Chez nous

Dette er et innlegg jeg har gledet meg til å publisere. Nå tar vi en ordentlig titt på vårt nye hjem! Velkommen inn til oss!

Etter en langvarig og frustrerende boligjakt fikk Jonasflotte og jeg endelig tilslaget på en leilighet som oppfylte alle kriteriene våre – og mer til. Den er 75 kvadratmeter stor og ligger ved Carl Berners plass i Oslo, i sjette etasje i et bygg fra 1955. (Her kan dere lese litt mer om hvordan jeg syntes prosessen var, og hvilke tips jeg har til andre som skal kjøpe bolig.)

Håper dere er klare for et realt bildedryss! Vi får begynne i gangen, både fordi det tross alt er her man kommer inn, og fordi lyset er dårligst her, hoho. Vi får bare tåle litt gule bilder i starten!

Home / etdrysskanel.comVi hadde ikke lyst til å pusse opp i det hele tatt, etter flere år med renovering, så vi var på utkikk etter noe innflyttingsklart. Denne leiligheten var nyoppusset, og det var blitt tatt fine og fornuftige valg hele veien. Flisene i gangen er for eksempel både stilige og slitesterke! «Knappene» på veggen stammer også fra de forrige eierne.

Home / etdrysskanel.comNå er det litt tykkere ytterjakker og flere skjerf i gangen, og stråhattene er blitt byttet ut med vinterhatten min, siden jeg var på ferde med kameraet.

Når man åpner inngangsdøra og entrer leiligheten, ser det slik ut rett framfor en. (Jeg ser nå at Guybrush henger litt skjevt?)

Home / etdrysskanel.comTil høyre er det doble dører inn til stua. De originale dørene fra 1955 er blitt bevart! Det gleder meg stort!

Ser vi til venstre borte ved stuedørene, fortsetter korridoren inn til resten av rommene.

Home / etdrysskanel.comVi tar badet først, inn første dør til venstre! Det er ikke så stort, men det er funksjonelt og pent utført, med lyse fliser.

Home / etdrysskanel.comToalettet er altså til høyre og dusjen til venstre. Vaskemaskinen kjøpte vi av de forrige eierne, ettersom den passer perfekt inn i hjørnet!

Home / etdrysskanel.com(Det er for øvrig fellesvaskeri i kjelleren på bygget, med svære, industrielle vaskemaskiner, samt tørketromler og tørkeskap. Det er veldig kjekt når man har hatt besøk og skal vaske og tørke flere sett med sengetøy, for eksempel!)

Bak døra på badet henger forresten mitt favorittbilde gjennom tidene.

Home / etdrysskanel.com«Noen må dø

La oss gå ut av badet og tvers over gangen, inn på gjesterommet skråstrek hjemmekontoret! Hei, Totoro! (Nå kommer dessuten dagslyset og ordner hvitbalansen, hoho!)

Home / etdrysskanel.comHer vurderte jeg å fjerne skittentøyskurven og papirkurven i hjørnet, men jeg vil jo gi dere et ærlig inntrykk av hvordan vi har det hjemme, så jeg lot dem stå. Alle vasker klær og krøller sammen papir, vel?

Uansett. Det var viktig for oss at det nye, ekstra rommet hadde plass til både gjesteseng og arbeidsplass. Det er stas å sitte her og jobbe, og enda mer stas å få overnattingsbesøk.

Jonasflotte har et tosifret antall gitarer, og fem av dem får henge på veggen over senga. (Døra til venstre er badedøra. Yoshi viser vei.)

Home / etdrysskanel.comLangs den andre veggen bor det blant annet to katter og en symaskin, pluss et lite vinskap. (Utenpå står det «skål for hva som helst!» – dette geniale skiltet tok jeg vare på da jeg jobbet som lørdagshjelp på Christiania GlasMagasin i Molde i 2007!)

Home / etdrysskanel.comHer, ved pulten under vinduet, sitter jeg når jeg jobber – og i skrivende stund. Det føles veldig bra!

Home / etdrysskanel.com(Akkurat nå er det riktignok mørkere og mindre grønt utenfor vinduet.)

La oss gå videre langs korridoren til det andre soverommet, vårt soverom. Hei til junimoen i vinduet og kveldssola utenfor!

Home / etdrysskanel.comHyllene på veggen hang der da vi flyttet inn, og er egentlig ment for plater, men jeg har satt fram litt småplukk fra ulike steder og tidsepoker. Over senga henger to plakater jeg kjøpte da jeg bodde i Paris, og lampene jeg viste dere her!

