My July

June / etdrysskanel.com
June / etdrysskanel.com
June / etdrysskanel.com
June / etdrysskanel.com

Nå er den her, den store feriemåneden! For min del begynner ferien i dag, og jeg tar meg fri fra frilansjobben i hele juli. Det betyr at jeg kan gjøre hva jeg vil på dagtid i fire uker framover! Herlighet, for en tanke! Jeg har åtte vakter på Champagneria, jevnt fordelt utover, og da begynner jeg ikke på jobb før klokka tre om ettermiddagen. Det blir hyggelig å kunne servere litt sommerglede til dem som kommer innom der på kveldstid. Ellers har jeg altså helt fri, og jeg er så klaaaar for alt ferien har å by på!

I juli har jeg blant annet tenkt å…

– Være i Norge, og mest i Oslo. Som dere vet, liker jeg best å tilbringe sommeren her til lands. Det jo her det er aller finest på denne tida av året! Når man ikke har jobb eller barn som legger føringer, ser jeg ingen grunn til å reise utenlands i fellesferien – da er det jo bare dyrere og mer folksomt overalt. Når man er Tigerstaden i juli, derimot, har man byen nesten helt for seg selv! Oslosommer er herlig.

– Ta noen svippturer hjem til foreldrene mine, til venner i andre byer, til sommerhuset ved Mjøsa og til sætra i skogen.

– Lese i sola, på benker og gressplener over hele byen.

– Se filmklassikere, spille kort og bygge lego på regnværsdager.

– Ha åpen balkongdør hele tida, og nyte kveldssola der ute – den kommer klokka seks og blir værende helt til den går ned. Luksus! Jeg er forresten ikke helt fornøyd med plantesituasjonen ennå, jeg vil ha flere grønne og hardføre planter, for foreløpig har jeg flest blomster. Jeg er på utkikk etter sølvkrans, både fordi den tåler mye og fordi jeg synes den er pen å se på, og fordi at den visstnok ofte plantes på graver. Jeg liker jo sånne litt morbide greier, hoho. Memento mori!

– Bruke uteserveringene på Kirkeristen for alt de er verdt. Helt inntil domkirken ligger det flere spisesteder, og man kan sitte inne i borggården, liksom! Her er det svalt og rolig, og litt bortgjemt, og både Bacchus og Balthazar har mye godt på menyen. Tips til dem som er i Oslo i sommer!

– Nyyyyyte at sola ikke går ned før nærmere elleve, og at det aldri blir ordentlig mørkt (samme hvor sent man er ute og rangler, hihi). Altså, dette lyset gjør meg så glad.

– Lage iskaffe og limonade, og ikke minst Pimm’s!

– Svinse rundt i mine letteste sommerkjoler.

– Sjekke ut M&E Second Hand, den nye, svære bruktbutikken på Ensjø. Jeg vil gjerne finne et lite speil til veggen på gjesterommet, og så er det alltid spennende å se hva som dukker opp på slike steder med stort utvalg!

– Sykle til venner med ei flaske vin i kurven.

– Bade i havet, kanskje på Sørenga, kanskje på ei øy i Oslofjorden, kanskje fra en båt, kanskje alle sammen.

– Gå turer i Marka med kaffe på termos, og nyte lukta av solvarm skogbunn.

– Besøke den retrofine milkshake-bilen på Aker Brygge, og sjekke om de har gode greier.

– Sende meldinger til venner når vi sitter på en tilfeldig uteservering klokka tre på en onsdag. «Er du i byen? Det pilses! Kom hit!»

– Kjenne varm stein under fotsålene og gress mellom tærne. Små gleder, dere.

– Jubilere sammen med Jonasflotte – nå har vi straks vært kjærester i ti år. At det går an? Ti år er sååååå leeeeenge! Vi feirer med en overnatting på selveste Refsnes gods! Setter kursen dit allerede i morgen. Gleder meg!

Dette blir bra, tror jeg! Feriefølelsen er i ferd med å ta bolig i hele kroppen, og jeg håper på en sommer som både er rolig og begivenhetsrik, om det går an? Jeg vil gjøre masse forskjellig, men ta ting som de kommer, og ikke stresse med noe som helst. Våkne hver morgen og tenke: Hva vil jeg gjøre i dag? Det er ferie i sin pureste form, spør du meg.

Hurra for sommeren! Hva er deres planer for juli?

– – – – –
In other words: These are my plans for the month of July, which is the main summer holidays month here in Norway. I’m only going to work eight shifts at the wine bar, and that’s it, the rest of the month I’m off! I can’t wait to fill these four weeks with lots of lovely stuff, but I also just want to take it easy and see what feels right. I want a busy summer, but also a relaxed one, if that even makes sense. Now I’m on my way out, so I won’t have time to do the full translation for you, so please use the widget on the right side. Thanks! I wish you all a great month of July, and I’d love to hear what you have planned!

Reklame

10 tanker på “My July

 1. Bacchus har veldig god mat, men servicen varierer…
  Sist vi var der fikk vi derimot servering av 3 forskjellige kelnere som tydeligvis ikkje hadde snakka sammen, kelner nr 1 bestilte vi oliven og prosecco og olivene kom først til bordet. Da kjem kelner nr 2 og forteller at vi ikkje berre kunne bestille kun oliven, at vi dessverre enten må bestille meir eller gå en annan plass… Og vi svarte da nokså irritert at vi venter på 2 glass prosecco som vi nettopp har bestilt av hans kollega. Så kjem kelner nr 3 og spør om vi vil bestille noko å drikke til olivene våre… Hallo, liksom. Får heller ta en tur på Champagneria ;)

  Liker

  • Oi, sånn skal det jo ikke være! Jeg har som regel vært fornøyd, men det der låter tullete. Ja, seg drister meg til å si at dere ville fått bedre oppfølging hos oss, hoho!

   Liker

 2. Så mye fine planer! Jeg holder med deg, man trenger virkelig ikke dra noen steder, Oslo-sommer slår alt. Blir likevel en tur utenlands her, Danmark i 10 dager. Men ellers skal jeg være mest mulig i Oslo, bade på øyene, suse ned til fra Torshov til Grünerløkka på min nye sykkel, og drikke mye god vin. Og takk for tips om M&E Secondhand, det hadde jeg ikke hørt om!

  Liker

  • Å, det høres herlig ut! Skandinavia er liksom innafor, det er mer det å sette seg på et fly som jeg synes blir litt rart, hihi. Håper du får et dejlig opphold i Danmark! Butikken på Ensjø er relativt ny, så jeg gleder meg til å utforske den!

   Liker

 3. Sommer i Norge er det beste! Våre planer er to uker på Sørlandet, og to uker i Trøndelag. Sorry at jeg ikke svarte på SMSen din her om dagen! Jeg har prematurt startet min «legg vekk mobilen om sommeren»-greie, og det er dessverre venninnene som får lide.

  Liker

  • Jaaa, dette blir digg! Det høres skikkelig fint ut, håper dere får fine opphold både her og der. Haha, det skal jeg merke meg, da trenger jeg jo ikke nødvendigvis pepre deg med invitter, men du får si ifra når du selv er i byen og hypp på et glass!

   Liker

 4. Kan du please ha en Oslo-guide for oss som vil oppleve det autentiske, vekk fra turismen og Karl Johan 🙏🏻 Gjerne for to på budsjett 💞

  Liker

  • Det kan jeg alltids få til! Det blir nok ingen full guide, men jeg har faktisk noen greier på lur som jeg har vurdert å dele, så da dukker det opp noen Oslo-tips her ganske snart. Takk for innspillet!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..