33 life lessons from my first three decades of living

Balloons / etdrysskanel.com

Tusen takk for alle gratulasjoner! Jeg fikk en formidabel bursdag og en fenomenal start på det nye tiåret!

Jeg føler ikke nødvendigvis at jeg har store mengder av livsvisdom å øse av, haha, men samtidig er jeg godt fornøyd med livet jeg har skapt meg så langt. Her kommer derfor ei liste med 33 ting jeg har lært i løpet av mine første 30 år på denne planeten.

-Kjøp tannbørste med myk bust. Vi pusser alle for hardt, og man vil jo helst beholde tennene lengst mulig.

-Er du i tvil om du skal gå ut, så gå ut. De store opplevelsene venter ikke i sofakroken.

-Hvis man ikke roter, behøver man ikke å rydde. Bare legg ting der de hører hjemme etter å ha brukt dem, så blir det aldri rotete.

-Smil. Til andre og for deg selv. Det koster så lite og gir så mye. Smilet ditt er et verktøy, et våpen og det fineste smykket som finnes.

-Stå opp tidlig om morgenen, også når du ikke må, for å få mest mulig ut av dagen. Har du vanskelig for å komme deg opp, så sett vekkerklokka eller legg mobilen på den andre siden av rommet, slik at du må ut av senga for å slå av alarmen!

-Gi ting du ikke trenger og penger du kan avse til folk som behøver dem mer enn deg.

-I festlige lag: Drikk like mye vann som øl eller vin, og slutt å innta alkohol ved midnatt. «Da blir det ikke morsommere», pleier foreldrene mine å si, og de har helt rett.

-Gi faen i hva andre mener om hva du gjør, hvordan du ser ut, hvem du er. Det er ditt liv. Lev det slik du helst vil.

-Hold kontakt med venner og familie. De er det viktigste vi har. Dessuten: Vil du arrangere fest, så gjør det. Ingen anledning er for liten til å samle fine folk!

Just because-Ikke ta livet for gitt, det kan ta slutt når som helst.

-Styr unna sladreblader og tabloidaviser. De tilfører ikke noe viktig. VG har helt rett i at dagen ikke er den samme uten – den er bedre.

-Spør når det er noe du lurer på. Du virker ikke dum, du virker interessert.

-Noen sier at man må lide for skjønnheten. Det er bare tull. Livet er for kort for uoppnåelige idealer og selvforskyldte lidelser. Føl deg vel. Vær deg selv.

-«Det er det arbeidet man aldri begynner på som tar lengst tid.»
(Dette er så godt sagt! Dette sitatet lærte jeg i tenårene av Gammel’n Gamgod, faren til Samvis, da jeg leste Ringenes Herre. Ja, jeg har vært en glad geek hele livet.)

-Vær ydmyk. Vær takknemlig. Du vant i lotto da du ble født, sånn omtrent.

-Invester i gode sko. Det er bedre å ha noen få par som er behagelige, anvendelige og slitesterke enn 40 par som gir deg gnagsår og egentlig bare passer til ett plagg.

-Ikke sammenligne deg med andre. Det er så vanskelig, men så viktig. Alle har ulike forutsetninger her i livet. Du blir aldri som andre, men de blir heller aldri som deg.

-I klesveien, uansett anledning, er det som regel alltid bedre å være litt for pyntet enn motsatt. Klær skaper folk – det synes når man føler seg fin!

Floral-Vær snill med kroppen din. Du har den å takke for alle de gode opplevelsene dine. Det spiller ingen rolle hvordan den ser ut (og heller ikke hvordan andre menneskers kropper ser ut), men at den fungerer og at du har det bra med deg selv.

-Fokuser på det positive og prøv å gjøre det beste ut av enhver situasjon.

-Bruk ørepropper på konsert. Lyden blir bedre (det er sant, bare prøv!), og man vil jo helst beholde hørselen sin livet ut.

-Det er bedre å angre på ting man har gjort enn på ting man ikke har gjort. Samtidig skal man ikke gjøre sånt man virkelig ikke vil. Tenk og kjenn godt etter, og gjør det som føles riktig.

-Ha alltid lave forventninger. Slik minsker sjansen for å bli skuffet, og man kan heller bli positivt overrasket.

-Unngå folk som tar mer enn de gir.

-Til Helvete med Janteloven. Den ligger latent i de fleste av oss, men ikke la den ødelegge din egen glede over å få til noe, eller hindre deg i å glede deg på noen andres vegne.

