Some of my favourite podcasts

Favourite podcasts

Pause i solveggen, kanskje? Med en kopp i hånda og noe gøy på øret? Låter fortreffelig, synes jeg.

Her kommer noen av mine favoritter på podcast-fronten!

WTF
Marc Maron er en av mine helter. Han tok tak i sin egen tilværelse som avdanket, middelaldrende komiker med komplekser og katter, og begynte å intervjue andre komikere i garasjen sin. Nå har podcasten hans vokst seg stor, og han alskens spennende personligheter tar turen – i fjor kom Barack Obama på besøk i garasjen! Jeg vil dessuten trekke fram den doble episoden hvor han snakker med Louis C.K., en annen dyktig komiker. De to er gamle venner og har mye å snakke om, og denne spesifikke podcasten er blitt kåret til verdens beste. Jeg lo og gråt om hverandre!

99% Invisible
Roman Mars snakker om sånt man ser i det daglige, men ikke tenker over. Arkitektur og utforming omgir oss til enhver tid, og det ligger ofte interessante utfordringer og gode historier bak alt.

Vinmonopolets podcast
Her er det mye å lære! Interessante temaer innen øl, vin og andre edle dråper omtales på en lettforståelig måte.

Thimbleweed Park
Dette er skikkelig snevert, hoho. Fyrene bak det folkefinansierte eventyrspillet Thimbleweed Park, som jeg har støttet og gleder meg til å spille, snakker om utviklingen fra uke til uke. Lyden er dårlig (de bruker Skype), og det er vanligvis uakseptabelt for meg, men her gjør jeg et unntak. Disse karene er så søte, og det er fascinerende å høre om alle de små og store tingene som må gjøres når man lager et spill.
(Her vil jeg gjerne nevne en norsk spillutviklingspod i samme slengen, som dessverre ikke er aktiv mer, men som har et spennende arkiv: Spillmakerne!)

This American Life og Radiolab
Disse kommer man ikke utenom; dette er liksom de to store. Uten sammenligning for øvrig, altså, men de er bare så godt laget, og nesten uansett hva de tar for seg, blir det interessant. Historieformidling på toppnivå som gir en mye å tenke på.

Homefries med Joy the Baker
Denne podcasten produseres ikke lenger, dessverre, men arkivet er fullt av gode greier! Joy the Baker virker som verdens beste person, sånn omtrent.

Krisemøte
Kristoffer og Kyrre snakker om å være i førtiåra. Om midtlivskrisen og hvordan de forholder seg til den. Det er i hvert fall utgangspunktet, men de ender opp med å si og gjøre så mangt! De to første episodene er litt for preget av publikumsfrieri og underbuksehumor, synes jeg, men så stabiliserer det seg og blir superbra. Denne podcasten er ærlig, overraskende og veldig morsom.

Til slutt vil jeg nevne at Radio Nova, min evige kjærlighet, har veldig mange gode og festlige ting å by på.

Ikke glem at jeg pusler med min egen podcast, da! Kanskje det er noe du ikke har hørt? Alle episodene ligger her!

Del gjerne deres egne podcast-yndlinger i kommentarfeltet!

– – – – –
In other words: These are some of my favourite podcasts! Most of them are in English. What do you like to listen to?

Reklame

6 tanker på “Some of my favourite podcasts

  1. en virkelig fin tid ! denne variert utvalg av disse tipsene postcast valgt, og du har gitt bort. fra små maling touch, har du lagt en morsom bonus til min pinsehelg .» Amerikanske» tips, vil jeg trenger mer tid ; emnet på «arkitektur » gikk utenfor og lese på den sentrale busstasjonen (og «tahanat a Merkazit » Tel Aviv «og skateboarding), du vet jeg elsket .» vinmonopol» og råd i norsk språket er fin bra for meg, og jeg har ikke hørt alt, selvfølgelig … men jeg liker disse øyeblikkene rik du gir, fordi de er tegnet på åpenhet ! ; og vi som er ønsket er til følge deg : «yeh» ! . «radio Nova» er sikkert mange gode tider som jeg Sette Hoyt og din syvende Ballado «virkelighet Flukt» jeg tror er exellent, jeg forstår mer, og jeg ønsker å kjenne kvaliteten i det. diksjonen setter opp til å ha nesten teatralsk side (men det er din jobb) og alt som gjør lever det, lytter som munter og hyggelig som sådan hvis jeg lytter til «frokost», så jeg lo når du snakket om monotont tone romaner (sensitive, ikke bøye seg ned …).
    men alle har sine preferanser for lesing (detektiv , eroisk fantasy ….) og spill til barn og snakke til alle , som på radio postcast er også fantastisk ting . kort , jeg likte :- well done » Synne » . Merçi :)

    Liker

  2. Vimonopolets pod er en av mine favoritter også. Jeg hører også på Mariell og Sara innimmellom, Wahlgren og Wistam haha de er gale! og din pod også :) veldig koselig!

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..