A Sunday in Soho with semla

Søndag var som kjent fastelavn, og vi hadde mål om å finne boller! En morsom utfordring her i London!

Dagen begynte for øvrig med at jeg tittet ut gjennom soveromsvinduet og så at dette treet i nabolaget hadde begynt å blomstre. En god start.

SundayJeg iførte meg søndagskjolen og ut-på-eventyr-smilet!

SundayVi dro til Soho, hvor det finnes flere bakerier med skandinavisk tilsnitt. Samt fargerike fasader.

SundayEtter to bomturer traff vi blink på det tredje stedet, Nordic Bakery! Vi bestilte hver vår semla med store forventninger.

SundayGosh, det var så godt. En svær, luftig bolle fylt med tung vaniljekrem og syrlig blåbærsyltetøy, toppet med et melisdryss.

SundayVi spiste oss skikkelig mette, slik man skal på fastelavnssøndag, og snakket om at det er fint å ha noen slike steder å oppsøke hvis det er noe man savner eller vil markere.

SundayEtterpå gikk vi ut igjen, og ruslet litt i de hyggelige gatene, og det tok ikke lang tid før vi fikk lyst på øl.

SundayVi snublet over ei irsk bule hvor alle drakk Guinness og så på rugby på skjermen i hjørnet, og vi kom i snakk med en lokal gjeng som kommenterte den irske aksenten min (det skjer fortsatt hele tida, ti år etter at jeg bodde der!), og jeg hadde bare plass til en liten øl etter den store bollen. Sola tittet frem utenfor vinduet, men likevel var det ikke noe sted jeg heller ville være enn inne på den rufsete puben, hihi.

SundayDa ølen var drukket opp, bar det ut og hjemover. Vi gikk via Soho Square, hvor dette lille treet sto og blomstret tappert for seg selv.

SundayVi tok banen og leste i hver vår bok på veien.

SundayMørket kom snikende så fort vi var innenfor døra, og det gjorde regnet også!

SundayVi mekket en sen middag, jekket en ny øl og spilte Small World resten av kvelden.

SundayVeldig fin fastelavnssøndag!

– – – – –
In other words: This Sunday was Lent Sunday for us Norwegians, and although I’m not religious, this is one day I like to celebrate every year, because we always eat buns with custard! My boyfriend and I went on a quest to find some in London. (The day began with a blossoming tree outside my bedroom window, by the way, and I put on a blue vintage dress and my most adventurous for the occasion.) We went to Soho, where there are several Scandinavian bakeries (as well as colourful shopfronts). On the third try we found a place, Nordic Bakery, which was open and which had semla on the menu! We had one each and enjoyed it thoroughly – I do miss these baked goods from home. Afterwards we walked around some more, and it didn’t take long before we fancied a beer. We discovered this lovely little Irish pub where everybody drank Guinness and watched rugby, and where we got to talking with some locals who commented on my Irish accent (it sticks with me, ten years after I lived there!), and I only had room for a half-pint after the big bun. When our glasses were empty we went home, reading our books on the tube, and made it before the darkness and the rain came. We had a late dinner and spent the rest of the evening playing Small World. Great Sunday!

Reklame

25 tanker på “A Sunday in Soho with semla

   • An empty bench in Soho Square
    If you’d have come you’d have found me there
    But you never did ‘cos you don’t care
    And I’m so sorry, baby

    One day you’ll be waiting there
    No empty bench in Soho Square
    And we’ll dance around like we don’t care
    And I’ll be much too old to cry
    And you’ll kiss me quick
    In case I die before my birthday

    Kirsty Maccoll – Soho Square

    Liker

 1. Så fin dag! Og så heldig du er som har en kjæreste som liker å spille brettspill. Min kjære må tvinges til det og da blir det ikke like gøy, hehe.

  Liker

 2. dette høres ut som gode tider i store gode steder . Jeg hadde en sjanse nylig å se på norsk t.v, en gammel tips om baking fasteboller det var bra. ja blåbærsyltetøy (når fra hånd hus) er en av de beste behandler jeg kjenner. ah, du hadde gleden av en tv-rom rugby match ! Jeg er alltid entusiastisk in , selvsikker når hvis du vet det god praksis irsk aksent. og Guinness har bedre smak i denne typiske miljø . Ja til halvliter og en halv av øl, så murvegg og reklame er fin.

  Liker

 3. Eg likar så godt slike London-innlegg. Dei gir meg skikkelege abstinensar! Det er fint å sjå at de passar på å verkeleg nyte London medan de bur der. Og Smallworld er så gøy! :D Vi gjekk til innkjøp av det for litt sidan fordi det er så greit med spel ein kan spele sjølv om ein berre er to. Om du har andre kjekke brettspel som du likar og kan anbefale tek eg gjerne imot tips! :)

  Liker

  • Takk, så hyggelig! Ja, vi koser oss veldig, og Small World har virkelig falt i smak her også. Vi spiller kort iblant, for det er jo mye man kan gjøre med en kortstokk når man bare er to stykker, og jeg er veldig glad i Scrabble! Det fungerer jo helt utmerket med to spillere… Andre brettspill jeg liker er blant annet (The Settlers of) Catan, Scotland Yard, Alias og Ticket to Ride, og selvfølgelig klassikerne Cluedo og Monopol/Millionær!

   Liker

 4. Tilbaketråkk: Patchwork: February | Et dryss kanel

 5. Tilbaketråkk: 5 x semlor | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..