Our new and very green sofa

Den 18. mai troppet vi opp på IKEA klokka 10.02. Dagen etter fikk vi levert noen enorme pappesker. Først to uker senere, 3. juni, hadde vi nok gulvplass i stua til at vi faktisk kunne pakke ut innholdet… Det var nemlig vår nye sofa, med sjeselong, i den nyydeligste smaragdgrønne fargen! Nå har den vært en del av hverdagen vår i to måneder, og jeg er så fornøyd.

Green sofa / etdrysskanel.comFargenyansen er faktisk såpass intens at den er vanskelig å fotografere, hoho, men her får man et ganske godt inntrykk. Grønn er jo favorittfargen min, så dere kan tro jeg ble glad da Jonasflotte sa at han var med på noe sånt!

Vi valgte å investere i en ny sofa, for første gang for begges del, med ganske god samvittighet. Jeg kjøper jo lite og mest brukt sånn ellers! Det var vanskelig å finne en brukt sofa i god stand av den typen vi ville ha – vi ønsket en treseter med sjeselong så vi kunne sitte med beina oppi og utstrakt samtidig, og jeg ville ha flate lener, og sofaen måtte være både bred nok og lang nok til at den kunne brukes som seng av et voksent menneske i min familie, hvor alle er over gjennomsnittlig høye. Dessuten har vi jo ikke bil, så det var veldig kjekt å få levering hjem. Det grønne, grove stofftrekket kan vaskes om det får flekker, eller byttes ut om vi går lei (noe som føles utenkelig på dette tidspunktet!), og i tillegg kan sofaen bygges på om vi etterhvert flytter til et større sted og vil ha flere seter. Med andre ord føles dette som et godt kjøp, og en sofa vi kan beholde i all overskuelig framtid. Tiårsgarantien er jo en god start!

Green sofa / etdrysskanel.comForresten så heter modellen Norsborg (med bein i bjørk, ikke metall) og fargen Edum klargrønn, om noen skulle lure. Det drøyeste er at de andre fargevalgene var mye dyrere! Sofaen finnes i flere nyanser av grått, for alle skal jo ha grå sofa for tida, og det kostet opptil 1500 kroner mer. Jeg synes det er fint å ha noe som skiller seg ut, men jeg hadde ikke forventet at valget vårt skulle bli belønnet med en lavere pris, hoho… Bonus!

Vi har valgt å sette sofaen ute på gulvet, i stedet for inntil en vegg. Det fungerer kjempefint, ettersom stua er romslig og ryggen på soafen er pen i seg selv. Slik blir det liksom flere soner i rommet! Putene har vi samlet på oss opp gjennom årene – blant annet fikk jeg katten i julegave etter å ha forelsket meg i den i en liten designsjappe i Trondheim, og den tropiske puta fikk vi i innflyttingsgave nå i sommer.

Green sofa / etdrysskanel.comEtter at disse bildene ble tatt, har vi også fått tak et gammelt teakbord, som jeg synes passer veldig fint inn i sofakroken. Det kan vi komme tilbake til en annen gang! Nå gjenstår det bare å nevne det aller viktigste: Den nye, grønne sofaen vår er god å sitte i! Det er altså mange grunner til at den gjør meg glad!

– – – – –
In other words: On the 18th of May (the day after Constitution Day, one of the biggest party days of the year) we made it to IKEA two minutes after they opened. The next day some huge boxes were delivered at our door. Then more than two weeks passed before we actually had room to unpack them, but on the 3rd of June our new, very green sofa was assembled and became a part of our home! Now it has been two months, and I’m so happy with the choice we made. Green is my favourite colour, so I was thrilled when my fellow said he was on board with a green couch. It is different from what most people have and what you see in magazines and on blogs – grey seems to be the major trend these days? We chose to invest in a new sofa (a first for both of us), and we did so without guilt. After all I do consume very little, and mainly second hand stuff, normally. In this case it was difficult to find a second hand sofa which had the right measurements and was in good condition. Also, we have no car, so the delivery was an aspect, and we chose one with covers that can be washed or changed, and one that can be extended if we want something bigger later in life. In other words this felt like a good choice, and a sofa that can stay with us way into the future! We’ll start with the ten years the guarantee covers and then see what happens, haha. The model is called Norsborg and the colour is called Edum bright green. It certainly brightens up the room and our mood!

Reklame

14 tanker på “Our new and very green sofa

 1. Kjempeflott! Liker veldig de små glimtene vi har fått inn i leiligheten deres. Et personlig og originalt hjem ser det ut til, veldig trivelig :)

  Liker

 2. Den var kjempefin! Har enno ikkje kjøpt sofa sjølv, men gler meg til den dagen. Me har arva den gamle sofaen til foreldra mine og den gjer jobben og er god å sitje i, men den er ikkje heilt vår stil. Likevel er det greitt å ha den så lenge me leiger. Dumt å kjøpe noko som passar til der me bur no, men kanskje ikkje til neste stove.

  Liker

  • Akkurat sånn var det for vår del også, inntil vi kjøpte leiligheten! Veldig kjekt å kunne arve sofaer av familie og venner – det er merkelig nok alltid noen som har en til overs, hoho!

   Liker

 3. We bought a Norsborg last October and we LOVE it! But I’m sorry to disappoint you-it’s gray. And we ordered mid-century legs online to replace the Ikea legs. Our home is from 1926, so we wanted a slightly more classic, formal look. But yours looks great in green with the birch legs, especially in a modern, white room. And the throw pillows look great. :)

  We also looked at used sofas but decided this was the one. If you’re like us, you will take lots of naps on it.

  Just a note: We rotate our cushions every few months so they wear evenly because they do flatten out a little. And the covers wash well, by the way.

  Liker

  • How fun that we have the same model, Naomi! You obviously have excellent taste, haha. That sounds beautiful and very classy, and I love that you thought about what fits the age of the house when you bought the sofa. Details like that give homes a harmonious feel!
   It’s good to hear that you are happy with your Norsborg, and that the covers really can be washed – and I will make sure to keep an eye on the cushions. Thank you!

   Likt av 1 person

 4. Skikkelig fin sofa i virkelig herlig grønnfarge, likte også putene og syns bildene fikk det til å se veldig koselig ut :) Og bra at den er behagelig å sitte i, det er jo noe av det viktigste.

  Liker

 5. Jeg lurte på hva som var den nærmeste inspirasjonen:
    en grønn måte smak rik russisk keiserlig møbler skarp på den hvite med forgylling. (men ikke puteene spilte ikke på samme måte).
    en opal krystall grønn glans av et rikt og lysende kontrapunkt tilfelle. (hvorfor ikke)
  så det må være effekten av begge i stuen din ? (til tross for mickey puter, som akselererer alle tider) .
  må være komfortabel, og du har plass , looks like :)

  Liker

  • Hihi, jeg tror nok ikke at inspirasjonen kom fra disse retningene, men grønn er jo min yndlingsfarge, og vi ville ha noe som skilte seg ut og gjorde oss glade! Ja, den er god å sitte i, pluss stor nok, så vi er veldig fornøyde!

   Liker

 6. Tilbaketråkk: Chez nous | Et dryss kanel

 7. Tilbaketråkk: Home tour: One year later | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..