OK Computer: A look at some of my desktop wallpapers through the years

Freelance / etdrysskanel.com

(Dette bildet er fra januar 2017, og det er over sju år siden! Tenk at jeg har dokumentert livet mitt så lenge at jeg kan finne illustrasjonsbilder til bloggen i mitt eget fotoarkiv! For øvrig er 2024-utgaven av Synne bortreist, for vi er som kjent på bryllupsreise nå i mars, men jeg planla dette før vi dro.)

Velkommen til tidenes kanskje mest unyttige innlegg, hoho! Jeg kan umulig være den eneste her inne som pynter PC-en med fine bakgrunnsbilder, sant? Skrivebordet sier jo litt om en person? Når man velger hva man vil bli møtt av idet man starter maskinen, og hva man vil hvile øynene på, så er det som regel ikke tilfeldig. Selv er jeg, kanskje ikke overraskende, glad i geeky godsaker på denne fronten også.

La oss ta en titt på noen eksempler!

Mtt nåværende skrivebord, med en illustrasjon fra tegneserien The Sandman (#53, Hob’s Leviathan,1994) som er det fiiiiiiiiiiineste jeg har sett, tegnet av Michael Zulli.

Skulle ønske det fantes drager og sjøuhyrer, altså.

Vi beveger oss litt bakover i tid, til min forrige skrivebordsbakgrunn, fra dataspillet The Witness.

Denne hadde jeg i flere år etter at jeg rundet det, hoho – både fordi det er så pent (jeg har selv tatt bildet inne i spillet), og fordi jeg var sikker på at jeg ikke kom til å klare det, slik at da jeg gjorde det likevel, var det et av mine stolteste gamer-øyeblikk.

Går vi litt videre bakover, til laptopen min, dukker det blant annet opp en julebakgrunn! Her har jeg brukt et bilde fra «the Fest of the Winter Star» i dataspillet Stardew Valley!

Jeg har ikke noe imot et mørkt skrivebord, tvert imot, jeg synes bare det er behagelig. (Jeg er typen som bruker dark mode på alt av duppeditter.) Neste bakgrunn, vitner om det samme. Den kommer fra dataspillet Grim Fandango.

Dette er også et bilde jeg har tatt selv, inne i selve spillet, mot slutten. På dette tidspunktet har man gått gjennom ild og vann (bokstavelig talt) sammen med Manny Calavera <3

Tim Schafer står også bak neste spill, nemlig Broken Age! Nå er vi langt tilbake, i 2015.

Omnomnom, så mye god frokostblanding. Jeg tar Splargh, takk, for det høres så fristende ut.

Nå skal vi helt tilbake til min forrige laptop! På den spilte jeg blant annet Sierra-spillet basert på Hobbiten, og selv om det ikke var særlig bra, så var det tidvis veldig stemningsfullt.

Skulle gjerne bodd i Hobsyssel!

Nå ble det mange dataspill-bilder på rad, men de er som regel i overtall. Her kommer riktignok noe helt annet, og en ganske kuriøs greie, nemlig et fotografi fra golfbanen! (Familien min spiller golf, og selv om jeg personlig knapt har tatt i en golfkølle på ti år, så gleder jeg meg til å kunne ta opp igjen tråden en dag, når det er mer praktisk.)

Dette bildet ble tatt av Mark Pain i 2010, og det er jo et helt vanvittig blinkskudd, så det fikk mye oppmerksomhet også utenfor golfmiljøet. Noen husker også kanskje Cigar Guy, et meme som oppsto i etterkant? Enklere tider, gitt.

Det var altså sju tilfeller, fordelt på fjorten år, av «la meg ta et skjermbilde av skrivebordet mitt for ettertida», haha! Man vet virkelig aldri hva slags innfall man får.

Her følger noen andre bilder som jeg vet at jeg har brukt som bakgrunn i årenes løp, som jeg ikke har skjermbilder av:

Her har vi altså Monkey Island representert, samt Zelda: The Windwaker, Sam & Max og World of Warcraft, og så har vi et kart over Narnia og alethiometeret fra His Dark Materials. Jeg kan også huske å ha brukt motiv fra blant annet Harry Potter, Ringenes herre, A Series of Unfortunate Events, diverse Disney-filmer og Min nabo Totoro. Hvis noe gir (eller har gitt) meg ekstra mye glede i en periode, så er skrivebordet et passende sted for en liten honnør.

Takk for at jeg fikk ta en liten tidsreise sammen med dere. Jeg regner med at dette innblikket i min PC-personlighet var totalt uinteressant for noen, men sånn er livet, og det har i hvert fall skyhøy Synne-faktor, hoho.

Om du ikke vanligvis pleier å pynte skrivebordet ditt med sånt du liker, så fikk du kanskje litt lyst nå? Fine bakgrunner til folket!

– – – – –
In other words: This might be one of my most niche posts ever, haha, but here’s a look at some of my desktop backgrounds through the years! They can say quite a bit about a person, don’t you think?
For an English version, please use the translation widget.

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..