5 x semlor

I dag kom jeg på at det snart er semla-sesong! Da ble jeg glad!

Februar og fastelavn er like rundt hjørnet, og med min nye kjøkkenmaskin er jeg veldig innstilt på å bake selv i år, og å prøve noen nye varianter. Det skal bokstavelig talt bli andre boller, hoho!

(Husker dere i fjor, forresten, da vi fant semlor i London?)

Her kommer fem spennende oppskrifter som frister:

01022015-_mg_4346-1024x700Lakrissemlor

043e8d85-3fda-4c14-aaf3-36cfb141151a-700x700Semlor med pistasj og sjokolade

15012016-_mg_9089-860x573

Semlor med ekstra høy mandelfaktor

b8420176-80a9-4e9f-907c-8886ea4236c0-700x700Sitron- og kokossemlor

semla-e1421163942553Safransemlor med bringebærkrem

Alle bildene er lenket til kildene sine, så klart, og der ligger jo oppskriftene. Min egen vri finnes her, for øvrig!

Omnomnom. Enda godt at jeg har litt tid til å velge – og har du en fastelavnsfavoritt, så tar jeg imot tips med glede!

– – – – –
In other words: It’s almost semla season! These magical buns are a Scandinavian specialty, always eaten in February. (Remember when I managed to hunt some down when we lived in London?) These are five recipes with tempting twists that I’d love to try this year! All photos are linked to their sorces, of course!

Reklame

11 tanker på “5 x semlor

    • Oi, det var en ny vri! Så morsomt! Personlig er jeg ikke så begeistret for bakkels, men jeg er desto mer glad i boller, muaha. (En av grunnene er nettopp det at de ikke er for søte eller mektige, i hvert fall ikke i seg selv! Foretrekker gjærbakst framfor wienerbrød og croissanter og sånt… Jeg synes riktignok det er gøy å kjøre på med alskens fastelavnsstilbehør en gang i året, hihi.) Det er kjekt å kunne lage sine egne tradisjoner!

      Liker

  1. så deilig og appetittvekkende å se disse kaker semlor jeg er klar til å dele med en kake pannekaker (blonder) til den franske. Jeg er veldig gourmand av søte desserter, og jeg kan selv legge til en («galetière» ekte crèpe maker «Gallo» av Bretagne side). en drøm jeg fortelle deg ….

    Liker

  2. Tilbaketråkk: My February | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..