-Ha alltid musserende vin i kjøleskapet. (Dette var mitt nyttårsforsett i 2013, og jeg har aldri sett meg tilbake, hoho.)

Six years, Et dryss kanel-Legg vekk bekymringer for ting du ikke kan endre på. Det å vente på eksamensresultater eller tilbakemelding på jobbintervjuet, for eksempel – du får ikke gjort noe med det, så det er like greit å bare tenke på noe annet.

-Hvis han/hun ikke vil ha deg, vil du ikke ha ham/henne heller. Det kan ta tid å innse det, men det blir klart til slutt.

-Spis ostepop med gaffel.

-Man kan få til det meste, så lenge man tør å prøve. Kanskje går det ikke på første forsøk, men det betyr ikke at det ikke går. Vær like tålmodig med deg selv som du ville vært med andre! Det er ikke noe galt ved ikke å få det til, heller. Det er bedre å prøve og mislykkes enn ikke å prøve i det hele tatt.

-Ikke gå inn i butikker med mindre du faktisk trenger noe der inne. Det er så enkelt.

-Noen dager handler bare om å holde ut, og sånn er det for alle, og det er helt greit. Livet er urettferdig og vanskelig iblant, men det går som regel over.

-Vær snill.

Sånn, det var det jeg hadde å komme med!

Ellers får man det meste man trenger i låta Everybody’s Free (to Wear Sunscreen) som kom da jeg var tolv år. Jeg husker at alle andre på min alder syntes den var veldig kjedelig, for de hørte bare en monoton låt med snakk i stedet for sang, mens jeg faktisk lyttet til teksten. Den er skrevet av Mary Schmich. Jeg likte den da, og jeg liker den i dag.

«Det er nå det begynner», sa moren min forleden. Jeg tror virkelig at tiåret som ligger foran meg kan bli mitt beste hittil!

Jeg tar med meg alle disse mer eller mindre kloke ordene videre, og håper å plukke opp enda flere på veien.

November– – – – –
In other words: Thank you for the birthday wishes! I had a blast on my 30th birthday! This feels great, and although I’m no sage, I’m quite happy with the life I’ve created for myself so far, and I’ve picked up some things ver the years. Let me share some of them with you!
– Buy toothbrushes with soft bristles. We all brush too hard, you know, but we want to keep our teeth. – At parties: Drink as much water as beer or wine, and stop drinking at midnight. – «It’s the job that’s never started as takes longest to finish.» It’s Sam Gamgee’s old man who says this, in the Lord of the Rings, and it has been one of my favourite quotes since I was a teenager. (Oh yes, I’ve always been a merry geek.) – Minimise clutter. You don’t ever have to tidy up if you give things a designated spot and then put them back there when you’ve used them. – Keep in touch with friends and family. They’re what’s really important. Also, if you want to throw a party, just do! No excuse is too small! – If you’re not sure whether to go out, go out. The new and exciting stuff awaits you there, not on the couch in front of the telly. – Smile. To others and to yourself. Your smile is a weapon, a tool and the prettiest piece of jewellery. – Better over dressed than under dressed. – Get up early in the morning, even when you don’t have to, to get lots of of each day. If you have trouble getting out of bed, put your alarm clock or your mobile phone or whatever wakes you across the room from your bed, so you have to rise and walk to turn the alarm off! – Give money and things you don’t need to those less fortunate than yourself. – Some say that beauty takes sacrifice, but that’s just bollocks. Don’t suffer to fit some stupid, unattainable standard. – Avoid tabloids and gossip magazines. They don’t add anything of value. – Ask shen there is something you don’t know. You won’t seem stupid, you’ll just seem interested. – Don’t take life for granted, it can end at any time. – Invest in good shoes. It’s better to have a few pairs that are comfortable and versatile than 40 pairs that hurt and only work with one outfit each. – Don’t compare yourself to others. It’s so difficult, but at least try. Everybody has a different starting point in life. You will never be like someone else, but they will never be like you. – Be good to your body. You have your body to thank for every good experience you’ve ever had. It doesn’t matter what it looks like (nor anyone else’s), but that it functions, and that you feel good about yourself. – Look on the bright side and make the most of every situation. – It’s better to regret something you did than something you didn’t do. Then again, don’t do anything that feels really wrong. Think things through and do what’s right for you. – If he or she doesn’t want you, you don’t want himor her either. It might take a while, but it will become clear. – Use earplugs at concerts. They make the sound better (it’s true, just try it), and you want to keep your sense of hearing for as long as you can. – Don’t give a damn about what other might think about what you do, what you wear, who you are. It’s your life to lead the way you want. – Eat cheese doodles with a fork. – You can do pretty much anything, as long as you dare to try. It might not work on the first try, but that doesn’t mean it will never happen, so be as patient with yourself as you’d be with someone else. Also, there is nothing wrong with not succeeding. It is better to have tried and failed than never to have tried. – Keep your expectations low. The chances of disappiontment are lower, and you can be positively surprised instead! – Avoid people who take more than they give. – Be big enough to congratulate others on their victories, and don’t belittle your own. – Some days are all about holding on, staying in there, and it’s like that for all of us. Life is unfair and really tough at times, but it normally blows over. – Try not to worry about things you can’t change or influence, like your exam results. Think about something else. – Always keep a bottle of bubbly in the fridge. This was my New Year’s resolution in 2011, and I never looked back, haha. – Be humble. Be grateful. You won the lottery when you were born, basically. – Don’t enter shops unless you actually need something in there. So simple. – Be kind.
Otherwise, I think Everybody’s Free (to Wear Suncreen) is full of great advice. It was a hit song when I was twelve, and I remember that everyone else my age thought it was really dull, because they just heard a slow beat and a voice, but I actually listened to the lyrics. They were written my Mary Scmhich. I liked them then, and I like them now.
I truly believe that this coming decade can be my best yet! I’m going to take all this stuff I’ve learned with me on my journey, and hope to pick up lots of more words of wisdom (?) on the way.

