My September

September / etdrysskanel.com
September / etdrysskanel.com
September / etdrysskanel.com

Huhei, en helt ny måned å fylle med fine ting! Etter en strevsom august er jeg veldig klar for september!

Blant annet skal jeg…

– Nyte bare legger og varmende sol så lenge jeg kan, og så glede meg over det friske draget i lufta og de fine fargene når høsten tar til.

– Skaffe meg lånekort på det lokale biblioteket. Det er alltid viktig for meg når jeg flytter til et nytt sted, i inn- eller utland. (I dag er det visst den nasjonale bibliotekdagen, forresten!)

– Ta i bruk det nyeste tilskuddet i Mummikoppsamlingen. I går var jeg ekstra flink og flittig, og så var det tilbud på en kjøkkenforretning jeg gikk forbi, så da kjøpte jeg Snusmumrikken i belønning til meg selv.

– Treffe venner. Hittil har jeg vært sosial kun tre ganger siden vi flyttet hjem, og det føles ganske begredelig, så jeg gleder meg til å se igjen en masse folk jeg ikke har møtt på et år!

Bake eplekake og drikke sauternes til, hoho.

– Legge lister, fuge fliser, montere varmeovner (forhåpentlig før det blir så mye k-k-kaldere om morgenen), skru opp lamper og gjøre andre ting som trengs i det nye huset. Jeg lærer noe nytt hver dag.

– Skaffe legetime. Jeg kan ikke huske sist jeg var på doktorens kontor, det må nok være over tjue år siden, for jeg er stort sett frisk og rask. Derfor trodde jeg legetimer var skikkelig dyrt, akkurat som tannlegetimer? Det viser seg at man bare må ut med 150 kroner eller noe sånt – jeg trodde det ville være snakk om 1500… Nå skal jeg stikke og sjekke at ting er i orden, bare fordi jeg kan! Aner ikke hvem fastlegen min er, riktignok, så det får jeg vel finne ut av først. Dette blir en ny opplevelse.

– Prøve å venne meg til å si Cirkle K i stedet for Statoil, og å venne meg av med å sjekke posten på lørdager, og å tilpasse meg andre ting som har endret seg i dette landet i løpet av det siste året. For ørvig jobber håret mitt og huden min med omstillingen til lavere luftfuktighet og kjøligere temperaturer. Opprørstilstander i badeværelset, hoho!

– Se Kongens nei på kino. Spennende med ny storfilm fra Poppe, om et dramatisk stykke Norgeshistorie.

– Ta ordentlig tak i et nytt sommelierstudium, denne gangen ved Vinfagskolen i Oslo. Jeg er allerede i gang, og gleder meg til å lære mer om vin i året som kommer!

– Bli bedre kjent i nærområdet (gjerne gjennom Pokémon Go, som jeg ikke har fått prøvd ennå), og finne ut hvilken av kaféene i Lillestrøm som er best å frilansjobbe på.

– Reise tilbake til London! Dra hjem en tur! Åh, det blir så godt. Moren min og jeg skal tilbringe fire dager i favorittbyen i forbindelse med min graduation ceremony (hva nå det heter på norsk), og jeg ser sånn fram til det.

– Ta meg en dram i ny og ne, ettersom jeg kunne hente bestillingsvarer på polet i går. Har dere smakt den nye turakevitten? Den er tilsatt lakrisrot, og den er så god!

– Markere Talk Like a Pirate Day på den nittende, slik jeg gjør hvert år. Arrr!

Dette blir bra! Enn du, hva gleder du deg til i september?

– – – – –
In other words: Hello, September! I am more than ready for you after a stressful August, and I’m gonna fill the days with lots of good stuff! For instance, I plan to…
– Enjoy bare legs and the warming sun until autumn takes over. – Get a member card at the local library. That’s always an important thing when I move somewhere new, here in Norway or in another country. – Keep working on the house. I’m learning so much about renovation! – Start using the latest addition to my Moomin mug collection, Snufkin. – Spend time with friends I haven’t seen in a year. – Try and get used to the things that have changed in Norway over the last year (for instance the main chain of petrol stations has a new name, and the post is no longer distributed on Saturday), and try and get my skin and hair to adapt to the drier air an the colder temperatures. At the moment they are rebelling, haha. – Continue my sommelier studies. I love learning more about wine! – Get to know my new surroundings (hopefully through Pokémon Go, since I haven’t tried it yet) and find this city’s best cafés for freelance work. – Bake apple cake and drink sauternes with it. Great combo! – Take a trip back to London! Back home! My mother and I going for my graduation ceremony, and I’m so excited. – Celebrate Talk Like a Pirate Day, like I do every year. Arrr!
What about you, what are you looking forward to in September?

Reklame

8 tanker på “My September

 1. Fine planer for september! Graduation og greier, kult. Jeg gleder meg til å se folk igjen, merker at i sommerferien så er alle så opptatt med sitt, spesielt nå som mange rundt meg også har barn. Hurra for september, la den bli fin :)

  Liker

 2. Jeg elsker høsten, så har mye jeg gleder meg til:
  Fine fjellturer i høstfarger
  Mørkere kvelder der man kan tenne stearinlys og bare kose seg
  Fine middagsplaner med venner neste helg
  Spillkvelder
  Tid for støvletter igjen, hurra!

  Liker

 3. Jeg elsker det grønne gresset , fordi svært lite vått her. Mugg har noe gøy, og det går bra med følgende. ohoh, vin «Sauternes» er litt luksus med eplekake ikke sant? (Jeg er fortsatt mer tradisjonelle, og bruke denne til jul med «foie gras», men ha veldig godt minner om vingård landskap som jeg har venner som bor rundt). Jeg håper spesielt for september et rolig familielivet, noen gode norske bøker; selv om det hvis jeg ha før god smak og gleden i god mat med fin høst sopp …

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..