Home / etdrysskanel.comStår man innenfor senga, vendt mot gangen, ser det slik ut. Garderobedørene våre har speil som gjør denne vinkelen litt forvirrende.

Home / etdrysskanel.comDisse digre klesskapene ble igjen etter de forrige eierne! Det sto ett på hver soverom, men vi plasserte begge her inne. Det finnes nemlig ikke noe kott i leiligheten, så vi lagde et! I rommet mellom skapene, bak forhenget (som er ei gardin), bor for eksempel støvsugeren. En enkel, rimelig og veldig praktisk løsning!

Jeg begynner å bli kaffetørst. Vi går ut i korridoren igjen og snur oss til høyre, for der er kjøkkenet!

Home / etdrysskanel.comVi ønsket oss et separat kjøkken, selv om åpen planløsning er kjempepopulært i disse dager. Vår forrige leilighet hadde det, der var kjøkkenet en vegg i stua, liksom, og nå ville vi ha en mer tradisjonell utforming. Vi ønsket oss også plass til kjøkkenbord, og det fikk vi. Her kan fire stykker spise frokost med flott utsikt over Oslo.

Home / etdrysskanel.com(Vi pleier å bytte på hvilken side av bordet vi sitter på om morgenen, slik at den ene ser skogen og den andre fjorden.)

Til venstre i rommet ser det slik ut. Det er mye skapplass og god benkplass, selv om den ene veggen ikke synes særlig godt her.

Home / etdrysskanel.comTil høyre for bordet har vi denne veggen.

Home / etdrysskanel.com(Vi kjøpte med oss London Pride-skiltet som det siste vi gjorde før vi flyttet derfra, og om noen spør, går det øl i rørene, hoho!)

Her ville vi ha inn ekstra oppbevaringsplass til tørrvarer, men det måtte være et svært smalt møbel, uten hengslede dører. Løsningen ble et skoskap!

Home / etdrysskanel.comGi meg et øyeblikk, så skal jeg hente ned presskannekaffen fra hylla – eller kanskje du heller vil ha te?

Home / etdrysskanel.comVi tar med oss koppen ut i stua, i den andre enden av korridoren!

Når man står i døra, ser rommet omtrent slik ut.

Home / etdrysskanel.comGår man inn og snur seg til høyre, ser man biblioteket og sofakroken.

Home / etdrysskanel.comHer er innlegget om bokhylla, og her er det om den grønne sofaen! Her borte trives jeg intenst godt.

På veggen står et sitat fra ei gammel, svensk punklåt basert på en historie for barn, om bjørnen og tigeren som vil finne drømmelandet Panama, og legger ut på eventyr. Vi har funnet vår versjon, «det här är Panama» <3

Home / etdrysskanel.comOm man snur seg til venstre i stedet, ser man den andre enden av rommet, ut mot balkongen.

Home / etdrysskanel.comDet var viktig for oss å finne en leilighet med plass til både sofasalong og spisebord i stua. Det fant vi!

Gulvklokka i hjørnet er snart tre hundre år gammel, og ei ekte bestefarsklokke, i den forstand at vi har fått den etter morfaren min. Det er en helt egen følelse å trekke den opp hver søndag, og vite at andre har gjort det samme siden tidlig 1700-tall!

Home / etdrysskanel.comOldefaren min er også representert i stua, for det var han som i sin tid laget spisestuebordet vårt, som jeg er så glad i.

Home / etdrysskanel.comStolene er fra 30-tallet, og man får en nærmere titt i dette innlegget! Det er lite som slår et skikkelig bruktfunn, altså. Her kan man lese mer om noen flere slike, rundt omkring i leiligheten.

Lenestolene langs den andre veggen er ikke gamle, de kjøpte Jonas da han flyttet hjemmefra, men de er såpass gode at vi har beholdt dem hele veien! (I den høyre pleier jeg å drikke kaffe og sjekke Instagram etter frokost, hihi.)
Home / etdrysskanel.comI dette rommet skal vi forresten bytte ut alle lampene med tida, for det er billige greier som også har vært med på flere flyttelass. Det haster ikke for oss, det går seg til etterhvert.

I kurven ved klokka ligger putene til balkongen. Vi tar dem med oss og går ut dit! (Nå blir det enda tydligere enn noen gang at disse bildene ble tatt for en stund siden, men det gjør ikke noe.)

