My March

March / etdrysskanel.com
March / etdrysskanel.com
Lockdown / etdrysskanel.com
March

Ja, hva skal man si? Her har vi såvidt kommet oss gjennom en pandemi (hvis vi er heldige og slipper flere mutasjoner), og så bryter det ut en ny krig i Europa, og så kommer det nok en knusende klimarapport i tillegg, og det er i det hele tatt ganske laber stemning. Situasjonen gjør meg oppgitt og bekymret, og når det føles slik her hos meg, kan jeg bare forestille meg hvordan det faktisk føles for dem som nå er på flukt fra Ukraina, eller for dem som er klimaflyktninger. Det hele er både skummelt og hjerteskjærende. På den ene siden føles det litt meningsløst å dele hverdagsglimt og små gleder i slike tider, men på den andre siden blir det jo egentlig enda viktigere å fokusere på det positive, på det vi faktisk kan kontrollere, på det som får oss til å smile, for ikke å bli helt apatisk. Vi må tross alt gi tilværelsen mening likevel. Derfor tenkte jeg å omfavne mars, omfavne vårvinteren, omfavne gjenåpningen – og ikke minst, rent fysisk, omfavne familien min og vennene mine. (Det hjelper alltid, og nå kan vi endelig klemme igjen!)

Blant annet har jeg planer om å…

– Nyte lyset, som nå virkelig begynner å gjøre seg gjeldende! For to måneder siden var det liksom bekmørkt døgnet rundt, men nå har det allerede begynt å lysne når vi står opp, og så går ikke sola ned før halv seks! Den har begynt å snike seg inn i kjøkkenet og soverommet vårt om kvelden, noe som kommer like overraskende på meg hvert år.

– Drikke petit chablis, for som noen kanskje husker fra noen år tilbake, er det smaken av vårvinter for meg.

– Bli hoppende glad hver gang jeg får beskjed om at noen kommer i bryllupet vårt! I februar begynte vi å sende ut invitasjoner, med skrekkblandet fryd, hoho. Fy søren, tenk om det faktisk blir noe av denne gangen?

– Gjøre det lille jeg kan for å hjelpe dem som rammes av krigen, ved å donere litt penger til Unicef og til WFP.

– Gå i bursdagsfest, og bake kake i forkant. Gjennom pandemien har jeg bakt mye mindre enn før, ettersom alle anledningene plutselig ble borte. Vi er tross alt bare to stykker i denne husholdningen, og det er grenser for hvor mange hele kaker vi klarer å sette til livs, så her er det nesten ikke blitt bakt noe annet enn brød de siste to årene. Det vil jeg endre på i tida som ligger foran oss!

– Forsøke å finne en ny ansiktskrem, ettersom favoritten min, som jeg har brukt i fem år, har gått ut av produksjon. (Neeeiii!) Hvis noen har tips til en krem som trekker raskt inn og føles lett, men som likevel inneholder solfaktor, så kom gjerne med dem!

– Prøve å se på den nye bølgen med pandemi-konkurser her i byen som en mulighet for mye nytt og spennende, og krysse fingre og tær for at dette blir den siste. (Dessuten er det viktig for meg å støtte dem som faktisk har overlevd, for krisen i bransjen er ikke over på lenge ennå.)

– Spise skrei! Vi har bestilt bord på ærverdige Stortorvets Gjæstegiveri!

– Markere St. Patrick’s Day på skikkelig vis, noe som ikke har vært mulig siden 2019. Gleder meg.

– Bytte bank. Tusen voksenpoeng til oss for å ha sjekket om vi kan spare noe på å flytte boliglånet vårt! (Jeg synes sånt er sååååå kjeeeeedelig, men vi omtaler det alltid som «ølpenger» når vi får noen kroner til overs, og det hjelper, muaha.)

– Teste putetrekk av bambus, som jeg har hørt mye positivt om. Vi må bytte ut en del av sengetøyet vårt, for det begynner å bli ordentlig fillete, og når jeg kjøper nytt, vil jeg gjerne at materialet skal være holdbart og miljøvennlig. Dessuten virker det som at bambus kan være bra for hud og hår, og at det liksom kan føles kjølig? Jeg er typen som alltid har kalde hender og føtter om dagen, men som blir varm som et ovnsrør om natta, så jeg gleder meg til å legge meg i kveld og se om jeg merker noen forskjell!

– Feire at min kjære Radio Nova fyller 40 år, den 16. mars! Jeg blir stolt og rørt bare av tanken, faktisk.

– Se ferdig den snodige serien Bored to Death på HBO, og se noen flere episoder av The Cuphead Show på Netflix, som er basert på et dataspill!

– Venne meg til å bruke leppestift til hverdags igjen. Det har jo ikke vært mulig når vi har måttet bruke munnbind hele tida, men nå har jeg lyst til å finne tilbake til den gleden.

– Ta del i Earth Hour, som i år faller på 26. mars.

– Kanskje drikke utepils allerede denne måneden, hvis været tillater det? Tenk at vi muligens får en ordentlig utepilssesong for første gang på to år!

– Jobbe i tebutikken i Bogstadveien på dager med følgende nummer: 2, 3, 9, 10, 16, 18, 19, 23, 24, 25, 30 og 31! Kanskje noen vil komme innom og skaffe seg litt god te?

– Spise pai den 14. mars, for det er Pi Day!

– Feire bursdagen til min lille niese, som nå fyller fire. Hennes toårsdag var faktisk den siste sosiale sammenkomsten vi rakk før den første nedstengningen begynte i mars 2020! Fjorårets bursdag kunne vi ikke være med på grunnet strenge restriksjoner, så da måtte vi være digitale deltagere, men i år blir det feiring i form av hyttetur med hele familien. Jeg gleder meg stort!

– Gå på flere vinsmakinger, og muligens selv holde vinsmaking i et utdrikningslag. Det blir gøy å kunne ta opp igjen tråden på den fronten.

– Spise vafler på vaffeldagen, den 25. mars. Omnomnom.

– Være på utkikk etter gåsunger! Jeg så de første nå i helga, og ble så glad. Tenk, så mange vårtegn vi har i vente!

Sånn, det var heldigvis ikke så vanskelig å fylle ei liste med fine ting når jeg først satte i gang, hoho. Jeg ønsker alle en best mulig mars!

– – – – –
In other words: My plans and wishes for this month! For an English version, please use the translation widget!

Reklame

2 tanker på “My March

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..