The Geek trip to Germany, day five: a burg breakfast, an armoury, a little dragon and a spot where someone should get married

På vår femte dag i Tyskland våknet vi i en middelalderborg! På Schloss Ritter, kjent fra spillene om Gabriel Knight!

Burg Rabenstein / etdrysskanel.com(Se de andre dagene her!)

Egentlig heter stedet Burg Rabenstein, hihi. Det føltes ganske uvirkelig å stå opp i slike omgivelser. Veggene var en meter tykke, og fra hotellrommet vårt så vi ut gjennom sprosser og skodder, ned på stein og trolsk tåke.

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comDet var duket til frokost i kjøkkenet, ved den gamle grua.

Burg Rabenstein / etdrysskanel.com
Burg Rabenstein / etdrysskanel.com

Brezeln, så klart!

Jeg er glad i hotellfrokost i utgangspunktet, men denne var ekstra stemningsfull. Vi satt ved et vindu og spiste sakte, vi nøt hver bit.

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comAppelsinjuice i stettglass, fruktsalat til frokostblandingen og små knøttkrukker med syltetøy? Ja, takk.

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comSola kom snikende rundt hjørnet av borgen, og fikk tåka til å letne og bladene til å gløde.

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comEtter frokosten tok vi kaffekoppene våre med tilbake til rommet, hvor vi gjorde oss i stand og pakket koffertene våre, og så var det på tide å utforske innsiden av slottet!

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comDet ville være en underdrivelse å si at det var fint der.

Vi fikk en liten omvisning, og i det ene rommet var det våpen og rustninger og et rundt bord. Ridderrommet!

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comAndre rom var mer som festsaler, med draperier og silketruke møbler og alskens gulldekor.

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comSå mange forseggjorte detaljer!

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comMan må ikke glemme å beudre takene.

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comDet var mange kriker og kroker å utforske, via smale trapper og lave dører, og her og der kom man ut på en avsats.

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comPå et tidspunkt fikk vi se den eldste delen av borgen som forstatt står, denne ruinen fra 1400-tallet. Altså, her ute på pynten burde noen gifte seg.

Burg Rabenstein / etdrysskanel.com(Det var faktisk det første jeg tenkte da jeg så dette stedet, og på det tidspunktet var vi ikke engang forlovet ennå, hihi. Kanskje jeg har lyst til å finne et lignende sted for min egen del, når den tid kommer?)

Nå som dagslyset og varmen hadde tatt ordentlig tak, var det på tide å fortsette utforskningen på egen hånd, utendørs.

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comSlik ser Burg Rabenstein ut fra forsiden. (Schloss Ritter: Exterior.) Det er liksom mye større inni enn man skulle tro!

Området rundt er også en fin blanding av skog og park.

Burg Rabenstein / etdrysskanel.com
Burg Rabenstein / etdrysskanel.com
Burg Rabenstein / etdrysskanel.com

Vi gikk ned på baksiden av borgen, for det gjør man i spillet også. Det er utrolig kult at hele området er så korrekt gjengitt der!

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comFant dragedekor <3

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comTil slutt var det tid for å ta farvel med Schloss Ritter, etter en herlig middag, overnatting, frokost og formiddag i helt unike omgivelser.

Burg Rabenstein / etdrysskanel.comNå var det nemlig på tide å sikte mot Norge igjen. Vi tok taxi og tog mot flyplassen.

Germany / etdrysskanel.comDet skal ikke stå på sjarmen når man suser gjennom landsbygda sør i Tyskland.

Germany / etdrysskanel.comVi rakk en siste matbit og en siste øl på flyplassen, og så var vårt tyske eventyr over!

Germany / etdrysskanel.comDette eventyret ble så vellykket! Dette var vår andre dataspill-baserte tur, og det blir ikke den siste.
Nerdeturisme kan anbefales på det sterkeste, hoho!

Akkurat nå er jeg morsomt nok tilbake i Tyskland, men denne gangen er jeg på vinreise i Franken og Rheinhessen. Dette innlegget er altså forhåndsinnstilt, men jeg regner med at jeg koser meg!

Forresten så tror jeg nok at dette blir den siste gangen jeg går gjennom en reise dag for dag på denne klassiske blogg-måten. Dette er krevende innlegg som krever en del av meg både underveis og i etterkant, og ettersom bloggverdenen er i endring (kortere innlegg, flere mobilbilder og så videre) og folk forholder seg til blogger på en annen måte enn før (leser på mobilen i større grad og kommenterer i mindre grad), begynner dette formatet å føles litt gammeldags. Jeg vil selvfølgelig fortsette å dele gode reiseopplevelser med dere, men på et litt enklere og mer moderne vis. Det blir bra!