Home / etdrysskanel.comOm sommeren fungerer balkongen som en deilig forlengelse av stua. Den henger høyt og fritt, uten innsyn fra naboer. (Noen husker kanskje at vi sov her ute i sommer?) For en luksus!

Home / etdrysskanel.comVi trodde forresten at vi ikke ville få noe sol her, ettersom balkongen er nordvendt, men det viste seg å være en misforståelse. Vi har kveldssol hele sommeren, så det var en stor bonus. Nå har jeg pakket ned putene og tatt inn plantene og lysene for i år, men jeg gleder meg til å ta balkongen i bruk igjen til våren!

Jeg sniker inn en liten solnedgang, siden omvisningen nå er over.

Home / etdrysskanel.com(Jeg prøver å ikke pepre dere med bilder av byen sett ovenfra, men jeg har aldri bodd sånn før, med utsikt fra samtlige rom! Føler meg så heldig.)

Sånn ser det altså ut hjemme hos oss. Det skjer fortsatt noen endringer her og der, og ikke alle deler av alle rom kommer like godt fram på bildene, men nå har dere i hvert fall fått et inntrykk! Her stortrives vi, her har vi lyst til å bo og leve og være glade i uoverskuelig framtid.

Takk for at dere ville komme på besøk!

– – – – – –

In other words: I’m very excited to share this post with you! Welcome to our new flat! We start in the hallway and move down the corridor to the bathroom – there are no windows in these two rooms, so please excuse the yellow photos at the beginning here. Then we move along to the two bedrooms, first the guest room slash home office and then our bedroom. Then there is the kitchen, and then the living room, and then the balcony. I don’t have time to translate the whole thing, I’m afraid, but I’ve linked to some more posts here and there with more details about some of the furniture and stuff, and do let me know if you have any questions! Now you know what our place looks like, thanks for visiting!

Reklame

16 tanker på “Chez nous

 1. Cool to see your place, Synne. I love the modern/Scandi/minimalist look combined with the grandfather clock & some other older things thrown in. Hope you’re enjoying your Norsborg couch. We still love ours, especially now that it’s finally gotten colder out (They are predicting snow next week-yay!)and we’re spending more time in the living room with Christmas lights and candles.

  I think I asked this before, but is there a setting on your blog where readers can click a button for an imperfect but automatic google translation? I usually end up running your blog through google translate, but it’s a bit of a pain because it will only allow me to enter small amounts of text at a time. :(

  Liker

  • Thank you Naomi! We’re very happy with it – and yes, the sofa works beautifully! I love putting my feet up on the chaise longue part.
   I’m not really a fan of Google translate, but I suppose it’s worth a shot, especially when I don’t always have time to do full translations myself. I tried adding one of those widgets now, in the menu on the right! Let me know how you get on?

   Liker

   • The google translation isn’t nearly as good as your English (which is excellent, by the way) but it’s good enough that I can understand your entire post. So thank you! So cool about the grandfather clock!

    So I have a weird question: How do you not get cold if you have two separate duvets, neither of which is tucked in at the bottom? I like the idea of not fighting your partner for the covers (lol), but I’d think your feet and your bottom would get cold. I’ve only seen photos of the two separate duvets posted on Scandinavian blogs. Not sure I’ve ever seen that in other parts of Europe & definitely not in the US or Canada.

    Liker

    • Glad to hear it, Naomi (and thank you)!
     Haha, that’s an interesting observation. Cultural differences come in all shapes and sizes! I think it has to do with a few things, because obviously we need to keep warm up here, far north, with temperatures below 0*Celsius up to eight months of the year. The duvets are thicker and warmer than in other parts of Europe, where they often just use blankets. Ours are filled with down and way too thick to tuck under the mattress! Most people have two sets, one for the summer half of the year and one for the winter half of the year. The winter duvets really are mega warm, they are uncomfortable in the rest of the year! Also, they are all long enough for you to sort of tuck yourself in, just by curling the duvet around your feet, sort of? Since I’m 183 cm tall, my duvets are 220 cm long.
     Some couples do have one shared duvet, but it’s just not tradition here. I don’t think I ever saw one growing up, except when visiting other countries. The trend came here from abroad eventually, but it’s not the norm. I guess we’re just very used to having a lot of personal space up here, haha. Personally I wrap up like a burrito at night, so it’s out of the question for me and my beau! When we stay at hotels abroad and get a double bed with one single duvet, we exchange it for two separate ones every time.
     I hope this makes sense? Thanks for the question, it was fun to philosophise a bit about this topic!

