nederst har jeg dessuten samlet noen innlegg fra årene jeg bodde i Paris og i London, for dem som vil ha et dypdykk i disse byene.

(Når vi først reiser, hvis fly er det eneste alternativet, så kjøper vi klimakvoter, sant? Som dere vet, har jeg brukt MyClimate til å utligne utslippene fra alle flyturene våre siden 2017. Det er så enkelt og greit, og gir litt bedre samvittighet når man først må fly!)

Håper noen av disse tipsene kan komme godt med når det rykker i reiselysten, hihi. Vi fortsetter bryllupsreisen vår så lenge, og så snakkes vi i påsken, tenker jeg. Alt godt i mellomtida!

March / etdrysskanel.com– – – – –
In other words: We are still on our honeymoon, but here I’ve collected some links and tips for when we’re not able to travel physically, since there are some really cool sites and services out there! For and English version, please use the translation widget!

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..