Reklame

24 tanker på “33 life lessons from my first three decades of living

 1. Herlig! Masse fine råd her.
  Jeg er også veldig glad i sunscreen-sangen. Jeg gikk i tiende da den kom og var veldig mottagelig for budskapet. En genial sang! 😃

  Liker

 2. Gratulerer så mye, Synne! Utrolig fine life lessons. Jeg nikket og smilte meg gjennom alle sammen.

  Kunne kommentert på samtlige, egentlig, men hang meg litt opp i dette med å vise nysgjerrighet. I mine mer usikre dager var jeg alltid så redd for å fremstå dum at jeg ikke turte stille spørsmål når jeg lurte på noe – men så mye man faktisk lærer ved å spørre? Og du har helt rett, man fremstår bare interessert og det ender oftere i fine samtaler når man spør: «Hva mener du egentlig?» eller: «Jeg forstår ikke helt…» – enn om man nikker enig mens man tenker «HÆ???» :)

  Ha en fin første uke som 30-åring!

  Liker

  • Tusen takk, Kristine! Så fint å høre at du kunne kjenne deg igjen! Det er så sant – man kan lære masse ved å ha mot til å spørre, og man viser at man faktisk følger med og er interessert i det som blir sagt. De aller fleste setter jo faktisk pris på spørsmål, og gir gjerne ekstra info på kjøpet i svaret sitt, som man kanskje ellers ikke hadde fått… Da får det heller være at man kan føle seg litt forlegen iblant, for eksempel i forsamlinger, men da er det jo også stor sjanse for at andre sitter og spør seg om det samme, hoho! Det føles bra å finne ut av sånt man lurer på!

   Liker

 3. Tar med meg den her videre: -Er du i tvil om du skal gå ut, så gå ut. De store opplevelsene venter ikke i sofakroken.

  Hva med å spise ostepop med spisepinner istedet? ;)

  Kos og klem til verdens beste Synne <3

  Liker

  • Hihi, vi kan alle trenge en ekstra påminnelse om å komme oss ut iblant! Oooh, ostepop med spisepinner låter som en morsom utfordring – så lenge jeg slipper å få sånn gult støv under neglene, er jeg åpen for det meste! Stoor klem til deg, kjære Ida! <3

   Liker

 4. En god dose visdom der vil jeg si! Bortsett fra ostepoppen, den blir ikke like god når jeg ikke får smattet på ostepopsmakende fingre i tillegg. Min versjon blir vel kanskje; ikke del ostepop med andre 😜

  Liker

 5. Denne lista likte jeg godt!

  «Noen dager handler bare om å holde ut, og sånn er det for alle, og det er helt greit. Livet er urettferdig og vanskelig iblant, men det går som regel over.» …. Dette er så sant (mange sannheter på denne lista for såvidt). Man kan ha det tungt en periode, men så plutselig har alt snudd og du klarer knapt å fatte hvor heldig du er og hvordan det skjedde.

