Røros

Røros, Et dryss kanel

Tidligere i sommer besøkte vi Røros! Vi skulle i bryllup, så anledningen for helgeturen var av best sort, og vi fikk mye pent vær i tillegg!

Inne i sentrum lot vi oss fascinere av slagghaugene, begeistre av bakgårdene og sjarmere av alle de fine detaljene. Jeg hadde vært i byen én gang før, men den var enda finere enn jeg husket. Røros er et så stemningsfullt sted.

Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel

Etter å ha ruslet en stund fant vi et spisested med uteservering, hvor vi koste oss med god mat og godt drikke.

Røros, Et dryss kanelRøros, Et dryss kanel

Selve vielsen fant sted i Røros kirke, også kalt Bergstadens Ziir, og det er så flott der inne! (Selve bryllupet kan jeg vise litt mer av etterhvert – hvis jeg får lov av brudeparet, hihi.)

Vi bodde på ei hytte i fjellet, som vi fikk låne av noen venner, og den var så fin!

Røros, Et dryss kanelVi hadde også lånt en stor bil, og vi var en glad gjeng som kjørte begge veier. Vi fylte bilen med latter og sang (det hører med på lange kjøreturer!), og vi stoppet på veien og spiste is og prøvde taubanen på en lekeplass. Nå er vi tross alt gamle nok til å gjøre akkurat det vi vil, hoho!

Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel
Røros, Et dryss kanel

Månen skinte fra blå himmel over berg og gårder, og vi ble minnet på hvilket flott land vi bor i.

– – – – –
In other words: This summer a group of friends and I went to Røros to attend a wedding. Røros is a very old, very quaint town with lots of colourful, wooden houses. I had been there once before, but it was even more charming than I remembered! We borrowed a cabin in the woods, and we also borrowed a car so we could drive both ways. It was a five hour ride, and we filled the car with laughter and silly songs, and on the way we stopped for ice cream and took a break by a playground to try the zip wire. We’re adults, you know.We can do whatever we want! The landscape was lovely and the moon rose on a blue sky. Norway is a beautiful country.

Reklame

7 tanker på “Røros

  1. hehe är så sjukt dålig på norska, meeeen det ser ju fint ut iallafall haha! En plats helt i min smak :)

    SVAR: åh vad roligt att du kommenterade, trodde enbart jag hade svenska läsare. Hoppas du har en superfin fredag! kram

    Liker

  2. det er en stor glede å oppdage for første gang Røros ; Jeg likte disse bildene veldig veldig flott, da de har et ekko svar på (det lille jeg hadde lest og drømt med et eller to beskrivelse av norske forfattere). det er også ekte tre og stein som er så vakker og pa et Øyeblikk til små fjellandsbyer mens jeg var på min ferie (selv en gammel slede snø, nesten lik denne, så jeg ). du kan nesten forestille å se rundt , noen kyr på denne lille veien … skorsteiner på taket urter er som en fryd. og selvfølgelig herlig overraskelse av disse oster (lokal tenke jeg?); men er veldig like vår «Bleu d’Auvergne», «Causses»; «Pyreneene ost» og «Roquefort»!! ja, jeg tror landet er veldig vakre, steder jeg ønsker å se en dag. så i kveld jeg har glass rødvin med ost fra sør «monts de Lacaune i » tarn» for ( skål) til , med når lytte til norske radio solistkor «olavsfest». takk

    Liker

  3. Tilbaketråkk: Three weddings (and no funeral) | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..