Good book: The Wind in the Willows

Jeg leser ekstra mye om sommeren. På et pledd i parken, på balkongen, på takterrassen, på benker og trikker og trappetrinn, på sengekanten. Om sommeren er det fint å lese litt tilbakelent litteratur, synes jeg. Noe som passer til den bedagelige feriefølelsen, til roen i kroppen. Enten sola skinner eller regnet trommer mot rutene: Sommerlektyre må jeg ha.

Jeg er veldig glad i å lese klassikere. Det er så herlig når en kulturell referanse faller på plass, som en puslespillbrikke! Denne forsommeren valgte jeg meg ei barnebok som ble skrevet i 1908, og som står helt sentralt i barndommen til mange engelskspråklige: The Wind in the Willows.

The Wind in the Willows, Et dryss kanelDenne fortellingen, formidlet av Kenneth Grahame, gjør seg like godt i dag som for over hundre år siden. Så velskrevet, så hjertevarm, så enkel og ærlig og inspirerende. Vi blir kjent med en gruppe dyr på den frodige engelske landsbygda, og følger dem gjennom små og store hendelser gjennom ett år. Hovedpersonene er Rat, Mole og Toad.

Jeg valgte den illustrerte utgaven – tegningene til Shepard er nesten like kjente og kjære som selve teksten! The Wind in the Willows, Et dryss kanel The Wind in the Willows, Et dryss kanel

Skildringene er helt fabelaktige. Med enkle ord maler forfatteren de flotteste bilder, som leseren kan drømme seg vekk i.

For eksempel likte jeg dette utdraget, som beskriver boligen til Badger… The Wind in the Willows, Et dryss kanel…og denne, som beskriver en duggfrisk morgen. The Wind in the Willows, Et dryss kanelSå stemningsfullt!

The Wind in the Willows er både morsom, overraskende, spennende og vemodig. Den er skrevet på en gammeldags måte, men som språkinteressert synes jeg at det er utelukkende positivt! Jeg smilte meg gjennom hele boka, og skulle gjerne sett at historien var lenger. Jeg ble ordentlig glad i figurene på kort tid – skulle ønske de var venner av meg, slik at vi kunne legge ut på eventyr sammen… I stedet får jeg satse på å lese boka flere ganger.

Kanskje den fineste sommerlektyren jeg kan tenke meg!The Wind in the Willows, Et dryss kanel

– – – – –
In other words: I read The Wind in the Willows for the first time this summer. I loved it – heart warming and charming! The descriptions are so vivid and colourful, and the characters are so cute. This children’s classic still inspires after more than one hundred years! Perfect summer reading!

Reklame

8 tanker på “Good book: The Wind in the Willows

 1. Så skjønn anmeldelse, har tenkt litt at jeg burde få lest denne boka selv og nå skal det vurderes sterkere for det lød virkelig som oppriktig trivelig og søt sommerlesning. God sommer, håper den inneholder mange flere elskbare og inspirerende bøker =D

  Liker

 2. Jeg leste den sommeren for to år siden, likte den kjempegodt! Barne-tv viste en animert serie basert på historiene fra boka da vi var små :)

  Liker

  • Så koselig, det er jo en super sommerbok! Jeg så ikke så mye på den serien, tror jeg, for selv om jeg kjenner til den, har jeg liksom ingen konkrete minner om den… Det føltes bra å få lest boka, én gang for alle, og det blir nok ikke den siste gangen heller!

   Liker

 3. Jeg kjenner denne forfatteren ved navn hennes , bare ; og jeg har ikke lest noe fra ham, ikke ennå. dette synes å være hyggelig lesning faktisk. (Men jeg er hver dag med barn, så jeg trenger andre mer kompliserte temaer å drømme og slappe av, spesielt på slutten av året). og igjen vil jeg ta på min ferie med en bok om en gresk tragedie i Hellenic tospråklig versjon). ah ; jo da, rar av meg , jeg vet det ….

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..