  Gratulerer så mye igjen med 30-årsdagen!

  Liker

  • Så fint å høre! Ja, det går virkelig veldig opp og ned her i livet, og for meg har det tatt en stund å lære det – første gang man havner i kjelleren, kan man jo få følelsen av at man aldri vil komme opp igjen, men stort sett gjør man jo det, og som du sier: En vakker dag er man på topp igjen, og kan nesten ikke skjønne hvordan man kunne være så langt nede… Vi mennesker er fascinerende vesener, som kan takle så mangt! Tusen takk!

   Liker

 6. Gratulerer med overstått! SÅ mange god råd du har her :-) Jeg likte spesielt godt det med å være glad i og å ta vare på kroppen sin. Og så ble jeg litt overraska over den om å «ha lave forhåpninger og heller bli positivt overraska», hihi, for det virker som du alltid er så positiv og gleder deg masse til ting du skal gjøre? :-) Skriver du forresten blogginnleggene dine eller ideer til blogginnlegg i en notatbok før du publiserer dem her?

  Liker

  • Tusen takk, Frida!
   Hihi, det forstår jeg forsåvidt, og kommentaren min fikk meg til å innse at jeg hadde glemt å bytte ut det ordet – jeg ville skrive «forventninger», ikke «forhåpninger». Nå er det byttet ut! Jeg er definitivt en positiv person, og en person som gleder meg til ting! Samtidig er det viktig for meg å være realistisk, så i situasjoner der jeg ikke kan påvirke utfallet, prøver jeg å ikke forvente for mye. Når jeg venter på eksamensresultater, for eksempel, tenker jeg ikke «jeg blir skuffet hvis jeg ikke får en A», jeg tenker «det viktigste er at jeg står», og så blir det en bonus hvis jeg får en god karakter. Det samme gjelder når jeg skal på konsert eller på ferie, for eksempel – jeg gleder meg masse, men tenker ikke «dette blir den beste opplevelsen noensinne» i forkant, liksom… Jeg prøver å forholde meg til realitetene, og innse at det kan bli dårlig vær på turen, eller at bandet kan la være å spille favorittlåtene mine. Bra blir det uansett, så jeg ser virkelig fram til turen eller konserten i forkant, og så blir jeg ekstra glad for alle positive overraskelser underveis. Håper det gir sånn halvveis mening, hihi.
   Jeg skriver ned idéer på papir eller på mobilen etterhvert som de dukker opp, og så lager jeg utkast til innlegg i WordPress, altså i bloggplattformens skrivesystem. Det er veldig praktisk, for det er fort gjort å glemme bort sånt man ikke skriver ned – sånn er det for meg, i hvert fall!
   Ha en fin dag!

   Liker

 7. Superduper fine råd! Takk. Men jeg har valgt meg det motsatte av lave forventninger; heller glede meg vanvittig mye til noe – da har jeg i allefall hatt det bra mens jeg var forventningsfull. Funker for meg :-)

  Liker

  • Selv takk for kommentaren, Karina! Jeg ser den, altså, det ligger veldig mye glede i forventning! Jeg gleder meg også en hel masse til ting, jeg bare prøver å være litt realistisk i tillegg, hihi – slik føler jeg liksom at jeg får mest mulig ut av både ventetida og selve opplevelsen. Å, det er så fint å ha ting å se fram til!

   Liker

 8. det er en morsom liste som han prøvde på (30 år) ; men samtidig har jeg ganske likesom svar med (tannbørste, sko, klær butikk …) ikke over ost, ikke (men fransk har ikke disse komplekser med fingeren og ost, hihi) .
  i all ærlighet er det sikkert jeg ofte set pris på dine kvaliteter og valg prinsippet om livet; med sin «positivist » side jeg ikke vet fra meg for . selv om du er bare tretti, du også har ofte gitt meg eksempler på intelligent liv, og jeg er takknemlig. siden alle alltid lære mye fra andre, (og bøker), hvis man har mot til å analysere.

  Liker

 9. Tilbaketråkk: Patchwork: June | Et dryss kanel

 10. Tilbaketråkk: 2017 in retrospect | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..