– – – – –
In other words: On our final day in Germany, we woke up in a medieval castle. Unreal! The walls were one meter thick, and from our window we saw mainly mist. Breakfast was served in the kitchen, by the old stoves, and we sat by a window table and enjoyed the food and the atmosphere around us as the sun rose outside. A magical morning!
After the meal we brought our coffees up to the room and packed our suitcase. Then it was time to explore the castle, which we’d only seen in the dark when we arrived the night before. The place is called Burg Rabenstein, but we know it as Schloss Ritter from the Gabriel Knight computer games! The exterior looks exactly the same! Inside, the building is much bigger than you’d think. We were given a little tour, through large halls and narrow stairs, all around the castle. Among other things we got to see an armoury with lots of weapons and suits of armour, a private little chapel and a ballroom, and everywhere the decor and details were beautiful! Out on a little landing we were shown the oldest remaining part of the castle, a ruin with an arch. Someone should get married right there, was my first thought when I saw it. We were not even engaged yet at that time, haha. If somebody wants a destination wedding in Germany, I think this place would be great!
When we’d explored the inside, we also checked out the castle surroundings, which were a nice mix of park and forest. Very lush and quaint! I feel in love work a little dragon at the back of the building, haha. Finally it was time to leave Schloss Ritter, and to leave Germany altogether. Our journey was almost over, and we took another taxi and then another train back to the airport, where we had a late lunch and one more beer before returning to Norway. We were so happy with our trip! This wasn’t our first computer game based travel experience, and it won’t be our last. Geek tourism is a thing!
Allow me to get a bit meta at the end here, my friends. I think this was the last time I documented a trip like this, day by day, I’m the classic blogger way. It is quite demanding, and since the world of blogs is changing (shorter post, more phone photos and so on) and the way we read blogs is also changing (we use our smartphones more and comment less, for instance), this format is starting to feel a bit old-fashioned. Of course I want to continue sharing my travels with you, but in a different and more modern way. Yay!

Reklame

15 tanker på “The Geek trip to Germany, day five: a burg breakfast, an armoury, a little dragon and a spot where someone should get married

 1. rosene i hagen har en fantastisk farge etter regnet og på en vakker lysstråle i solen. og det går bra med slikte på slottet ditt i luksus tysk versjon. Jeg er fantasifull på utsiden, fra de smale vinduene til de tykke steinmurene.
   En annen ting er inntrykket av de forskjellige møbler kopier av en luksus fra ulike epoker (skinnstoler sansynlivis : » Córdoba» i hjørnene med forgylte frynser hengende ned) sikret andre plass salongen har også anakronism stil ( men en tekstil silke virker mye rikere med …. selv om maleriet av tre seter forblir usannsynlig.)
  et flott kompliment for sin høye terrasse og trær og vegetasjon i perfekt estetisk harmoni, ja!
    og denne fine «pretzel» vienoiserie, sukkerversjonen, vil jeg umiddelbart bite inn i den.
    Forresten så skriver dette panelet på et språk jeg ikke forstår (men jeg har det gøy med noe som : «rabbe en stein»). ok . jeg er like null med geek ting ; men men likte !

  Liker

  • Ja, det var veldig fint der, både ute og inne, og en spennende blanding av stiler! (Tyske brezeln er forresten salte, ikke søte, men det finnes sikkert sukrede versjoner også.)

   Liker

 2. Jeg elsker disse innleggene, fortsett gjerne med de om du orker. Har full forståelse for at de tar tid da, men til gjengjeld er de en fryd å lese :-)

  Liker

 3. en kommentar til det siste du skriver: jeg merker en stor tristhet over at de personlige bloggene blir mer og mer borte, og erstattet av influenser-business. instagram for meg er mer tidsfordriv og scrolling (som jeg også forsøker å unngå), mens blogger er noe jeg har kost meg med en søndagsmorgen med kaffekoppen. nesten ingen av de bloggene jeg leste for 5 år siden finnes i dag, med unntak av din og noen få andre. dét sagt, så har jeg full forståelse for at det tar mye tid, og jeg ser for meg at det er lite motiverende med få kommentarer. jeg håper likevel du fortsetter å blogge, om du så føler du må flikke litt på formatet, for jeg har stor glede av denne bloggen. :)

  Liker

  • Takk for hyggelig kommentar og gode ord, Miriam! Jeg føler det på samme måte, jeg synes også det er kjedelig at de aller fleste bloggene jeg pleide å kose meg med, nå er borte. Instagram blir noe annet, og ordet «influencer» er det verste jeg vet om, haha. Jeg kommer nok til å fortsette å blogge inn i framtida, men med litt lengre intervaller mellom innleggene, og kanskje med et litt kortere og enklere format på en del av dem. Det er veldig fint å høre at du har glede av bloggen, det gjør meg glad! Tusen takk for at du leser!

   Liker

 4. Jeg elsker også de personlige bloggene, og velger nok heller å lese de bloggene som fortsatt holder på dem, eller har en blanding. Og du skriver jo aldeles nydelig slik at jeg får lyst til å reise. Takk for bilder og skildring :)

  Liker

 5. Tilbaketråkk: Monday musings | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..