12 travel tips for Toronto

Her kommer noen anbefalinger for dem som har tenkt seg til Canadas største by!

Toronto, Canada / etdrysskanel.comUtforsking: De ulike bydelene
Toronto er en av de mest multikulturelle byene i hele verden! Det bærer den preg av, ved at det myldrer av ulike bydeler med helt forskjellig uttrykk og atmosfære. I tillegg til en typisk Downtown med skyskrapere og gule drosjer, har man for eksempel Chinatown (en av de største som finnes, hvor til og med gatenavnene skrives med kinesiske tegn), the Annex (morsom hipsterbydel med mange gøyale steder langs Bloor Street), Trinity-Bellwoods (rolig, pent område med fine bygg og en stor park), Yorkville (en litt mer eksklusiv bydel med kaféer og merkebutikker som Kate Spade), Little Italy (med fortauskaféer, gelato, og italiensk mat) og Cabbagetown (et boligområde med utrolig fine hus i viktoriansk stil). Her er det bare å ta på seg gode sko og rusle i vei!

Toronto, Canada / etdrysskanel.com
Toronto, Canada / etdrysskanel.com
Toronto, Canada / etdrysskanel.com
Toronto, Canada / etdrysskanel.com
Toronto, Canada / etdrysskanel.com

Lunsj: Smoke’s Poutinerie
Man kan ikke besøke Canada uten å smake på den snodige nasjonalretten poutine! Denne kjeden finnes i de fleste store byene, og har visstnok modernisert konseptet litt, slik at den merkelige retten er blitt populær igjen. Det er altså snakk om pommes frites med ost og brun saus! Jeg valgte meg en såkalt veggie deluxe, som var spritet opp med sopp og erter. Ingen voldsom kulinarisk opplevelse, men mettende saker, og det er jo gøy å ha smakt!
578 Queen Street West, Fashion District (blant annet)

Toronto, Canada / etdrysskanel.comVintage: Kensington Market
Dette er et hippie-aktig område med alskens eksotiske butikker og masse skranglesjarm. Her kan man snuble over konserter på dagtid, og kanskje henger lukta av jazztobakk i lufta, og det er bruktbutikker i fleng. Langs gata Kensington Avenue ligger det gode vintage-sjapper på rekke og rad! Her fant jeg to kjoler som fikk bli med hjem til Norge!

Toronto, Canada / etdrysskanel.com
Toronto, Canada / etdrysskanel.com

Lunsj: Food trucks på Nathan Phillips Square
På denne store plassen får du ikke bare fin utsikt til det gamle rådhuset og de lysende Toronto-bokstavene, du finner også et  godt utvalg av gatemat!
Queen Street West x Bay Street, Downtown

Toronto, Canada / etdrysskanel.com
Toronto, Canada / etdrysskanel.com

Tegneserier: Silver Snail
Kombinert seriesjappe og kaffebar! Perfekt!
329 Yonge Street, Dundas (ja, området heter faktisk det, hoho)

Restaurant: La Forchetta
Hyggelig sted med god service, fine priser, stort vinkart og nyydelig pasta!
613 College Street, Little Italy

Toronto, Canada / etdrysskanel.comGatekunst
Toronto er kjent for sånt, så det er bare å holde øynene åpne over hele byen!

Toronto, Canada / etdrysskanel.com
Toronto, Canada / etdrysskanel.com
Toronto, Canada / etdrysskanel.com

Kake: Carole’s Cheesecake Café
Navnet taler for seg selv. Sååå mange fristende varianter! Det er ikke mye som slår et stykke mektig, men silkemyk ostekake.
144 Cumberland Street, Yorkville

Kaffe: Quantum Coffee
God, kruttsterk kaffe i lyse, stilige lokaler. Svært hipster- og instagramvennlig.
460 King Street West, Fashion District

Toronto, Canada / etdrysskanel.comBar: Pauper’s Pub
Fin takterrasse og mye godt, lokalt øl!
539 Bloor Street West, The Annex

Toronto, Canada / etdrysskanel.comLunsj: Freshii
Dette er en kjede som er kjekk å ha når man går lei av nord-amerikansk greasy food og heller vil ha en frisk og fargerik smoothie, wrap eller salat!
525 University Avenue, Downtown (blant annet)

Toronto, Canada / etdrysskanel.comUtflukt: Nigara Falls
Dette tipset gjelder strengt tatt ikke selve byen, men verdens kanskje mest kjente fossefall ligger bare en drøy times kjøring fra Toronto! Da jeg var i Canada, fikk jeg tips fra de lokale om at den lille byen Niagara-on-the-Lake også var verdt å besøke, og dessuten ville jeg prøve icewine, en lokal spesialvin. Etter litt googling viste det seg at det fantes en busstur til Niagara Falls som inkluderte begge deler! Jeg synes egentlig det er litt harry med slike turer, men det er ikke så lett å komme seg til Nigara Falls uten bil, så jeg svelget stoltheten min og kjøpte en billett til denne turen. Det angret jeg ikke på! (Se eget innlegg fra dagen her!)

Niagara, Canada / etdrysskanel.comHåper noen av disse tipsene kan komme til nytte for Canada-reisende. Jeg trivdes veldig godt i Toronto, altså.

Bon voyage, eh!

Toronto, Canada / etdrysskanel.com
Toronto, Canada / etdrysskanel.com
Toronto, Canada / etdrysskanel.com

– – – – –
In other words: These are my recommendations to those who are going to the biggest city in Canada! Explore the many different areas, like Chinatown (one of the biggest in the world), the Annex (hipster area with fun bars and shops along Bloor Street) Yorkville (upscale, with cute cafés and brands like Kate Spade), Little Italy (patio cafés, gelato and great food) and Cabbagetown (pretty architecture). Try poutine, the strange national dish which consists of fries, cheese and gravy, at Smoke’s Poutinerie. Go vintage shopping in Kensington Market, there are plenty of good shops along Kensington Avenue. See the letters at Nathan Phillips Square and grab lunch from one of the food trucks. Go to Silver Snail if you like comics and coffee – what a great combo. Have pasta and wine at La Forchetta. Enjoy the street art. Get your caffeine fix at Quantum Coffee and your sugar fix at Carole’s Cheesecake Café. Have a local beer on the rooftop terracce at Pauper’s Pub. Grab a wrap or a salad bowl from Freshii when you grow tired of greasy food. Oh, and do go to Niagara if you get the chance. Bon voyage, eh!

Reklame

4 tanker på “12 travel tips for Toronto

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..