     Likt av 1 person

     • I know. It’s so interesting when someone asks you about something that you just take for granted in your county. It makes you really think & see things more objective
      ly.

      So of course I had to google this topic. :) One article said this is also done in Austria and Germany (although I don’t remember seeing this in Germany but then again, I’ve only been there in the summer time). And then I found this-it seems that Ikea has decided to export this «Swedish» custom to the U.K.

      You said it came to Norway from abroad-did you mean Sweden, or is Ikea just taking credit? Lol Here is the Ikea link: https://www.today.com/home/ikea-s-tog-ether-bundle-just-might-end-blanket-hogging-t121679

      So I’ve also been wondering why Scandinavians don’t use a top sheet and why Americans & others do. My husband & I were discussing all of this last night & all I could come up with was 1) the top sheet gives a very thin layer of warmth in the winter & keeps things tucked in so your toes don’t stick out and 2) if you get hot sleeping in warmer weather, you don’t sweat up the duvet cover.

      Did you know, by the way, that duvet covers have been a recent import to the US? Now, you can find them everywhere (not just Ikea), but I think they only arrived here maybe 20 years ago. We definitely remember only seeing them in Europe for years before they came here. Before that, you would just have a light blanket for warmer weather & thicker comforter for colder weather. No way to change the look of your bedroom with a duvet cover-so boring. :)

      Thanks for your excellent answer!

      Liker

      • I agree, this is entertaining! Now my fellow and I have also started discussing this.
       No, I actually meant that the shared duvet trend came here from abroad – we do get big, two-person duvets here nowadays, but they are fairly rare, at least as far as I know. We thought it was very strange when we first encountered it! The two single duvets is tradition in Sweden as well as in Norway, and I guess that makes sense since our history, culture and climate have many similarities. (I suppose we can’t blame IKEA for taking credit when exporting the concept out of Scandinavia – it’s not like Norwegians have a global furniture giant of our own that can challenge their statements, haha.)
       I just had to google top sheet! The expression had me confused, since it’s not actually on top of the duvet, but below it? It guess the name comes from folding it over at the top. I mainly recognise it from hotels abroad, and then often in combination with some itchy, unappealing woolen blanket that it’s supposed to separate me from, but since it’s not actually fastened in any way, I find that as I move during the night I end up in contact with the blanket anyway. In those cases I’d much rather just have something covering the blanket completely. At home it seems that the idea is to sort of protect the duvet cover, but since one ends up washing one or the other equally often anyway, I guess it doesn’t really matter? It does give the bedroom a nice, sort of hotel-esque look when the bed is made, though!
       I love duvet covers! How interesting that they are relatively new to the US, I had no idea. I remember growing up with all my favourite kids’ TV characters on different sets of duvet covers and pillow cases, and I secretly wish they would make adult sizes with lots of geeky motifs, haha.
       Thanks again, your comments sparked an interesting conversation!

       Liker

       • Ok, so a few things about top sheets versus bottom sheets. The bottom sheet goes right over the mattress (or over a mattress pad to protect the mattress from sweat, etc.) and it has elastic that fits around the bottom of the mattress, so it’s called a fitted sheet. Wondering if you have the same?

        The top sheet is also called a flat sheet because it’s flat, with no elastic.

        Yeah. I get your point that you either have to wash the duvet cover or the top sheet. But I guess for us, since our duvets are the size of the bed, it’s a lot easier to just wash a thin sheet rather than a big duvet cover (2 layers since it fits over the duvet). Also, our duvet covers (including those from Ikea) are a thicker, more durable material than our sheets. I also try to wash our duvet covers as little as possible so they don’t fade (which tends to happen over the years just from the sunlight).

        Hope this makes sense?

        I love your idea of duvet covers with kid cartoons characters. Do a google search & I bet you’ll find them! :)

        Liker

        • Thank you for clearing things up for me! Yes, we have fitted sheets too – I actually prefer those to the ones without elastic, since they stay in place. Oh, of course, washing the duvet cover is more of a hassle than washing the top sheet, since it’s so much larger! I didn’t think of that, even though the size of the duvet was where this exchange originated, haha. Makes sense!

         Likt av 1 person

 2. Tilbaketråkk: 2018 in retrospect | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..